Badan Anda Penuh Toksin Berbahaya Jika Ada 7 Tanda Ini, Cuba “Check”!

Trending

Badan Anda Penuh Toksin Berbahaya Jika Ada 7 Tanda Ini, Cuba “Check”!

Cold-and-fluRamai tak menyedari bahawa tubuh mereka sebenarnya penuh dengan toksin atau racun. Macam-mana boleh ada toksin dalam badan?

Toksin atau racun ni bukan hanya disebabkan oleh pemakanan je, tapi juga kesan dari pengambilan ubat-ubatan, udara kotor, dehidrasi dan amalan gaya hidup tidak sihat seperti merokok.

Advertisement

1. Sering rasa letih

Walau pun cukup tidur tapi anda tetap rasa mengantuk dan kurang bertenaga.

2. Berat badan susah nak turun

Bersenam sudah, kawal pemakanan pun sudah. Tapi berat badan susah sangat nak turun.

3. Mulut berbau

Walaupun dah berus gigi, kumur dan makan gula-gula getah tapi mulut masih berbau. Bau mulut ada kaitan dengan masalah pencernaan yang mengganggu proses penyingkiran toksin dari tubuh.

4. Sembelit

Usus singkirkan banyak racun setiap hari dari tubuh kita. Tapi ketika sembelit, tubuh menyimpan semua racun tersebut. Sembelit akan menyebabkan sakit kepala, lenguh badan dan keletihan.

Advertisement

5. Daya ingatan & tumpuan yang lemah

Selain itu anda juga kerap rasa cemas.

6. Alahan & masalah sinus

Ini kerana sistem imun yang lemah. Boleh jadi juga anda jadi sensitif kepada bau terutama wangian.

7. Masalah kulit

Jerawat, ruam, dan masalah kulit menandakan tubuh anda banyak toksin. Jika mata bengkak atau mengalami psoriasis, itu adalah tanda kandungan racun dalam tubuh sudah terlalu banyak.

sumber

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...