Written by Bella | March 31st, 2017

Semalam, Nora Danish sudah sah bergelar isteri kepada Nedim Nazri. Ramai yang mengucapkan tahniah dan mendoakan kebahagiaan pasangan tersebut. Malah, ada yang memuji betapa cantiknya Nora mengenakan busana rona putih.

Walaubagaimanapun,  ada juga netizen yang mengkritik baju pernikahannya itu. Mereka menyifatkan ia tidak sopan.

Berikut antara komen netizen :-

Hmmph, isu ini bergantung kepada pandangan masing-masing. Kadang-kadang kita mengkritik cara seseorang itu berpakaian tetapi adakah kita sudah cukup sempurna?

62 responses to Baju Akad Nikah Nora Danish Dikritik Netizen

  1. Yekeni says:

    I’m urban. Urban2 pun kena tau menghormati situasi. The guy dah segak bersamping. The girl…. hmmm…

    Her mom and ex mom in law takde ke nasihat about the dress choice ke?

    The dress will be just nice if the guy wore a tuxedo, they both stood at the altar and the kadhi stood in front of them. Then the kissing scene will also fit in nicely…

  2. Anonymous says:

    Cantik baju nora.. unik. Pelamin 2 ada yg kurangla tp dah 2 yg mereka suka. I pn nk pakai baju mcm 2 & rasanya yg marah2 ni sbb x dpt pakai baju mcm 2 so jiwa kacau. X suka orng pakai mcm 2 tp hati kena jaga tau. Bak lirik lagu biarkn hatiku bertudung menutupi kenyataanku. Coba hati 2 bertudung bkn setakat kepala barula nasihat pn nmpk betul & ikhlas..renung2knla & selamat bertaubat

  3. Anonymous says:

    aku rasa patut kna buat guideline utk akad nikah. akad nikah wajib tutup aurat. kesian imam kadi nk kena tengok aurat kau

  4. Anonymous says:

    Ok apa.dia nak buat close and intimate.u guys nak coverage.dah bgi coverage nak kutuk.kalau di x bg korang buat coverage dia nak pakai bikini pun no hal.after all its her day. #pilihanmasing2 #blhtegurtpberalasler #katanakbuatpahalatpbuatdosatakjadijugakkk

  5. Mma8 says:

    Suramnya majlis nikah nora dan nadem. Ingatkan wedding of the year. Ialah bertahun tahun mengatur. Tapi seakan suram dan semua serba tak kena. Derang nikah guna duit siapa? Nadem tu kerja ker?

  6. Tok kadi Alaf baru….tidak jalankan tanggung jawab AGAMA .suruhlah wanita islam tukar baju lain.kita terlepas pandang tanggung jawab ilmuan Agama Islam.yg dua org tu dah tentulah kurang pengetahuan Agama.,ayg arif Agama buat buta sebelah mata sahaja mcm Djjl yg bermata satu..tok kadi tu yg ketuai majlis akad nikah tu..memang selayaknya kita tuju kesalahan itu padanya….asal jadi duit jfn menghalalkan cara..

  7. norina says:

    macam cantik sangat. tak sedar diri. macam mana nak kekal kalau waktu akad nikah pun tak beradat. Jijik tengok.