Written by Bella | May 20th, 2019

Selebriti popular, Rozita Che Wan atau lebih dikenali sebagai Che Ta adalah salah satu ikon fesyen di Malaysia. Tidak kira dimana sahaja, penampilan beliau sentiasa anggun dan ‘up to date’.

Baru-baru ini, Che Ta ada memuat naik foto ketika beliau melawat pesakit di hospital. Ramai juga yang puji, pakaian beliau ibarat macam hendak pergi ke kenduri kahwin kerana tampak begitu eksklusif.

Namun, ada doktor yang mengatakan fesyen itu terlalu berlebihan dan bagaimana pula pihak hospital boleh membenarkan Che Ta duduk bergambar dengan pesakit sedangkan pakaiannya mempunyai bulu dan boleh menyebarkan kuman.

Tidak puas hati dengan tuduhan tersebut, Che Ta tampil berikan penjelasan.

Doktor itu menuduh saya memakai baju jubah yang mempunyai bulu dan kononnya boleh menyebarkan kuman kepada pesakit selepas saya memuat naik gambar ketika melawat Hospital Sungai Buloh baru-baru ini. Saya tidak kisah ditegur, tetapi janganlah semberono sahaja. Saya memakai jubah bermanik, bukan berbulu. Jangan cepat sangat membuat tuduhan jika tidak tahu perkara sebenarnya.

Saya tahu adab melawat orang sakit. Tidak mungkin saya sesuka hati mahu duduk di atas katil orang jika tiada kebenaran daripada mereka sendiri.

Che Ta meminta doktor tersebut agar menyelidik dahulu perkara sebenar sebelum membuat tuduhan melulu.

Sumber Berita : Kosmo Online

32 responses to Baju Tidak Sesuai Ketika Melawat Orang Sakit, Che Ta Dituduh Sebar Kuman

  1. meh says:

    next pls

    • Anonymous says:

      Dia ni bukan cerdik sgt. Pantang tegur melenting. Sekali tgk pun dah nampak jenis rambu ramba. Tau adab konon. Org lawat spital tak pakai mcm tu.

    • Anonymous says:

      Model professional di luar masa kerjanya tahu gaya n memek muka yg sesuai klu bergmbar dgn org sakit di hospital. Cuba cek gaya n muka che ta, kelakar kan. Ingat photo shoot??? Model sebenar xde merepek pki grand n they act like normal people during their off day n when not on the runway.

    • faraj says:

      Kalo Che Ta bukan penyokong PAS , saya maaf kan…kalau Penyokong PAS..tk layak tinggal kat Bumi Bertuah ni….Penyokong2 PAS lah manusia paling Bangsat…Hanjing Bawang tu memang malang selalu asyik kena Hina jerrr

  2. Qi says:

    Kesah plak aku

  3. melati says:

    Sama lah Che Ta dgn Najib…muka 14..tak tahu malu…..org semua dh tau Che Ta pokai..lagi nk berlagak Diva…aritu ckp nk sama bekas pemandu..last2 duti tk cukup pakai peguam..trus senyap..

  4. Anonymous says:

    Walaupun saya tk suka Che Ta…tapi manusia yg paling saya nk ludah dan Berak kat muka dia adalah org2 PAS….tak tahu sejak saya lahir memang saya nk berak kt muka penyokong2 PAS ni….PAS paling hina…..

  5. burit says:

    kenapa eh ramaitak suka dengan che ta?

  6. RambuRamba says:

    Don’t argue with a twit.It’s a waste of time.

  7. Anonymous says:

    Che Ta dtg mlawat atas permintaan pihak tersebut..dan duduk di sebelh ibu yg bersalin tu pun kehendk ibu tu. Yeye..ini tak slh sbb anda diminta.
    Klau ye pun dtg hospital..jgn lah baju tu bermanik2..tpi mcm tak sesuai mcm pkaian alice in wonderland versi dri mlysia..klau bollywood priyanka copra dh mengayaknya..cuma yg beza seksi dan x seksi je.
    Klau anda dijemput dtg ke anugerh hollywood mcm mna pula ye….ohoh…silap..mereka x knl u.

  8. Anonymous says:

    Seriously che ta? Ko pi follow ig ym che puan khaleda or official sultan ibrahim ko tgk tuanku permaisuri johor dtg melawat org sakit berpakaian mcm mne. Rileks je diorg berbaju kurung. Simple nice xmenyakitkan mate tgk. Yg ko rambu ramba over duk posing gitu pon cm xsudi nk bergambor. Jgn xmenunjuk kan. Please lah.

    • Kokdiang the loser warrior says:

      Kokdiang … Hang rasa fesyen dah up to date sgt ….. Hang rasa dah urban sgt ..
      Hang cuba sedaq fesyen hang tu tak kena gaya tempat n umuq …hang memang bukan lah level queen queen pun hang level kampung aje pun …

  9. mirabirah says:

    she’s far away from classy

  10. Anonymous says:

    Cite ni dah lama la abang nara

  11. faraj says:

    Che Ta..satu jer nk pesan..minta awak jauh lsh jadi penyokong PAS…baik bunuh diri dari jadi penyokong PAS..

  12. Sakit jiwa says:

    One dont dressed for red carpet on daily basis …only sakit jiwa person do that

  13. Anonymous says:

    Jadi pengikut Tokong boleh rambu ramba… apa ada hal.

    Jadi pengikut Abam Non boleh ikut pintu belakang… sedap dan selamat.

    Jadi pengikut Atok boleh lawan bergaduh dgn semua orang dan rasuah boleh bertukar komisen… kayo Ooo..

  14. Akak Misi says:

    Masuk liang lahad tak pakai bling bling.
    Adab melawat orang di hospital:
    -Jangan duduk lama
    – Jangan duduk posing macam nak advertise bulu mata pelesu
    – Jangan duduk atas katil pesakit; membiak kuman kepada pesakit dan membawa pulang kuman dari hospital ke krluarga di rumah.

  15. Che ta kodiang says:

    tang bulu mata pelesu tu pun byk kuman..

  16. tweety2805 says:

    xleh lahhh kerr ko ni bersifat tawadduk skett cik ta weyyy…
    yg sound ko ni doc mmg expertise dia bab tuhhh!!
    just say sorry & will alert next time…
    easy as that!!!
    phewwww….kusuttttt tol huhuuuu

  17. Anonymous says:

    apesal die amek gmbr mcm tu macam awkward giler kot, ingat gambar untuk cover majalah urtv ke media hiburan ke hmm.. biasa org amek pic kat hospital si pelawat akan mengadap pesakit secara berdiri n tangan kat bahu die ke or menunduk sikit bukan membelakangi pesakit ntah apa2 je..

  18. cha cha Ro Cha Cha says:

    keluarga di raja Britain pun reti berseluar jeans dan pakai mengikut kesesuaian.. kalau si nenek tua… pakaian tak tak nak kalah.. pergi spital pakairambu ramba,
    pergi hari jadi pakai spek mata besar…kalua dah ulu tu, tetap kan ulu

  19. someone says:

    Tahun ni Che Ta nak buat berapa pasang baju raya ek? hahahahaa..

  20. abc says:

    Nama aje artis tapi tak tau pakai ikut occasion..pergi stadium football pakai baju tak sesuai kena kecam, pergi hospital pun sama.. I wonder if she has a stylist..pakai selalu tak kena tempat, terover-over..she shud be more modest and simple in her dressing so the patients in de hospital didn’t feel so left out… Ada pakaian normal like jeans or jus plain white T-shirt?? Or even a simple baju kurung?

  21. Yekeni says:

    Please understand. Her time to berambu ramba dah makin singkat. So she’s making up for all lost time and the near future before it starts to show off real bad. So segala apa yg boleh sarung, sarung. Dulu tak dapat gini. Sekarang dapat. So hutang lama (masa yg tak dapat berambu ramba) sekaligus bayar…

  22. Anonymous says:

    tgk dalam gambar nampak baju tu rambu ramba macam ada bulu2..
    ego sgt to say sorry. berani ke nak saman dr harlina? huhuhu

  23. Pokok buluh Jepun says:

    Dia ni ingat dia ala2 Victoria Beckham kot , ha ha . Kalau bergambar mesti control senyum , kepala pulak senget sebelah yang sama je , kalau tak caya tengoklah beribu-ribu gambar yang dia ambik , semua sama . Cubalah natural sikit dan bergambar macam orang lain .

  24. bong cit says:

    ntahnya nenek ni…try hard sgt x kena tempat..nk tjk kat org ko icon fesyen ke…skli tgk cm mangsa fesyen ada la..berambu2 cm badut sarkas

  25. bekaspenjualbaranganbukanubat says:

    tu la org kata..bersederhana itu lebih baik…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini