Written by AbangNara | August 17th, 2011

Ahh ~~ Alangkah indah dan gembiranya melihat gambar Norman, Abby dan anak-anak mereka berbuka puasa bersama-sama. Kalau tak tahu, mungkin anda akan menyatakan yang mereka ini one happy family. Sayangnya….. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Norman kerana tidak melupakan tanggungjawap seorang ayah walaupun bakal berkahwin tidak lama lagi.

norman

Lagi beberapa keping gambar Norman, Abby dan anak-anak berbuka puasa bersama-sama dengan membaca entri ini sepenuhnya.

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

norman

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

149 responses to Bahagianya Norman, Abby Dan Anak-Anak Berbuka Puasa Bersama-Sama

  1. Ummi says:

    Sayang sungguh diorang ni bercerai. kesian kat anak-anak.

    0

    0
    • wan says:

      yep.tp sapela kte nk soalkn jodoh maut ketetapan Tuhan kn.lelaki baik tuk pompuan baik.

      0

      0
    • milah sabah says:

      Persoalannya?
      Siapa yang amek gambo ni?
      Macam ada motif jer?jeng..jeng

      0

      0
      • abg syg says:

        cuba open fb abby.. kan ada mak abby sekali.. may be mak dia yg tlg amek gambo..think positif

        0

        0
    • leolizza says:

      aku rasa kalau si abby ni sanggup bermadu… sah sah norman ni nikah balik ngan abby kan… nak wat camana madu ni walaupun manis ttp racun berbisa bg orang perempuan…. huhuhuhuhu…. abby, nikah balik dgn norman jd bini no dua… huhuhuhuuh… padan muka memek… hahahahaah….

      0

      0
    • pancut air hujan says:

      SEDIH PULAK AKU TENGOK…..ANDAI LAH MEMEY XDA KAT DUNIA, MESTI X JADI MCM NI KAN..NORMAN PUN X PERNAH WAT SKANDAL SEBELUM NI…SEDIH KAN….

      0

      0
      • nurin says:

        pnah wat skandal la dlu..klu xslap ngan faradiya kot…kan pnah cerai dlu pas2 rujuk…nie cerai lg…puncanyer memey…

        0

        0
    • cantik tapi tak gedik mcm memey says:

      nak buat mcmana ummi.. dh takdir norman dipikat memey..memek plak dh ternoda.. kita tengok ajer la masa depan diaorg mcamana.. aku doakan korang bahagia walau menyampah dengan bakal penganting yang x brapa fresh…haha

      0

      0
    • karmalia says:

      i always believe in KARMA. wat u give, u get back. u hirt others, u’ll get hurt too sooner or later…tp xpelah. abby pn lh trima knyataan skrg

      0

      0
      • Ape pun boley says:

        Dlm Islam kite panggil qada Dan qadar.. Hukum karma xde…Yer.. Jodoh maut ketentuan tuhan. Dh takat tu jer jodoh depa. Mungkin ade hikmahnye..

        0

        0
      • alfonso says:

        yup…agredd 100%, wat u give u get back!!

        0

        0
    • ez0ra says:

      si MEMEK tue tak rasa bersalah ker meruntuhkan masjid orang. Lagi tak bersalah ker tgk ank2 nak jmpa bapak d0rg pon ader masa2 je..
      Hope lepas je 2 3 thn kwen si MEMEK kna cerai… haa5..
      Smoga tuhan bayar cash kat MEMEK tue…..

      Artis yg pling menyampah si MEMEK dan FASHA SENDAT……

      0

      0
    • Liyana Lunia says:

      nangis tengok anak2 dia xbagi papanye balik. haih :(

      0

      0
    • sue says:

      so, sad.. smada suami @ isteri, pikir2kan la anak2..bila renung mata anak dalam2 xkan sggup mrosakkn rmhtgga hanya kerana diri sendiri….baik suami or isteri kena bkorban kepentingan masing2 kerana anak2.. they are so young and need our attention…not a schedule to see they mummy or daddy..

      0

      0
    • mumy zila says:

      mmg bahagia sgt2 …. happy famili at home !! mcm x de ape2 yg berlaku antara mereka … tatap muka anak2 sebelum berbuat apa2 !!!

      0

      0
  2. blurrrrrrrrrrr says:

    ksian tgk muke anak2 abby ni..sedey..sayu..bodoh norman ni !! buat sesuatu tak pk mase panjang.. tak suke ke die pade famly bhagia cam lam gambar ni !! bangang norman ni !! shit la jntan macam ni

    0

    0
    • aley says:

      setuju dengan blurr, sepatutnya norman dah x pikir sal diri die seorang sebab die dah ada tanggungjawab dan amanah yang dianugerahkan oleh ALLAH S.W.T..
      apa la nasib anak2 diorang bila besar nanti..hmmm

      0

      0
      • blurrrrrrrrrrr says:

        yela aley.. die pk nafsu serakah die jerk!! tak tersentuh gak nye hati die bile anak2 peluk die!! tak kan tak de rase sekelumit kesal?? jgn satu ari nanti once die da tue, anak2 buang die pulak..tau la time tu langit tu rendah ke tinggi..nak mnyesal pon da tak gune!!

        0

        0
  3. kaki_g0ssip says:

    SUKELA PULAK AKU TGK DIORG B’BAIK…

    AKU RS ABBY PUN DH BLH TRIMA KENYATAAN NGN APE YG DH JD..

    BERBAIKLA DEMI ANAK2.. X RUGI PAPEPUN.

    0

    0
    • mie says:

      aku suka dan setuju dgn kenyataan ko…aku rs abby dh boleh terima hakikat..sekurang2nya anak2 tu masih tahu mak bapak dia masih wujud wlupun dh bercerai..

      0

      0
  4. BlackBerry00 says:

    byk lagi gambar2 dorg dlm abby punye fb…
    kesian kat anak2…dorg perlu keduanya dlm hidup
    ni nak raya, ntah mcm mn tah..???

    0

    0
  5. wan says:

    dem,kesian tgk anak-anak die.tp sapela kite nak soalkn jodoh maut ketetapan Tuhan.

    0

    0
    • akubukankau says:

      eh..aku rasa aku mcm kenal je org kat atas nie…sbb member aku sorg je slalu sgt sbut dem2 nih… nama pon same…

      harap sesangat diorng nie berbaik semula pas norman cerai ngan memey..opsssss…

      0

      0
  6. abg syg says:

    suke abg tgk family nie..

    0

    0
  7. dui says:

    haru..tengok..pasni ank2 abby dpt adik beradik tiri pulak tu….kesian..

    0

    0
  8. siti's fan says:

    *sigh*

    I used to adore this couple for raising such beautiful children together. Until Norman found a way to f*&% things up with that somebody.

    All the best with raising these beautiful children together, although not as husband and wife but as good friends.

    0

    0
  9. no name says:

    kalau dah boleh datang rumah n makan2, gi shopping dll. kenapa masih norman nak kawin gak ngan memek ye? sebab nak bertanggungjawap kot. dah rosakkan “anak dara” org. agaknya. tanggapan aku aje… maaf kalu silap. nanti kalu dah kawin ngan memek… bleh ke memek terima kalu husbeng dia gi umah ex-wife? takkan dia nak ikut kot…. tak marah n cemburu kew?

    0

    0
    • pancut air hujan says:

      HA AH PERNAH TERBACA KAT PAPER DULU RASANYA MAK PAK MEMEK MMG NAK NORMAN BERTANGGUNGJAWAP

      0

      0
      • NenekPenne says:

        oooo mcm kes aku laa kot
        mak si perampas laki aku tu tahu yang anaknya dah berkongket dgn laki aku, tu pasal mak dia suruh laki aku bertangungjawab pada anaknya…

        tapi since mak dia tak nak anaknya kahwin dgn laki orang, maka laki aku ceraikan aku ….

        damnnnnn…..

        seee seee mak apa mcm tu, nak anaknya bahagia tapi anak orang lain yang menderita gamaknya bagi dia pegi mampuslaa….

        0

        0
        • iera says:

          kesian kat awak..sabar ye..xpe, org buat kita, nnt org tu dpata balasan jgk. klau x du dunia, pasti di akhirat.

          ******************************************************

          tkuat betul hati abby kan…xrau nk gambarkan mcm mana lagi

          0

          0
  10. myvi.kelabu.ungu says:

    t’harunya tgk ank ngn ayh b’pelukn.mcm mane la agknya prasaan diorg msa ni.spt si ank xmau lpskn ayhnya.

    0

    0
  11. Nurain says:

    kesian la kt anak2 2.. bgs la c norman ne masih ambil berat kt anak2 dia. fuck memey! perampas!

    0

    0
  12. NenekPenne says:

    memey..kau tak seedih ke tengok anak2 abby ni sedih2 bila nak berpisah dgn bapak dia..

    kau ni berperikemanusiaan atau berperkebinatangan?

    esok lusa kalau jadi kat kau, baru kau rasa kan..sekarang kau boleh lah senyum2 bagai

    norman!! kau pun sama… sampai hati kau buat anak2 kau mcm tu kan…..

    0

    0
    • blurrrrrrrrrrr says:

      nasib memek akan jadik cam watie elite..see what sekarunk ape y jadik ?? watie siap advice lagi supya jgn rampas laki org..tgk padah nye?? sendiri jawab laaaaaaaaa

      0

      0
  13. sape2 je la says:

    serius kesian.kenapalah jadi macam ni bila sepatutnya diorang sepatutnya jadi keluarga yang bahagia..hmmm ape2 pon tu sum takir Allah s.w.t. ada hikmah..InsyaAllah

    0

    0
  14. bujang says:

    Gilakan memey tinggalkan abby kesaorangan tengah sarat pegnan dulu….nk. beranak drive sendiri sedangkan nomiang sedap2 gelinte memey.
    Hang rugi norman , anak2 sedang membesar skrg., nanti dia org. akan pandai menilai perangai awak dulu.

    Geli-hati periuk nasi dok tepi norman…..

    0

    0
    • miss F says:

      btul. anak2 akn menilai, as wat i did b4. bila ank dah besar, pandai, berkerjaya, ada pangkat dan nama..bru terhegeh2 nak cari ank, nak hidup bersama dgn ank.. nk tebus kesalahan kononnye. padahal dah takde sape nk jg dia, nk jg mkn minum, nk jg demam sakit tua dia..coz bini dia merangkap penghancus rumah rangga tu dah nak lari ikut jantan lain pulak. umur makin meningkat, diri dah makin tua tp pempuan tu masih muda lg..dah bosan.

      0

      0
      • 0 VS 1 says:

        Betul TU MISS F.lelaki kawen 1,2,3 dan 4 tapi bile time sakit,dah tak mampu dah uzur sapa yang di cari . bini pertama gak yang di katakan kereta buruk tu juga yang menjaga yer.

        0

        0
  15. Seriously, I couldn’t stand when I saw their children’s faces. Perhaps, both of them could be good friends for the sake of their children. Really wish both of them could be better from this “experience”. Forget all the past and please try hard for the future. May Allah bless themselves especially their children.

    For Memey, you knew what you did. Only you and Allah. You have to be more responsible. Try to wake up in the middle of the night, begging for the forgiveness. May be you, Norman, Abby and the children would live happily all together in one big family.

    0

    0
  16. Justin bibar says:

    Nak tau sapa amek gambo-gambo ni? The first two picture, pembantu rumah Abby kot. Selebihnya, abby sendiri sal takkan pembantu rumah yg masuk bilik amek gambo Norman sembahyang. Zul yg amek gambo?? Mustahil….

    0

    0
    • wiwin says:

      xde masalah kot if abby amik gambar, tu kan ayah pada anak-anak dia.

      gambar ni jadi kenangan di bulan ramadhan pada anak-anak dia. so what? memek je layang boleh amik gambar dengan norman? petuihhh!!!

      ko ingat sebagai ex-wife xde perasaan ker? even hati ko keras macam mane pun sure ade tersentuh hati untuk anak-anak.

      mungkin abby ni nampak kuat, tp mana tau die menangis mengenangkan anak-anak die lagi2 waktu die susah.

      aku doakan abby n norman ade jodoh kembali. Insya Allah. Ameen, Ya Rabb.

      0

      0
  17. Apam Tembam says:

    Dah dua-dua PELAKON. Depan anak. Depan orang ramai, depan camera, semua tunjuk baik je. TAPI dalam suratkhabar…berperang sakan. Claim tak bagi nafkah, hutang mas kahwin lah…..Kalau makan boleh sama-sama, kenapa tak boleh discuss cara baik hal-hal nafkah anak daripada cerita kat Media massa ?
    BTW, NORMIANG kahwin dengan MEMEY mas kahwin dia pun kena sponsor ke ???

    0

    0
    • cikminah says:

      Adoooiiii……u have such a close mind, dud. U suka ke kalau couple ni bergadoh berebutkan ANAK? Utang normiang to Abby has nothing to do with the children. Selagi normiang tak bayo, selagi tu Abby patot tuntut sampai ke akhirat.

      0

      0
  18. ain says:

    kuasa tuhan.. siapa yg tahu kan.

    0

    0
  19. mama says:

    sayu nye hati.

    0

    0
  20. linda says:

    sian tgk anak2…

    0

    0
  21. sesiapa sahaja says:

    puaslah hati memey sekarang.. perampas!! sama macam….
    1. Datuk CT
    2. Waheeda
    3. Watie Elite
    4. Faezah Elai
    5. Dahlia Teck
    6. Fiza Elite
    7. Emilia Rosnaida (bini ac)
    8. Lidsawati
    and so on… maybe we’ll have to think that segalanya sudah ditentukan oleh Allah SWT tapi lihatlah disebalik penyatuan dua insan ni.. berapa ramai kanak-kanak yang terbiar tanpa kasih sayang seorang bapa. cubalah kalau benda yang sama happened to them.. kan?

    0

    0
    • me_wynas says:

      Y Lisdawati ada dlm list? dia pun member club tu jg ke? im blur…

      0

      0
    • rayyan says:

      tertinggal fasha sandha……..

      0

      0
    • f says:

      To si pembuat list & the rest,

      Jgn terlalu confident. Sila banyakkan doa supaya diri kita or org2 yg kita sayang (adik, kakak, cousins, kwn2) tak termasuk pulak dalam list nih. Membuat list and tgk kesalahan org lain mmg senang. Tapi kalau Allah nak uji kita n org yg kita sayang, sekelip mata hati kita pun boleh berubah and jadik mcm org2 yg u letak dalam list ni.
      Wallahualam.

      0

      0
  22. mixgirl says:

    hrpnyer bl dh ada kluarga br nnt ….
    jgn pulak duk lupakan ank2 ini…..sedih tgk pic nie…
    apatah abby yg alaminyer….moga bhgia sentiasa bersama mu abby abadi………amin………….;)

    0

    0
  23. The Stranger says:

    tak pasti apa tujuan gambar ini didedahkan kepada umum. untuk apa? masih ada banyak keluarga bahagian yang berbuka puasa dan solat jemaah bersama-sama. takde pulak nak ambil gambar dan promosi dalam internet.

    0

    0
    • rarerariraro says:

      tujuan ko tanya?bnda ni sume xperlukn tujuan,mgkn abby xda pon tujuan bila dia post bnda ni,xmgkn die nk berbaik ngn norman,atau nk sktkn hati memepek?ape salhnya,sape yg mulakan dulu kn?

      cube ko tanya apa tujuan memepek tuh ngn norman kahwin juta2 sdgkn dorg ditgkp khalwat?kawen smpai juta2,heboh sane hboh cni.ape tujuan?
      sdgkn dorg sptutnya aware bnyk hati yg kna dijaga.

      0

      0
    • minah lodeh says:

      Gambar2 ni abg nara amik dari facebook abby…dari gambar2 keluarga abby…ada gambar mak bapak dia jugak….tapi biasa lar gambar mak bapak dia watpe nak
      tepek skali kat sini kan…x kontroversi lar…

      lagipun,apa yg salahnya dia nak letak gambar norman ngan anak2 ..dah ayah anak2 dia…daripada yang sorang lagi tu blum ada ikatan sah dh berlambak2 gambar berpeluk…

      sebelum kau komen tu pegi la buat research dulu…jgn main terjah jer…ni x pasal2 kau dh buat org buruk sangka kat abby…

      p/s : kalau niat abby saje nak sakitkan hati pihak yg satu lagi tu pun aku sokong jer…hehe…yer la asik dia jer yg sakitkan hati abby..skali skala abby pulak sakitkan hati dia…tu pun baru sikit jer daripada apa yg dia dah buat kat abby..

      0

      0
      • sunshine says:

        Emmm… rasanyer xde motif pe2 pun pic tu. Tp kalu si memek tu nak terasa biarkan jeklah…
        Pesal plak si abby nak kena jaga ati dia…
        Dolu2 si memey tu wat hal ada dia pike perasaan org lain expecially si abby & anak2…???
        Kalu setakat pic2 tu, majority nyer pic si norman ngan anak2. Kalu ada pic abby pun xdenyer dia berpeluk2 sakan, kalu nak compare ngan pic si memey ngan norman, lum nikah lg dah pegang sana pegang sini.
        Sendiri mau ingatlah… sapa mkn cili dia rasa pedas.

        0

        0
        • cikminah says:

          Takat gambo bapa berbuka puasa dengan anak-anak, takda apa-apa motip. Yang bermotip tu, kalao memek gunakan anak-anak Abby ditepek dalam facebook dia. Contoh gambo memek berkemban pakai tuala dengan normiang dan anak-anak Abby tengah menyusun kad kawennya. Dari gambo tu tawulah kita, couple ni duduk serumah sebab normiang cuma pakai boxer!. Mesej gambo yang Abby tepek ni, menunjukkan BETUL cara Abby bela anak-anak dia. Siap ada ostad mengajar ngaji. Kecik-kecik dah di ajar bersolat. Salah ke tu????

          0

          0
  24. Ayu says:

    yg membezakan keluarga bahagia ni dgn keluarga bahagia yg lain ialah…..tahun depan belum tentu mereka boleh berkumpul bersama-sama macam ni lagi….

    0

    0
  25. haloha says:

    sedih plak tgk dorg ni….moge jodoh dorg akn btemu semula…sronok tgk2 anak2 manje ngan norman…

    0

    0
  26. me says:

    depan kamera semuanya boleh berlakun .Nak menitik airmata tengok anak anak ..

    0

    0
  27. choki terperanjat sakan says:

    apa salahnya kalu betul Abby yg tangkap gambar ini??? salah kah? mmg dah berpisah tapi untuk anak anak masih ada tanggungjawab…

    so kalu cerai berai kena gaduh sampai berebut anak anak? macam tu? halang jumpa anak? sikit sikit salah kan Abby… sikit sikit salahkan Abby…

    Yg perampas tu tak salahkan plak, yg perampas tu bagi Abby menagis time dlm pantang dan pregnent tak plak… apa la…

    So Memey, lepas nie kau nak buat apa plak??? tangkap gambar dgn anak anak Abby bagi ‘panas’ ???

    0

    0
  28. choki terperanjat sakan.. says:

    ini adalah petikan ayat dari Abby di albumnya :-

    “Assalamualaikum, Album Khas utk bulan pose ni Sy buat khas especially utk ank3 agar mjadi ‘kenangan terindah’ dlm hidup mereka. Inilah antara secebis dr pjalanan hidup Sy. Inilah kehidupan sebenar Sy. Biar apapun yg dikata, Sy tetap Sy. Trima kasih pd yg memahami, & trima kasih krn sentiasa bersama Sy.

    ps: tlg jaga hati n perasaan semua pihak semasa nk mengomen tu yer, macehh! :D ”

    yg paling penting dalam album tu ada MAK abby sekali jugak…
    .

    0

    0
  29. catthmd says:

    bahagianye :)

    0

    0
  30. huhuhu saya tak leh la buat mcm ni

    0

    0
  31. aku plak sedih tengok gmbr2 ni… yelah, klu lah mereka masih bsama… msti indah kan…. :’)

    0

    0
  32. myramyra says:

    betul kata choki terperanjat sakan. tu jgn dok komen2 n kutuk tanpa taw cite sebenar. salah ke diowg berkerja sebagai artis untuk cari duit anak diowg n famili. tp rezeki diowg dengan menjadi artis. kowang tak jadi artis bole lah dok kutuk2 . kowang tak taw kepedihan diowg,even ada jugak yg tak sedar diri.tp tak semua benda diowg buat tu berlakon lah n tak betul kekadang media je yg nak porak peranda benda yg dah mmg comlicated ni. Hanya tuhan je taw tujuan ny yg lain jgn nak memandai k.

    0

    0
  33. kerapat says:

    bagus abby and norman.. aku rasa abby and norman boleh dpt award pasangan bercerai yang paling menjaga kebajikan dan kebahagian anak2 dia orang.. still sanggup spend time together2 even dah bercerai.so anak2 dpt merasa spend quality time with their parent..

    0

    0
  34. Kak Su says:

    Rasa sedihlah pulak..terutama bila tengok pic 11 & 12 tu….kasihan anak2…

    0

    0
  35. suzi says:

    Happy family…

    0

    0
  36. lalala says:

    lpas ni msti ade wartawan tny kat memey..xjeles ke tgk gmbr norman ngan abby bkk puase dgn anak2 dkt rumah.. memey pon dgn muke konon2 tersenyum lebar berkata..sy xkisah dan xjeles malah tersentuh dgn sifat kebapaan norman (dlm hati sumpah seranah)..tgguu jwpn memey..agk2 same x??

    0

    0
  37. najib razak says:

    kopek abby besar jugak ye…mantap

    0

    0
  38. along says:

    kesian kt anak2, tersiksa kerana sebuah penceraian… sekiranya dah ditakdirkan takde jodoh lg antara norman dan abby, but pleaseeeeeeeeeeeeeee la norman… open your eyes….. sekiranya nk berbini lagi sekali pun, pilih la org lain yg sejuta kali lg baik dan bermaruah skit dr memey tu… takkan nk bawa perempuan yg namanya dah busuk dr sisi masyarakat macam tu dlm keluarga ko??? yg anak2 ko nk panggil ‘ibu’, ‘mummy’ apatah lagi ‘umi’… malulah skit…. dalam jangka masa panjang benda ni tak bagus unt perkembangan anak2… wake up norman wake up, pilih la perempuan lain yg sejuta kali lebih bermaruah dr memey tu, dan ko pun pelan2 la bertaubat…. malu la skit kt anak2, dan bertambah malulah lagi pada Tuhan… Pilihlah wanita dr keturunan dan berkeperibadian baik2, supaya waris2 ko pun insyaAllah tergolong di kalangan org yg baik2…. berterima kasih la pd Abby yg begitu tabah dan sabar tu pernah hadir dlm hidup ko, aku tak rasa pun kalau memey tu di tempat abby, dia mampu setabah itu, silap2 masuk tanjung rambutan…

    0

    0
  39. Wawawin says:

    besar and padat tetek si abby tu…;p

    0

    0
  40. vivi says:

    Ya Allah… Kesian sungguh tengok anak2 diorang… Semoga menjadi anak-anak yang soleh dan solehah..

    0

    0
  41. gua says:

    tu la pasal..makin padat tgk tetek abby tu..tp mamat tu dpt lubang muda n fresh tp x tau la dh fresh cmane

    0

    0
  42. akutakkaya says:

    baru2 ni terserempak ngan abby n zul kat klcc…

    abby nmpak sgt muda..haha

    0

    0
  43. baby says:

    aku tgok norman lagi berseri kalau ngan abby tapi kalau ngan memey rupa tak berseri langsung. anak abby yg pompuan sulung tu cantiknya

    0

    0
  44. hamizan says:

    nasib baik tunang tak tahu

    0

    0
  45. cahaya alia 85 says:

    walaupon norman bakal bnikah gan memey,tapi jauh di sudut aty norman,aku rase msh lagi dier syg pada abby…masakan dier x syg..wanita yang tlh mberikan zuriat sekaligus mjaga dier sblom terjadinya insiden malang itu..mungkin nafsu lebih mguasai akal mgakibatkan tjadinye pkara malang yg di cipta oleh manusia itu sdiri.
    cuma satu yg aku nak pesan pada anak dara zmn skrunk,kalau ade yg bujang,baik lah cr yg bujang kerana bnikah gan suami org ini byk sakit dari x sakit..walaupun duda tapi lelaki itu msh ade t.jawab pada anak2 nye.fikir2 kan lah

    0

    0
  46. miss nona says:

    nampak macam gambar2 terakhir tuh yang anak dia peluk.. mcm gayanya norman nak balik dah..so anak anak dia peluk.. ish.. sedih la!bergenang mata aku menengoknya..

    0

    0
  47. miss F says:

    mmg sedih tgk muka ank2 dorg.lagi2 yg oldest tu. aku phm kesedihan dan boleh paham perasaan dia. coz parents aku pon kes cm ni. exactly d same. umur aku ng anak dia pon lbih kurg jer waktu kejadian. sigh~ mmg x sama la even bapak aku konon tunjuk kasih syg cm norman ( mkn sesama la, shopping sesama la), tapi tah…x sama ngn kasih syg sebenar seorg bapa.rasa mcm org luar jer. sampai bila aku dah besar , aku blh takde ape nk sembang ng bapak aku. now, norman.. 1 je aku nk pesan, 1 day klo ank kau diam bila kau tya dia sihat ke x, bila kau call dia x angkat, bila kau wish hapy birthday dia x reply say tanx…kau jgn kecil hati. coz hati dorg dah berkecai dan sakit bila kau wat cmtu.. even ank2 kau masih kecil, sama seperti aku dulu…kitorg merasa kepedihan dan kehancuran jiwa . menangis di sebalik bantal n selimut krn kesedihan yg amat. Tuhan.. kuatkn ank2 norman. krn aku tahu, mereka x berdaya seperti aku dulu,

    0

    0
    • suri says:

      harap norman baca ni..

      0

      0
      • miss F says:

        mata x pernah menipu. cbe tgk, betapa sedihnya mata ank norman tu. lukanya dalam. menitik air mata aku. kpd ank norman… saat adik sedih, adik pandang langit… dan bisikkan pada Tuhan apa yg adik rasa. saat tu, adik akan rasa satu perasaan bahagia yg x dpt dimaknakan dalam zahir.Tuhan hadiahkan adik perasaan tu agar adik tak berasa sedih lagi sbb Tuhan syg adik. dan adik mesti igt, byk lagi org yg syg adik. masih byk benda yg menggembirakan di dunia ni. perjalanan hidup ni panjang. dan jgn sia2 kan hidup adik. be strong buddy. luv u <3 <3 <3.

        0

        0
        • cikminah says:

          Daripada gambar2 tu, kita tahu Abby mendidik anak-anaknya dengan cara yang betul. Ada Ustaz ajar mengaji. Kecik-kecik didik bersolat. Jadi jangan tuduh Abby ada motip menepek gambo-gambo ni. Cuba korang masuk facebuk memek. Dia tepek gambo anak-anak Abby bantu dia dengan kad jemputan. Memek bertuala dan normiang berboxer. Apa tujuan??????

          0

          0
    • bonda says:

      Ya Allah, aku teringat nasib anak2 aku… lebih kurang sama, menangis aku membaca komen ni… die terlalu sayang ayah die, tapi ayah die jarang tgok die.. last bulan oktober tahun lepas, itupun bawak die g jalan2 dlm 3 jam jer… die kecik lagi, baru 4thn sekarang nie.. tp aku tau jauh dalam lubuk hati die, die sgt rindukan ayah die.. coz terkadang klau tgok album nampak gambar ayah die, siap simpan masuk tempat mainan die… anak aku yg kecik mmg die xhairan langsung dg ayah die.. sbb dr lahir die jarang jumpa ayah die… Ya Allah, kuatkan hati anak2 aku, dan kuatkan kami dalam mengharungi setiap dugaan yg akan datang… ameen…

      0

      0
  48. akak says:

    sayu plk bila akak nengok gambor abby, norman ngan anak2 diorang ni…..kalaulah norman ngan abby boleh rujuk semula ngan belajar dari kesilapan lalu tentu anak2 akan rasa bahagia dan dapat kasih sayang secukupnya dari norman ngan abby….
    tapi siapalah kita utk bagi idea begitu begini hanya diorang saja yang tahu apa yang ada dalam hati diorangkan….tapi andaikata norman ngan abby rujuk semula akak rasa mesti ramai peminat yang sokong dan turut mendoakan agar ianya menjadi kenyataan….manalah tahu! :) insyaallah…….

    0

    0
  49. gigi says:

    walaupun norman dah buat salah, tapi aku harap, kata2 kejian ni tak sampai ke telinga anak2 dia.. baik buruk dia, dia tetap bapak kepada budak2 yg tak berdosa ni..kesian..aku bukan sokong norman, tp budak2 ni mengingatkan aku pada sepupu2 aku, bapak dia buat hal mcm norman ni la, bila diorang dgr org duk mengeji bapak diorang, diorang sedih gile..tertekan sangat2..aku kesian kt budak2 ni je, bukan kesian kt norman..

    0

    0
  50. jack ass says:

    apa tangkal la memey pakai sampai susah norman nk lepas,,,

    0

    0
  51. me says:

    abby amik gmbr ne sebagai kenanangan terindah antara anak dan bapaknyee…saat manis yang jarang di alami….salahke nk abadikan gambar?anak2 ada hak bergambar dgn bapaknya… anak ke2 abby yg perempuan 2 siap nangis merajuk lagi bila bapak dia nak pulang…kesian aku tgk smpai menitik airmata…haruskah penceraian?haruskah ada org ke 3?y jadi mangsa anak2….anak2 kehilangan kasih seorg ayah…

    0

    0
  52. z says:

    jahatnye memey!!!!!!!!!!!!!=(

    0

    0
  53. nasibkaula... says:

    anak lelaki abby nmpk smakin matang dlm pic ni…mngkin dia dh faham kot or mungkin kekok dgn bapak sendiri…nasib ko la norman…time anak2 masih kecik ni nk la dorang bermanja2..tapi bila dh besar dah paham apa yg ko wat kat mak dorang mesti dorang makin jauh dgn kau…lagi2 kalau kau dah sibuk dgn family baru…lagi dorang terasa…

    0

    0
    • miss F says:

      100 % rite. itulah kebenarannya. and dat boy surely noe wat goes around. dan aku berani ckp, dia mungkin berasa kekok ng norman as he noe sumting. by d way, nasibkaula, aku respek kau leh tahu exactly watak anak2 sebigini. sian kan.

      0

      0
      • gigi says:

        aku setuju..macam sepupu2 aku la..masa diorang kecik, diorang masih lagi ok dgn bapak diorang, tp bila diorang dah besar ni, kdg bapak diorang call kata nak datang jumpa, masing2 mengelat…sbb diorang dah besar, dah faham apa yg bakap diorang buat kat mak diorang dulu adalah SALAH…

        0

        0
  54. sikit lebih kurang says:

    memey pompuan puaka!!

    0

    0
  55. li says:

    berlinang air mata menatap menatap gambar ni. tengok dari cara, macm norman tu masih sayang kat aby, Kat mana gambar ni, kat rumah aby ke? tabah hati aby. kalau la aku, jgn arap masuk rumahhhhh….. tangga pun tak leh pijak. pada aku la norman yang salah besar…… dah tahu bebini, masih nak jual saham basi, akhirnya anak -anak jadi mangsa. Aby , cari la suami yang baik dan bujang………. Uztaz .

    0

    0
  56. sherry says:

    kenapa nak salahkan memey dan kaitkan watie. isteri ni bila ada depan mata tak pandai nak hargai. suami di bentak di herdik mcm kuli. bila dah hilang mula rasa tercabar dan meroyan dan perempuan lain dikata perampas. bak kata dr tuah. pastikan kita sentiasa di hati suami dengan keistimewaan kita kenaoa kita yang dikahwini.. bukan selepas kahwin suami di herdik, di maki, dibentak.. abby dan isteri joey pasti tahu kan.

    0

    0
    • cikminah says:

      Dalam facebuk Abby, ada satu statemen. Norman nak cari yang sempurna. Takda manusia sempurna di dunia ini………….

      0

      0
      • cikminah says:

        ……dan memang jodoh Abby & normiang takat tu je. Mungkin Allah sayangkan Abby, tak mahu dia terus menerus memikul beban menanggong keluarga, walaupun berlaki. Tapi laki mata keranjang dan duit habis untuk dirinya supaya sentiasa kelihatan macho. Kalau dah cerai, senang nak tuntu nafkah kat mahkamah, tapi kalo masih laki-bini, takat maki hamun jela yang Abby mampo. Lepas ni, kita tengok, sanggup ke memek pikul beban………

        0

        0
  57. siapa kau says:

    kau perampas ke? macam terasa je…pandai jaga laki ke? ade laki ke?

    0

    0
  58. matahati says:

    hahaha.. nape aku rasa si kemek cam bengang je kalo dia tgk gambar2 ni.. idop abby.. blahhh laa lu kemek bodoh…

    0

    0
  59. AYU says:

    SEBAB DIAORG XDER DUITLA TUUUUUU…

    0

    0
  60. AYU says:

    KAWEN KN SPONSOR SB XDER DUIT..MACAM BGS..WEKKKK..CIAN KAT ANAK2 ABBY..

    0

    0
  61. E says:

    sepah betul rumah dorang tu…ish…ish…
    rumah sepah mcm org kampung style~
    haha

    0

    0
  62. sunshine says:

    Sedey sehhh… meleleh air mata aku tgk pic anak abby hug si norman. Mcm dia xnak lpskan ayah dia jek. Si norman pun aku rasa nangis coz tgk gambo close up mata dia lain mcm jek…
    Seriusly aku suka tgk kalu family nie dpt bersatu kembali.
    Hopefully keajaiban akan berlaku… aku doakan.., AMIN

    0

    0
  63. k.timah says:

    aku pom sedih gak tgk pic nih, terharu rasa tgk ank2 yg xbrdosa trpaksa kongsi kasih bapanya ngan perempuan tu..tiba2 rasa nk layak je si memey tu..

    0

    0
  64. wiwin says:

    seriuosly, sedihnya aku tengok gambar2 ni.. moga bulan ramadhan ni membuka seluas-luasnya hati norman ni untuk kembali bersama-sama isteri dan anak die. Ameen. aku doakan yang terbaik.

    dulu pun diorg hampir bercerai dan bersatu kembali, dan tak mustahil norman boleh bercerai balik dengan MEMEK dan bersatu dengan abby kembali. We’ll see!!!!! Entah-entah kalo kawin dengan MEMEK nanti tak dapat zuriat macam tok ti, Norman kembali pada Abby. Time tu mmg pada muka ko MEMEK……

    0

    0
  65. kaki_cagu says:

    bila aku baca komen korang memang satu pun tak ada yang sokong [email protected] tu kan?memang korang benci giler kat dia…tapi she deserve it sbb layan nomiang tu..bila tgk pic abby ni sedey beb sampai kena cagu lagi sebelah kaki aku ni sbb dok tendang meja..frustttttt and kesian kat abby..kikiki…tapi zul pun ok wat..bujang trang tang tang…lagi macho dri nomiang yang bibir agak lebar tu..(kalau korang perasan la)
    oppsssss….terlebeh suda!!!

    0

    0
  66. Fida says:

    Kesiannya jodoh x pjg… anak comey2, wife pun ada la rupa still jgk cari pempuan hampagas..hmn…

    0

    0
  67. Airess says:

    terharu…bile I tengok jer Pic nie..terus jer air mata mengalir…tapi nak buat macam mana…baguslah di a org ketepikan segala rasa ego dan ketidak puasan hati masing2 demi ANAK2…Tahniah..

    0

    0
  68. Na O Mei says:

    Kepada mrk2 yg tk penah alami PERPISAHAN sewaktu anak2 msh kecil mmg tak akan rasai mengapa Abby abadikan gambar2 tu semua. Itu semua untuk kenangan kepada anak2nya nanti. Masyarakat telah maklum apa yg Norman lakukan slma ini. Tetapi anak2 yg tidak faham hanya mampu di ubati dgn kemesraan & kasih sayang yg di tunjukkan oleh Norman. Itu yg bakal mereka igt nanti. Apa yg Abby buat hanya untuk kegembiraan ank2nya.

    0

    0
    • bonda says:

      betul… sama halnya seperti aku, yg menyimpan setiap kepingan gambar anak2 aku dengan ayah die… semua itu aku lakukan utk anak2.. sebagai kenangan utk dorang…. tp yg pasti aku xkan menyimpan setiap kepingan gambar anak2 aku dengan ibu tiri die… hanya anak-anak, aku dan ayah die…. dat’s all……..

      0

      0
  69. GambarKucing says:

    Sempena hari yang baik dan bulan yang baik dan demi anak anak Abby & Norman… Mari kita berdoa beramai ramai supay Abby dan Norman disatukan semula.

    0

    0
  70. lulu says:

    YA ALLAH.. SEMOGA ADA KEAJAIBAN BERLAKU…KEMBALIKAN NORMAN HAKIM DAN ABBY ABADI MENJADAI PASANGAN BAHAGIA SEMULA..KESIANLAH ANAK2 MEREKA.. AMIN..
    Kalo lah tarikh nikah norman pd bulan 9 tu jadi tarikh nikah dia dgn abby..

    0

    0
  71. bonda says:

    betul… sama halnya seperti aku, yg menyimpan setiap kepingan gambar anak2 aku dengan ayah die… semua itu aku lakukan utk anak2.. sebagai kenangan utk dorang…. tp yg pasti aku xkan menyimpan setiap kepingan gambar anak2 aku dengan ibu tiri die… hanya anak-anak, aku dan ayah die…. dat’s all……..

    0

    0
  72. ida says:

    seriously…buduhnye norman lepaskan harta paling berharga ni demi mengejar nafsu dgn memey….

    0

    0
  73. kunta kintir says:

    tak paham.nape nak kene ambik gmbo mcmni ha?ambik gambo time smyang.yg ambik gamba tu sape?abby?ape motif?same ade abby sngaje nak bg memey sakit hati,or norman yg suruh ambik gambo ni smue nak tunjuk satu msia yg die bapak yg betanggungjawab dan hebat.hahahha fani ok.!ok kalo abby punye niat mmg nak bg memey sakit hati,abby TERsgtlah LOOOOOOOSSEEERRRR…………..tak payah la nak show op kat satu msia gambo2 mcmni.TOLONGLAH!

    0

    0
    • Kunta Kinte Original says:

      Oiii negro sesat. Nama dahlah silap eja. Ada hati nak kutuk motif orang…Sengal nak mampus…kau ni mesti MEMEY bodoh…tak pun sedara or sahabat Memey yang hidup menyusahkan orang…..eja “funny” pun tak tahu…hidup kalau menghabiskan oxigen mukabumi ni, baiklah kau korek lubang kubur, sendiri kambus. Amiikkk kau sebijik DUSYUUMMM kat muka kau.

      0

      0
    • nana says:

      kunta kintir gile…..

      0

      0
    • nak pelempang? says:

      KUNTA KINTIR…MMG SAH engko ni suku sakat SI MEMEK tu..tibe2 nak emo apsal??Ke ni Memey..sakit hati sgt ke??g mampos la memek….DO YOU BELIEVE in KARMA??ITS SCARYYYY….see see……..

      0

      0
  74. aku juga mcm abby! says:

    Assalammualaikum,

    Saya tersentuh dan sedih melihat foto2 ini. Alhamdulillah, Saya dapat merasakan anak perempuan abby yang sulung itu memeluk ayah dia dengan penuh kerinduan.
    Saya juga ibu tunggal yang bercerai sebab org ke-3, dah sudah 8 tahun kami berpisah namun kami masih boleh duduk makan bersama, berbincang demi anak2. Kita faham qada dan qadar ketentuan tuhan, mungkin apa yang berlaku tuhan akan memberikan yang lebih baik daripada yang pernah ada.
    Norman, saya rasa dia masih ada perasaan pada keluarga dia ni, cuma dia khilaf dan alpa dengan perasaan dan nafsu. Dia kalah dengan dirinya sendiri.
    Abby, tiada wanita sanggup ditinggalkan. Kasih dan sayang masih bersisa buat Norman. Bagaimana sifat seseorang yang menyakiti hati, namun perasaan sayang tetap ada walau sedikit.
    Doakan kebahagiaan abby dan anak2.. saya sedih dgn gambar-gambar ini kerana saya juga melaluinya.

    0

    0
  75. allice says:

    sedih,tgk gmbr,cs saat bhgie hnye smtre, anak2pun nmpk bhgi mse tu,

    0

    0
  76. langkah mayatnya dulu!!! says:

    sukanya aku tgk……mcm happy family jer. tp apa blh buat, jodoh x pjg, sian ngn ank2 dorg ni la….da la comel2 belaka. msti memey x sbr2 nk cepat2 ada ank ngn norman spya kasih norman akn berbelah bagi :p

    0

    0
  77. no name says:

    Bangga dengan ketabahan abby.. Klu sy, mungkin dh xdpt dudk semeja dan makan bersama.. Apatah lg masak utk org yg hncurkan hati saya. Klu ya pun ada motif sy rsa xslh! Anak2 dia still ada hak utk punya kenangan bersama ayah diorg. Tak perlu berdebat bab motif. But still, bangga la jugak (skit je) kt norman sbb still menjalankan tnggungjwp nya sbgai seorang ayah. Jangan jd cm sy, msa kecil2 lepas berpisah dgn mak, ayah tinggalkan mcm tu je, bila besar bru nak cri. Kkdg, tanpa jmpa just kirim kn duit sbgai duit rya. Luluh bila fikir2kan balik itu je sorg ‘ayah kandung’ boleh bg pd anak yg dh dkt 18 tahun xpnh jmpa. Jgn smpai anak2 tawar hati ja norman yer.. Apa2pn doakanlah yg terbaik..
    Peace. Salam

    0

    0
  78. meeradriana says:

    memey x rasa bsalah ke..??
    actually norman n abby leh settle problem ni kalau memey x masuk campur..
    dulu case norman n faradhiya pun mcmni but faradhiya x buat apa² statement utk runtuhkan masjid org lain..
    memey should think out of the box..

    0

    0
  79. Mek Timoh says:

    Sejuk hati tengok anak-anak Abby pandai bersolat. Kita doakan yang baik-baik kpd mereka. Buat Abby dan anak-anak, keperitan hari ini adalah kerana Allah sedang bersedia memberikan ganjaran yang lebih baik untuk masa akan datang. Yakin lah kepada Allah.

    0

    0
  80. KESIAN says:

    NOMAN2..NI KE YG NGKO PERTARUHKAN SEMATA2 NK IDUP DGN MEMEY TU…BANGANGNYE TAHAP PERTIMBANGAN.SADIS.

    0

    0
  81. anahiar says:

    bl tgk gbr ni,jd kesian kat anak2..

    0

    0
  82. kek lapis says:

    wei…sedih la plak tengok….rase2 nye abby tenung pic nih lame2…mahu meleleh gak air mata….cian budak2 tuh…

    memey: cuba pikir awk ditempat abby …mcmama rasenyer anak2 masih kecil tapi bapaknyer plak sibuk nak kawin…
    mmg la jodoh maut di tangan Allah…tp cuba selami perasaan org lain…bukan seorang tp cubalah pikir zuriat norman tuh….haiikkk tau la..naper la tuh wujud…

    0

    0
  83. laNt0K LeW says:

    sedih sangat tengok pic2 nih…pe2 pun masing2 da ade pasangan sendiri….doakan yg terbaik jela….salute ngn kak abby yg still blh berbaik ngn norman walaupun tlh d sakiti….cayalah kak abby… ;-)

    0

    0
  84. fazzfabulous says:

    kenapa ada insan yg tergamak nak pisahkan kebahagiaan ini demi menjaga hati sendiri .. kesian melihat mata anak-anak yang masih keliru melihat perubahan waktu demi waktu … semoga Allah membuka minda mereka yang dianggap “dewasa” untuk berfikir sejenak keresahan yang ada di hati anak-anak …..

    0

    0
  85. yati says:

    Berbaik lah semula demi anak – anak….semua popuan sama ja n semua laki sama ja…tak yah la nak cri yg trbaik…sbb yg trbaik itu ada yg buruknya…yg buruk ada baiknya…

    0

    0
  86. heoi says:

    norman dgn abby dgn memey tu skali buleh p mampuih..

    0

    0