May 20th, 2019

Selebriti popular, Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta adalah salah satu ikon fesyen di Malaysia. Tidak kira dimana sahaja, penampilan beliau sentiasa anggun dan ‘up to date’.

Baru-baru ini, Che Ta ada memuat naik foto ketika beliau melawat pesakit di hospital. Ramai juga yang puji, pakaian beliau ibarat macam hendak pergi ke kenduri kahwin kerana tampak begitu eksklusif.

Namun, ada doktor yang mengatakan fesyen itu terlalu berlebihan dan bagaimana pula pihak hospital boleh membenarkan Che Ta duduk bergambar dengan pesakit sedangkan pakaiannya mempunyai bulu dan boleh menyebarkan kuman.

Tidak puas hati dengan tuduhan tersebut, Che Ta tampil berikan penjelasan.

Doktor itu menuduh saya memakai baju jubah yang mempunyai bulu dan kononnya boleh menyebarkan kuman kepada pesakit selepas saya memuat naik gambar ketika melawat Hospital Sungai Buloh baru-baru ini. Saya tidak kisah ditegur, tetapi janganlah semberono sahaja. Saya memakai jubah bermanik, bukan berbulu. Jangan cepat sangat membuat tuduhan jika tidak tahu perkara sebenarnya.

Saya tahu adab melawat orang sakit. Tidak mungkin saya sesuka hati mahu duduk di atas katil orang jika tiada kebenaran daripada mereka sendiri.

Che Ta meminta doktor tersebut agar menyelidik dahulu perkara sebenar sebelum membuat tuduhan melulu.

Sumber Berita : Kosmo Online


32 responses to “Baju Tidak Sesuai Ketika Melawat Orang Sakit, Che Ta Dituduh Sebar Kuman”

  1. bekaspenjualbaranganbukanubat says:

    tu la org kata..bersederhana itu lebih baik…

  2. bong cit says:

    ntahnya nenek ni…try hard sgt x kena tempat..nk tjk kat org ko icon fesyen ke…skli tgk cm mangsa fesyen ada la..berambu2 cm badut sarkas

  3. Pokok buluh Jepun says:

    Dia ni ingat dia ala2 Victoria Beckham kot , ha ha . Kalau bergambar mesti control senyum , kepala pulak senget sebelah yang sama je , kalau tak caya tengoklah beribu-ribu gambar yang dia ambik , semua sama . Cubalah natural sikit dan bergambar macam orang lain .

  4. Anonymous says:

    tgk dalam gambar nampak baju tu rambu ramba macam ada bulu2..
    ego sgt to say sorry. berani ke nak saman dr harlina? huhuhu

  5. Yekeni says:

    Please understand. Her time to berambu ramba dah makin singkat. So she’s making up for all lost time and the near future before it starts to show off real bad. So segala apa yg boleh sarung, sarung. Dulu tak dapat gini. Sekarang dapat. So hutang lama (masa yg tak dapat berambu ramba) sekaligus bayar…

Loading...