Written by Bella | March 23rd, 2017

Filem Kimchi Untuk Awak belum lagi ditayangkan, namun ia dihimpit  kontroversi apabila ada babak romantik antara pelakon utamanya, Aiman Hakim Ridza dan Emma Maembong menimbulkan rasa kurang senang netizen. Adegan berpelukan dan babak intim lain di anggap tidak sesuai buat Emma sebagai wanita berhijab juga Aiman sebagai seorang lelaki Muslim.

Berbicara mengenai isu panas ini, Aiman sebenarnya berharap agar penonton bersikap lebih terbuka dan sepatutnya lebih fokus kepada jalan cerita filem berkenaan. Buat Aiman, babak romantik mereka tidaklah melampau sehingga boleh menimbulkan nafsu dan keghairahan.

Kita kena hentikan memberi fokus kepada isu berpegangan atau babak romantik sebaliknya menghargai sesebuah filem itu dengan cara sepatutnya. Sebenarnya babak romantik yang dipaparkan pun tidaklah keterlaluan dan bagi saya ia tidak mendatangkan syahwat pun. Paling penting jalan ceritanya bagus dan ada pengajaran yang hendak disampaikan.

Ditanya mengapa beliau tidak menolak untuk melakukan adegan itu, Aiman menjelaskan beliau menghormati setiap jalan cerita seperti yang dikehendaki oleh pengarah.

Saya tidak boleh berpura-pura atau menjadi hipokrit dan apa yang saya lakukan dan tonjolkan dalam filem ini adalah kerana keikhlasan hati saya sebagai pelakon. Saya melihatnya dari sudut seni selain menghormati skrip dan apa yang dipaparkan itu hanyalah lakonan dan tidak berlebih-lebihan pun.

Filem pun belum keluar lagi, jadi apa kata kita lihat dahulu jalan ceritanya bagaimana. Kemudian barulah kita tentukan adakah adegan Aiman dan Emma itu melampau ataupun sebaliknya. Biasalah tu, kadang-kadang aksi romantik mungkin cara pengarah untuk menarik minat penonton. Heh..

Sumber Berita : mStar Online

68 responses to Babak Romantik Saya Dan Emma Tidak Mendatangkan Syahwat Pun – Aiman Hakim Ridza

  1. samarah says:

    apasal muka aiman makin haggard?

    5

    0
    • daki celah kangkang says:

      sapa nak bau hapak masam lendir daki celah kangkang ??

      0

      14
      • Anonymous says:

        bosan lah dua2 ekor ni.

        7

        1
        • Anonymous says:

          just now I took a ridiculously amount of greasy shit.
          it is going to be a good day.
          bye.

          1

          3
        • Lelaki dan perempuan tu saling memerlukan dan melengkapkan antara satu sama lain.. tapi bukan dengan cara ni..

          Tapi tak adil lah kalau emma kena kecam tapi artis lain yang tak pakai tudung buat aksi yang sama orang tutup sebelah mata je

          3

          0
      • Mama zee says:

        Masyaallah..hina sungguh pertuturan kamu…mak bapak tak ajar ke.

        14

        0
      • Geli2mat says:

        Ko ni dh kenapa? Daki celah kangkang bagai. Ko ni mesti org yg sm dgn kentut telur padu ap tah. Ko ni pengotor. Abg Nara, tolong block komen yg dtg dari email org ni. Takde etika langsung.

        5

        -1
    • daki celah kangkang says:

      nak bau ???

      0

      6
    • ju on says:

      Kesian kat aiman ni. Byk statemen yg dia kuarkan mengajak dihentam awam. Tapi taktik kotor nk mnarik penonton naikkan rating drama Celah kamgkang gini dh x berkesan bruh..

      Org dh jelak tgk drama gini . Cuba buat siri yg menarik penonton bkn insult minda mereka. Korea ori dh cukup menarik sape nk tgk korea jadian…dah2 la rosakkan minda anak2 dgn memberi contoh x murni mnerusi tv.. Buatla amalan yg baik, dunia semakin tua wahai manusia yg masih leka.

      Jika ko x stim atau naik syawat pegang anak dara org pun, malu lah dgn Allah kerana meningkari suruhanNya.
      Semoga kita semua insaf dan menjauhi kemungkaran. aaaamiiinnnn.

      83

      0
    • minah latoya vazz mulot longkang says:

      handsome aiman ni. kalau ak jadi emma kena pegang sikit dah rasa nak kena fuck ngan dia hahaha. tipu kalau x rasa syahwat lol. tgok mata dia pun rasa nak isap2 pelir dia puas2 hahaa

      2

      11
    • Mat Terengganu suka nasi ayam says:

      Kimchi pulak doh… nak jadi Korea sangat. Filem melayu banyak wat cerita bodoh x der isi… bosan tengok . Cuba ko tengok film Korea mcm mana….jalan cerita semua best2, sinematografi cantik. Filem melayu sinematografi dah lah x cantik… jalan cerita pulak bodo … zzzzzzzzzz

      46

      0
    • iw says:

      gay kot dia nihhh?

      1

      1
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      elehhh setakat lakonan dlm drama aje tkde pe lah ..kalau betol2 pon tkpe Aiman ngan emma pasangan yg sangat cantek…semoga ada jodoh dorang berdua…

      1

      1
  2. Bulan bintang says:

    Emma tu mmg tak macam pelakon brtudung yg lain… Yg freehair pun x macam dia prangai gedik mcm gatal biji keletik

    25

    1
  3. Shhh says:

    aku tk da hati nak tgk..walaupun tajuk dia belacan untuk awak pun…muka2 dua dh selalu sgt kuar tv..dh tak da nilai ekslusif..aku loya tekak kisah cinta skrg ni…tk kira lah drama ke filem ke…rasanya indonesia dgn bollywood pun dh bgus2 filem dorg..

    23

    0
    • Kentut untuk Awak says:

      Aku nk tgk kalo tajuk dia Buntat utk awak. Hero dia Buntat. Atau bkn baru mcm Aiman Tino, bkn Aiman jantan.

      2

      1
    • saja says:

      rasanya??hello wake uppppp…indonesia mmg xleh compare dgn msia punya perfileman…apetah lagi bollywood yg carta no 2 selepas hollywood..bgai langit dgn bumi industri filem msia dgn indo dan bollywood…kelako ko ni

      6

      0
  4. Anonymous says:

    gedik emma.

    4

    0
  5. ninie says:

    For me Emma ni cantik but perangai bimbo. Minus point for her

    19

    0
  6. Stop the fight says:

    BOIKOT AJE FILEM NIE.TAK PAYAH TENGOK BIAR DIA DAPAT PENGAJARAN DARI BENDA YANG DIA BUAT.

    3

    4
  7. Mak Becok says:

    Tgklah cerita Korea yg. berkualiti tinggi pun tak dak adengan romantik melampau! Menjatuhkan maruah wanita bertudung aja ; menjijikkan artis2 pompuan2 gedik penyamaq mcm. ni! Cerita porno/homo/sampah makin dinormalkan oleh pengarah2 bangsat!

    Asyik2 cerita cinta porno sampah yg. memuakkan; buatlah mcm. cerita2 Korea “Thriller” berkualiti yg. juga selalunya juga sering memaparkan isu sosial terutamanya kebajikan org. miskin.

    5

    -1
  8. Puteri limau bali says:

    Matlamat tidak menghalalkan cara..

    8

    0
  9. Anonymous says:

    Esok kat pdg masyar jwb la mcm tu ye

    5

    0
  10. Hurmmmm….kurang bijak.

    3

    0
  11. kurmamurah says:

    Perempuan murahan…asal taik tetap tidak akan bbau wangi

    2

    2
  12. JIMBO says:

    Takut dgr statement Aiman ni. Matlamat tak menghalalkan cara. Agaknya kalo ada scene sex, dia buat juga asalkan syahwat tak datang.

    18

    0
  13. tina says:

    eh aiman hang pakai akai lah..tak stim konon….sure meleleh kat dalam pas tu suruh bangls hisap kote

    0

    0
  14. sepaun says:

    sebenarnya skrg makin byk drama melayu yg hero heroinnya x bersentuh pun.. walaupun tanpa bersentuhan, feel romantik tetap jg sampai.. kalau duluuuuuuu mungkin la perlu sentuh sana sentuh sini, skrg rasanya xperlu la..x relevan dah :) watak mak, bapa, anak pun kebykknnya xda sudah babak salam cium tangan.. perkembangan yg positif la kiranya..
    contoh mcm drama suamiku paling sweet tu, walaupun pelakon pompuannya realitinya xbertudung tp xda babak bersentuhan pun antara dia dgn hero.. so aiman/michael ang atau sapa2 dlm industri seni, la kena ambik/belajar cara lain tuk wujudkan feel romantik walaupun tanpa bersentuhan :) kata bidang kreatifffffff..

    35

    0
  15. memi says:

    cerita melayu semuanye berkisar nak kahwin la , khwin kena pkasa la, keta n rumah besar…buat la cerita bagaimana nak memotivasikan msyarakat terutamanya yang gagal utk tidak putus asa, yg msikin berusaha untuk jadi seorang yang berjaya dan kaya…masukkan unsur ilmiah yang boleh dijadikan tauladan… baru lah membatu negara melahirkan masyarakat minda kelas pertama..

    26

    1
    • aku says:

      setuju. cuba buat citer based on true/ inspiring story./ berubah la. sekarang org tak layan dah filem2 cintan sendu level sekolah menengah je. aku suggest penerbit2/ pengarah drama/ pelabur2 yg ada kaitan la dgn filem/drama malaysia ni keluar daripada kepompong fantasi / dunia galamor. korang gi lepak tmpt org2 biasa yang tak glamor tu. korang buat observation (pemerhatian) 8 jam sehari pon cukup selama tempoh seminggu…korang akan dapat gali beribu kisah realiti masyarakat yang alami pelbagai situasi hari2. bukan unsur cintan cintun semata2.kalau iklan2 /drma pendek thai ttg humanity restored blh buat kita nangis, xkan masyarakat kita takde kisah yang boleh diangkat sebagai unsung hero?? kemon! byk unsung hero dikalangan masyarakat kita….byk based in true story yang boleh diangkat utk menjentik masyarakat ttg pengorbanan ibu bapa (memandangkan budak2 skrg ni makin keduaniaan). berubahlah, filem/drama mampu mengubah masyarakat. humanity restored.

      13

      0
      • tak layan cite melayu says:

        ckp bkn main berdegang lg….tp ko jgk layan cite suri hati mr.pilot tuh…cb klu si patah seribu tu y berlakon bkn main miang lg hakak2 kat sni komen…xde pulak komen cite x bermutu laa,minda x kembang laa….wtf….artis dgn peminat pn same je bangang…x kisah cite ape pun,sape pelakon nye terima laa hakikat industri hiburan kt mmg low class….penonton jgn double standart sgt…bl pelakon y korg minat berlakon bkn main lg sokong even drama kemaruk celah kangkang,x bermutu..siap trending lg…cth : rindu awk 200%, suri hati mr.pilot dll…

        0

        4
        • Anonymous says:

          nak komen atas komen pon jgn sampai lari tajuk cik kak!

          2

          0
        • Wartawan Hangit says:

          Ko tau tak harga gula melambung sebab apa? Sebab kadar inflasi meningkat dan ekonomi kerajaan menurun. Malah, kenaikan harga tiket kapal terbang pun meningkat. Fikirla otak!

          0

          0
    • Anonymous says:

      pendek kata semua citer pasal gile sex..lagu pun camtu…mmg tak mampu buat lagu hitz hijau mcm Zainal Abidin tu..

      2

      0
    • Anonymous says:

      mereka ini semuanya berlatar belakangkan akdemik yang hebat.. tak salahpun klu masukkan pengalaman2 perit untuk jadi insan yang berjaya dalam karya..pasti jadi ikutan anak muda.. sesekali teringin nak tonton cerita melayu yang gah walupun set pgmbrn tidak sehebatmana tp jalan cerita yang sangat baik…ditambah plak pelakon yang dpt jiwai watak bukannya yang kayu n keras tegak berdiri dan gerak bibir dengan make up setompok…

      cite la ni watak mcm sedih tp make up tak tinggal..aetahu aku orang yang sedih make up pun tak mau….huhuhu

      3

      0
    • Zara says:

      Penonton melayu bodoh. Mentaliti berangan nk kaya kawin anak tan sri. Mana diorg boleh proses citer2 yg berkualiti mcm citer2 hollywood yg byk about reality, life. Inspiration…etc. only citer hantu lawak bodoh, pompuan btudung bercinta tak habis2. So stupid ahh malays

      4

      0
      • Kah kah says:

        Kepala hotak kau la citer hollywod tu realiti.kau banyak berangan.mat salleh tu citer angan2 lebih.filem diaorg banyak guna komputer la drpada aksi betul

        0

        0
  16. Awek Borneo says:

    Baca novel dia mmg best.
    ps: if you think positive, then positive will come to you but if you think negative then negative will hunt you.

    Peace..

    2

    6
  17. Anakpengerusiheitechpadu says:

    Bedeah xnaik syahwat.
    Gay ka.
    Dok pluk..minah tu plak tgedik2. .mmg naik gk la
    Xnaik syahwat bole peluk?? Nk tgu anu naik bru lepas pluk..?tym anu da naik makin pluk la sakai..

    2

    0
  18. Miasaja says:

    Hensemnya aiman…tgk mata dia pon bole cair hati …semoga aiman dan emma mendapat hidayah dan berubah lebih baik

    3

    0
    • Anonymous says:

      engkau pun gatal keletit cam emma. berdoalah untuk diri sendiri dulu.

      3

      0
      • tok adi says:

        kalau org buat salah kita tegur.. doa dia jd baik.. bkan hina atau caci.. itu yg Nabi ajar.. sebok org lain gatal abis kamu apa plak ? rasa gatal2 jgk bila tgk org mendoakan yg baik utk org lain ? sakit kamu ni.. tok ble ubat ngn cangkul tok.. kamu ndakkkkkk ? tok janji tok swing pelan2 ja cangkul tu kt kepala kamu..

        4

        0
  19. aku says:

    ko tipu..ko tipu…..klu anu ko x naik sah ko gay…sah ko gay…btol x

    0

    0
  20. Anonymous says:

    aku kalu jd ema rasa terhina kot….kira ema tak cukup hot la mencairkan aiman ye…huhuhu!

    5

    0
  21. melati says:

    saya kesian kan si Emma tu ..!!! Kemetot (Pendek).. camner lah Midget People boleh berlakon , patut lah Filem2 Melayu Rosak….. Emma ni patut masuk Documentary pasal Midget People kt Malaysia , tu yg sebetul nya..!!!

    4

    0
  22. anon says:

    emma ooo emma…ruginya ko bagi jantan peluk…kesian ayoh mu…dosa mu beringak lah

    0

    0
    • melati says:

      anon ..march 24, 2017 at 10 : 40 am… jantan tu pelok sebab terpaksa, (Berlakon) cari Rezeki..!! ko ingat Jantan tu hingin sgt ke Pelok Midget People..!!! wakakakakakaa

      0

      1
  23. melati says:

    anon ..march 24, 2017 at 10 : 40 am… jantan tu pelok sebab terpaksa, (Berlakon) cari Rezeki..!! ko ingat Jantan tu hingin sgt ke Pelok Midget People..!!! wakakakakakaa

    0

    1
  24. damai says:

    cukuplah kita dgn masalah SK, yg mengaku masih Islam tapi dengan versi sendiri. Skg dah banyak juga drama suami isteri x bersentuhan, mcm Dia SeManis Honey, Nahu Cinta, haram tetap haram, x ada haram menjadi halal, kita org Islam kalau di tegur, kan lebih baik minta maaf dan ckp semoga sy dapat baiki apa yg kurang. Ckp ego x ada nafsu syahawat, kalau syahawat kau dtg ada org lain tahu tak,

    2

    0
  25. loyalmalaysian says:

    byk la perempuan gatal kat Malaysia sekrg…knape hah? rimas gak aku kadang2….eee rasa nak tumbuk je pon ade…pompuan Mat Saleh x plak gatal aku tgk…biasa je…

    1

    0
  26. Melur Wangi says:

    Lohh…nk bising2 buat ape? Emma sndri pon tk ckp ape2. Patut nya dia la yg kena ckp tknak klu dia sedar dia tu bwk imej pompuan bertudung.

    0

    1
  27. donut_cute says:

    aku tak tahu la drama2 sekarang ni. tak kuasa nak layan. malu sendiri kalu nk tgk babak2 intim. aku tgk Misteri Wan Peah je..

    8

    0
  28. aih says:

    jgn nak menipu tak naik syahwat.. .wei perempuan gesel dada kat badan lelaki secara tidak sedar, pun akan naik sikit la.. sebab itu fitrah.. menipu la sikit kote ko tak stim.. adui..
    statement poyo..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    cheap sale!

    1

    0
  30. Anonymous says:

    nara punya promo

    ” Filem pun belum keluar lagi, jadi apa kata kita lihat dahulu jalan ceritanya bagaimana.”

    sekarang pakai langgar je eh asal duit masuk??!!

    0

    0
  31. Daria says:

    Si gatal Emma kembung skrg nmpk mcm nk try Syed Saddiq..bukan main lg menggatal dgn adk bradik duk mention2 nama Dyed “please la syed saddiq perasan komen ni” geli aku tgk. Tambah2 lg Si Mendoza join sekali. Sbb tu la xnk mengaku bcnta dgn kamal. Klu ada yg lg helok mesti kau tgglkn kamal kan Emma? Aku tgk Si syed pun mcm dh jatuh hati jugak..x lama lg Syed kan nk pegi Oxford.. Mesti masa tu ada la declare sdg rapat dgn pelajar overseas. Xpdn dgn btudung jntn sana sini.perempuan gatal bijik!

    0

    0
  32. Anonymous says:

    Kisah kemaruk celah kangkang lagi,

    2

    0
  33. X says:

    Asyik2 Drama filem kisah kemaruk bau pepek dan pelir,kehulu kehilir dah mcm anjing nak mengawan.Memang sampah drama filem melayu sekarang.Artis pun layak jadi sampah masyarakat.

    8

    0
  34. jaksa pendamai says:

    apehal netizen komen-komen bersangka buruk ni.. lantaklah emma nak peluk aiman hakim ridza on-screen.. ko suka tengok, tak suka tak payah tengok.. watpe la ko buang masa nak berbahas isu peluk-memeluk ni.. tau tak peluk ni mewujudkan perasaan kasih sayang.. apa kau suka manusia bergaduh bunuh-membunuh cederakan sesama sendiri.. tak ke huru-hara tu.. so lebih baiklah sayang-menyayangi dan saling mengasihani..

    0

    0