Written by Bella | March 30th, 2017

Kejayaan single Mungkin Saja yang berjaya mendapat tempat di separuh akhir Muzik-Muzik 31 tahun lalu membuatkan pelakon Janna Nick untuk menghasilkan sebuah lagi lagu baru, Lena Yang Tenang yang bakal dilancarkan tidak lama lagi. Namun, Janna menafikan beliau ingin mengejar pengiktirafan sebagai penyanyi.

Insya-Allah dalam masa terdekat ini saya bakal tampil dengan single kedua khas buat peminat dan lagu itu santai dan tidak mencabar vokal pun. Kejayaan lagu sebelum ini juga sehingga berjaya mendapat tempat di separuh akhir Muzik-Muzik tahun lalu membuatkan saya bersemangat untuk tampil dengan lagu baru.

Tetapi single terbaru ini bukannya saya hasilkan untuk mengejar anugerah atau mendapat pengiktirafan kerana paling penting melodinya sedap didengar serta mesra radio.

Untuk makluman semua, kali ini Janna sendiri yang menulis lirik lagu dengan bantuan penyanyi Ippo Hafiz sebagai komposer. Janna menyifatkan lagu beliau kali ini adalah sentuhan istimewanya buat peminat.

Saya boleh sahaja serahkan bulat-bulat kepada Ippo dan hanya menyanyi tetapi saya tidak mahu memilih cara itu sebaliknya ingin terlibat sama dalam pembikinan Lena Yang Tenang. Tambahan pula saya senang bekerja dengan Ippo kerana dia boleh menerima kritikan jika ada perkara yang saya tidak puas hati dan sebaliknya.

Menyanyi adalah minat Janna dan tidak mustahil satu hari nanti minat beliau ini akan membuatkan beliau boleh pergi jauh dalam bidang nyanyian. Bagus Janna sebab mencuba benda baru  dan sudah boleh menulis lirik lagu.

Sumber Berita : mStar Online

BANNER 500pxX500px-EKS MEI 2017

P.S: Abang Nara ada berita baik untuk ada yang baru ingin melanjutkan pelajaran anda ke menara gading. Kini anda berpeluang untuk melanjutkan pelajaran peringkat diploma eksekutif dengan Universiti Malaya untuk sesi pengambilan Mei 2017.

Buat mereka yang memang inginkan program yang fleksibel dan diikitiraf, Abang Nara cadangkan agar mengambil program Diploma Eksekutif Universiti Malaya. Banyak kursus-kursus menarik seperti perakaunan dan pengurusan. Boleh sambung belajar sama ada di Kuala Lumpur, Negeri Sembilan atau Johor. Inilah peluang yang bagus untuk menyambung pendidikan anda. Maklumat lanjut layari www.umcced.edu.my.

22 responses to Bakal Tampil Dengan Lagu Baharu : Janna Nick Nafi Kejar Anugerah Dan Pengiktirafan Sebagai Penyanyi

  1. Pekerja Gomen says:

    Aku cuma nak tau satu je…
    Karakter dia yg sebenar adakah sama malas dan lembap mcm dalam drama Biar Aku Jadi Penunggu.
    Aku tak kenal langsung Janna ni… 1st time tgk dia berlakon drama tu..
    Tp itulah drama yang watak heroin paling aku benci.

    12

    0
    • senjakala says:

      biar aku jadi penunggu adalah antara drama paling membosankan tahun 2016. skrip drama teruk tahap tinggi. takda perkembangan watak. watak janna mcm perempuan lembik tiada prinsip hidup!!

      10

      0
    • Nuridiah says:

      Sy minat awk Janna….tp sori la ye..awk takleh taruk harapan tinggi pd Anugerah mcm Ajl. Anugerah lagu radio popular bleh undian 100% bleh sbb awk rmai gler peminat.

      LAGU MUNGKIN SAJA MASUK KE SEPARUH AKHIR SEBAB 100% UNDIAN PEMINAT. SAMALAH MACAM AYDA JEBAT TU SUME. BUKAN SEBAB PENILAIAN KUALITI JURI PROFESIONAL. KALU AWAL2 DE 100% JURI JE MEMANG SUSAH LAGU AWAK KE SEPARUH AKHIR.

      JURI PROFESIONAL ADA PUN MASA FINAL,SHOWCASE WILDCARD & MASA SEPARUH AKHIR PASTIKAN LAGU BETO2 MASUK FINAL….

      5

      0
      • Jangan kuat gosip & fitnah orang. says:

        Sbb tu ada artis x suka juri awam tlibat sme……..x perlu undian peminat sms,kad tu sume bagai……mcm kes Black marah mse Mentor aritu.Tak sume juri awam thu muzik…..tnye basic pe dye verse, bridge, chorus, scale dlm lagu mst de x thu…….pastu wat pandai power nilai muzik mcm tu ha Pengarah mata sepet Bia Aku jd Penunggu. Hahahahahahaha

        Ye mmg peserta btanding mbuat psembahan utk pendengar juga tp peserta btanding bkn sepenuh bakat siap & de x ckup ilmu……..SBB TU PERLU DIAJAR & DINILAI OLEH JURI PROFESIONAL.

        Klu lagu dlm Carta Era kn korang bleh undi sbb lagu mmg deliver utk pdengar & bakat artis dh dkawal baik dlm studio walopn de pki autotune……… hahahahahaha

        Yg ptandingan cari bakat tu…….. peserta perlu ditapis & dnilai juri professional sblm ke pendengar.Klu nk pki juri awam kluala artis2 mcm af tu(bkn sume)……….

        0

        0
  2. Oren says:

    Amboi…dah blh kritik orang yang dah buat lagu bertaun..acah2 baik tapi banyak cekadak sebenarnye…janna, you cant sing!

    6

    0
    • Armona Hassan says:

      Aku ada tengok dia duet menyanyi dengan Ac mizal dalam rancangan bual bicara dia tu.Nyanyi lagu Dealova.Ternyata Ac lagi sedap boleh menyanyi agak baik untuk lagu camtu.Tapi JN tak ok nyanyi lagu camtu & suara dia dibuat2….& banyak part diejas jadi nota rendah.Lagu pun jadi tak bermelodi & sedap bile dia nyanyi.Kat Malaysia suara yang dibuat2 macam Yuna & Ning Baizura.Tapi diaorang nyanyi ok je.
      Dia boleh nyanyi tapi nyanyi lagu sendiri je & nyanyi lagu nota rendah je.

      1

      0
  3. Anonymous says:

    sendu…tak boleh dikritik dia ni..tgok je kat ig..asyik melenting kalau org kutuk dia..hurmm..izara ok je..

    5

    0
  4. Anonymous says:

    Janna nie laki ke pompuan.identiti tak dikenal pasti.lesbian?gay?LBGT?Beauty and the beast ke?

    6

    0
    • chocolatebanana says:

      ko cakap mcm ni asal boleh je kan..ko jgn esok2 anak cucu kau yg jadi begitu disebabkan mulut kau ni..budak janna ni elok je mcm perempuan, cuma jenis lasak sedikit..tu pun nak cop org tu lesbian/gay/lgbt bagai?

      0

      0
  5. bibah says:

    unfeminine women kot…xla sampai tomboy.pun tak jambu sgt.
    org jenis ni mmg cpt meluat bila tgk ppuan gedik,mengada2,lembik2 (tp ada juga yg jenis xhirau org n okay je).–aku ske die sikit manly behavior gtu.tp xske pwatakan die yg poyo n buli retis lain.

    20

    0
  6. kreuk says:

    aku je ke yg rasa dia ni lagi hot bila pakai baju laki biasa. ke memang aku minat pompuan yg pakai baju lelaki ni. takpelah, asal aku minat pompuan kira normal lah tu tak langgar fitrah. baju tu pakaian je.

    11

    1
  7. sepaun says:

    x salah pun kembangkan bakat yg ada.. org suka gak tu dgr kalau lagu mantap, easy listening :) suka janna nick ni sebab x kontrol.. sempoi :)

    4

    0
  8. Anonymous says:

    sedap klau main dgn org mcm ni….kaw kaw kasi

    0

    0
  9. Anonymous says:

    sedap laa suara janna ni.. kenapa ramai tak suka??

    *bukan fan janna

    1

    1
  10. Anonymous says:

    pengkid ?

    0

    1
    • maria says:

      dia bukan pengkid laa..jauh beza kot..takkan tak pernah tgk pengkid kat luar tu dgn si janna ni..lg pun janna ni budak bijak, sekolah pandai dia ni..dia tahu beza mana betul mana salah insyaAllah..kalau rajin membaca, u akan nmpk mmg ada perempuan jenis lasak sbb persekitaran dia membesar..contohnya adik beradik all boys, dia sorg aje perempuan..terbiasaa dgn kelasakan adik beradiknya..atau byk kawan dgn boys dr kecil..just imagine kalau duduk taman dan budak sebaya kita hanya boys, kita sorg perempuan atau ada lah sorg dua..takkan nak hidup mcm monyet tak campur kawan2..budak kecik mcm mana sekali pun mesti nak berkawan, melainkan dia autisme, duduk dlm dunia dia sendiri..bila geng ramai boys, lasak la dia..takkan nak ajak boys ramai2 main masak2 pulak..
      benda mcm ni tak payah lah acah2 nak jadikan issue..sbb jelas lagi nyata janna nick tu nampak keperempuanan nya..lain lah mcm azwan ali ke, mmg terang nyata dia dah mcm perempuan, bersolek bagai, dgn handbag terkepit2..last2 dia pun mengaku dia pondan..itu baru kata teranggggg..

      1

      0
    • --------------------------pp says:

      bukan laaa..pandai2 je kau label janna tu pengkid..dia perempuan sejati, cuma dia jenis lasak..kau tak pernah bercampur org ke? tak pernah tgk jenis2 org dlm masyarakat? tahu nak jatuh hukum aje? ke ko duduk dlm gua sampai bodoh mcm ni?

      1

      0
  11. popper says:

    sy suka tgk janna ni, dia cantik, dia sekolah pandai, dia comel, boleh berlakon, dia kelakar suka kacau org, kepala gila2, yg penting dia jd diri sendiri tak plastik mcm seseparuh artist lain yg konon2 lembik lemah gemalai (contoh mcm ella, elly mazlein, etc tu, tgk cara dia kibas2 rambut atau bercakap pun boleh muntah)..

    5

    1
  12. Syahira says:

    Good luck mummy….. Yukenduit…. Lena Yang Tenang

    0

    0
  13. Anonymous says:

    X minat aku si jannah ni.berlakon biasa je,suara pun biase je,klau kata cntik ramai je lagi cantik.ala SBB penampilan dia yh konon2 sempoi buta terus mata org.ramai je artist x keboyishan pun still sempoi apa.

    0

    0
  14. TRex says:

    Janna ni ikut style boyish Ruby Rose..

    0

    0