Written by Bella | February 5th, 2018

Sebelum ini pasti ramai yang tahu pelakon Iqram Dinzly ada membuat kesilapan apabila menggelar Nabi Muhammad S.A.W sebagai Che Mat. Isu itu turut mendapat perhatian seorang Ustaz yang dengan lantangnya menegur perbuatan Iqram dengan kata-kata yang agak kesat termasuk melabelkan pelakon itu sebagai “sampah”. Teguran Ustaz tersebut sehingga hari ini masih boleh ditonton di YouTube.

Sudah meminta maaf atas kekhilafan beliau berkaitan isu Che Mat itu, Iqram merasa kesal apabila video ustaz tersebut mengundang negativiti dan membuatkan orang ramai terus mengkritik dirinya.

Ada netizen yang bersetuju dengan kata-kata ustaz tersebut dimana yang baik datangnya dari Allah SWT dan yang buruk datangnya dari diri manusia itu sendiri.

Namun, ini pula respon Iqram :-

Kita sebagai manusia tidak sempurna dan akan selalu membuat silap. Keburukan itu datang dari dalam diri kita sendiri sebenarnya.

26 responses to Baik Buruk Serentak Dari Allah SWT – Iqram Dinzly

  1. kentut busuk padu keju says:

    tahu keju free ??
    siapa nak bau ??

    0

    2
    • Miss Unibes says:

      Princhiqy positivity Dinzly cumi cumi cium cikit lat lat yum yummy yum mmmm dapnye nyit nyit kenyit mata. Lol. Lawak ah ID ni.

      4

      1
  2. Anonymous says:

    Aiyoo. Sebok nak up lg ker

    1

    1
  3. anonymous says:

    nak mampos kunyit ni tunggu hari saja ni .pegi la mampos cepat2

    6

    1
  4. Anonymous says:

    org gila and buat2 gila ni beza. Iqram ni bukan gila tapi attention seeker. Bila diri dah makin suram, fulus pun kurang.. masa tak gila pun bukan hebat mana pun berlakon jadi baik pura2 jadi gila. Sebab tu mak dia kata dia tak gila… mmg dia tak gila. Ambil kesempatan konon sakit jiwa, tekanan… tambah2 artis kpop yg meninggal baru2 ni.. so acah2 dia pun kemurungan lah. Yang korang pi layan, awat?

    Sedey what ppl would do for money. Pathetic souls!

    35

    0
    • Minah says:

      Kann..attention seekers..n plsla jgn bawak tagline #bawaABATAmerebucks ko tu..memburukkn imej islam je dgn imej ko yg cm org gila ni..serban songkok xtgal tp perangai cm hareyy..bjoget tkinja cm org mabuk ketum..n nara,plsss stop cte psl die..org cmni kalo org xlyn n xbg perhatian bru die stop wt kje2 giler lg bodoh ni..haa geram aku..nsb xngndg,kalo x mau tkenan muke die ni..hahahaha

      8

      0
      • makjehan says:

        AGREE WITH U MINAH.,..100% . NI SEMUA PROPAGANDA GILA PUBLISTI………..MUKA HAPRAK PERANGAI HMMMMMMMMMMMMMMM INSAF LAGH MAT OUIIII

        4

        0
    • Anonymous says:

      tulah dah mak die sndiri kate die x giler, x murung bagai, so ape lg attention seeker lah, sbb dgn cara mcm tu je org duk search pasal die n view semua video2 die, bru lah saham die naik n at the same time promote die punye brg.. propa je org cmni, to all producers tolong laa jgn amek org cmni berlakon lagi

      2

      0
  5. enenn says:

    aku sokong komen ko..anon 8.33 am..

    3

    0
  6. Jib says:

    Posing cam tahan berak jer…

    2

    0
  7. wekkkkkkk says:

    otw to crazy…

    2

    0
  8. pelik says:

    betullah komen dia tu
    kan sesuatu xkan menjadi tanpa keizinan Allah..kalau manusia buat jahat, makna nya Allah yg izin kan?
    ke x? double standard?
    yg baik je dr Allah, yg jahat sendiri2 ya?

    3

    3
    • NH says:

      saya pun percaya yang baik dan yang buruk both dari Allah. tiada yang berlaku tanpa izin dari Allah. Kejadian Iblis itu sendiri atas izin Allah. Sbb Iblis minta keizinan Allah utk berbuat jahat.

      4

      1
      • Yemik says:

        Betul tu..yang baik datang nya dari Allah dan yg buruk datangnya dari diri sendiri atas izin Allah..
        Klu Allah izinkan pasti terjadi..kalau tidak izinkan tidak akan terjadi

        3

        1
  9. Anonymous says:

    princiqy , beza sgt la dengan dulu2. i miss the old him…….

    1

    0
  10. Staypositive says:

    Yang baik dari Allah, yang buruk juga dari Allah tapi diasbabkan oleh diri kita sendiri.. Nothings wrong with his comment…

    5

    2
  11. Stay positive says:

    Yang baik datang dari Allah, yang buruk juga datang dari Allah tapi diasbabkan oleh diri kita sendiri.. Nothings wrong with his comment..

    6

    0
    • Anonymous says:

      i got ur points bro, gigih dua kali comment eh?

      2

      2
      • Anonymous says:

        kadangkala site nara ni lembab bila tang upload komen.. aku pun penah kena da komen tp x kluar2.. rupanya lambat sikit. mesti si stay positive ni igt komen dia yg first tu x berjaya dipostkan… prasangka sepanjang masa…
        and i agreed dgn komen dia.. si bella ni kena dalamkn ilmu agama dulu sbelum nk buat post kontroversi x bertempat…

        1

        0
  12. Anonymous says:

    kena rujuk ke pakar psikologi kot. sebelum lebih teruk kejadiannya

    0

    0
  13. BAWANG says:

    sedih princiki jadi camni…

    0

    0
  14. nenek tua says:

    Wei, betullah komen dia…both from ALLAH SWT…Semua yg terjadi dengan izin-NYA…korang yg bantai org ni kenapa…? Sebelum nk bantai penuhkan dulu ilmu di dada…

    1

    0
    • Anonymous says:

      Nenek tua, aku x menafikan Qada n Qadar yang baik n buruk semua dari Allah swt. Kita org Islam ni percaya Allah sayang diberikan musibah sebagai ujian supaya kita yang hamba2Nya ni lebih sedar diri. Aku cuba katanya dia ni gila attention bukan gila betul2. Mufti jumpa baik rabbits bukan suggests dia seek for treatment.

      0

      0
  15. aku says:

    aku rasa dia ni dah gila… mak dia kata dia tak gila tu sbb mak dia sayang anak, mana mak bole terima anak jadi mcm ni..mak dia kena terima hakikat anak dia ni kena dipulihkan dlm erti kata lain jumpa pakar jiwa.mana ada org waras mcm ni berubah 360 darjah..cakap macam tak ingat, kejap ketawa, kejap menangis itu symptom apa?
    kalau tak gila mybe isim

    1

    0
  16. Anonymous says:

    jaga2 dgn orang yg rendahkan nabi

    1

    0

Leave a Comment

Optional