January 25th, 2016

Dalam debaran menanti siapakah bakal juara AJL 30 semalam, busana yang dipakai oleh Fara Fauzana juga menjadi bualan ramai apabila ia disamakan seperti ayam belanda. Alamak dasyat juga pakaian itu dikritik oleh netizen.

Menjadi topik hangat dan viral di media sosial, akhirnya pereka busana berkenaan Rizalman Ibrahim menjelaskan Fafau terpaksa meminjam baju berkenaan daripada beliau pada saat akhir kerana busana yang sepatutnya digayakan oleh Fafau agak tidak kena dengan tema pada malam berkenaan.

Rizalman juga menepis dakwaan sesetengah pihak yang mengatakan beliau sengaja ingin menganiaya Fafau sehingga menjadi bahan lawak ramai.

Untuk pencerahan Fafau memakai baju ‘ayam belanda’nya itu dari koleksi saya tahun 2015 dua hari sebelum Anugerah Juara Lagu apabila saya sudah berlepas ke Paris akibat baju beliau yang sepatutnya dipakai direka oleh pereka lain tidak bertepatan dengan tema.

Beliau tiada pilihan selain dari berlari ke butik saya dan meminjam apa saja yang tergantung di rak. Kesian dia jangan kutuk dia tau dan jangan kutuk saya jugak.

Tahun lepas baju Dayang Nurfaizah disamakan dengan sotong kali ini Fafau pula jadi mangsa kritikan ramai.  Nama pun baju pada saat akhir tentu sekali Fafau tidak ada masa untuk memilih dan gunakan apa yang ada dalam keadaan terdesak. Sabarlah Fafau.

Sumber Berita: Instagram Rizalman Ibrahim


Comments are closed.

Loading...