April 9th, 2019

Drama Nur 2 yang mula ditayangkan sejak minggu lalu mendapat sambutan hangat daripada penonton. Setiap hari tayangan pasti ia akan ‘trending’ di Twitter.

Memaparkan realiti sebenar dimana ada juga ustaz penunggang agama serta realiti dunia pelacuran ada beberapa babak panas dan ‘daring’ dipaparkan di dalam drama tersebut.

Bagaimanapun, ada sesetengah babak agar sukar diterima golongan tertentu. Dakwa mereka ada adegan yang keterlaluan dan tidak sesuai untuk tontonan kanak-kanak.

Susulan itu, pengarah drama Nur 2, Shahrulezad Mohammeddin tampil memberikan penjelasan. Katanya, drama arahannya itu memang tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak dan sebab itu ia diklasifikasikan sebagai P13. Kategori ini untuk penonton berumur 13 tahun keatas dengan bimbingan ibu bapa.

Shahrulezad juga meminta sesiapa sahaja yang tidak selesa dengan adegan yang ada di dalam Nur 2 supaya tidak menonton drama tersebut.

Betul juga apa yang dikatakan oleh pengarah drama Nur 2, memang sudah ada klasifikasi tertentu dan menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk memantau setiap kandungan di televisyen. Kalau rasa hendak tonton, pastikan anak-anak sudah tidur atau gunalah medium lain yang sesuai.


38 responses to “Babak ‘Daring’ Drama Nur 2 Dikritik, Ini Respon Pengarah”

  1. Rin says:

    Okelah drama ni lagi daripada drama asalkan kau bahagia Ayda jebat yang ntah ape ape tu, boring teramat sangat

    • NujumPakBelalang says:

      Kan dgn siKhan tu yg tak apa2…kasi je la anak korang tidur dah pulul 10mlm lagi pun tak la seteruk adengan main ke hapa…

  2. Anonymous says:

    Drama Pok Jib minta tangguh bicara lagi hot kot!!!

    • Anonymous says:

      When one eats dedak for many years – they suffer from permanent & irreparable brain damage. The symptoms include talking incoherently, easily agitated (amok), inability to think logically and Microcephaly (are you surprise they bandage their head)

  3. Anonymous says:

    Drama ni boleh le nk layan tp nk ckp excellent tu.. jauh lagi rasanya. Shafiq terlalu in character jauh beza dgn pelakon pbantu!

  4. Anonymous says:

    Typical mak bapak zaman skrg. Salahkan orang lain tanpa tengok kesalahan diri sendiri dahulu.

    • Anonymous says:

      tipikal peminat drama kemaruk celah kangkang!

    • Anonymous says:

      Yg kau emosi sgt knpe. Pengarah xpaksa kau tengok pun. Sakit mental betul

    • Nur ke.. Telor Ko says:

      Dah tahu nk tayang kt tv Msia ko kemarok buat adegan panas buatper? Bodoh!

    • Nita says:

      Sindrom penafian fan drama celah kangkang!

    • Anonymous says:

      Contoh psl agama dalam drama tu punyelah byk siap bukti hadis al quran, scene xsenonoh yg sikit tu je kau da bising. Ni la melayu. Wayang ada babak xsenonoh tu kau beli jugak kan tiket! Munafik

    • Anonymous says:

      Drama tu baru je start org da kondem. Takkan start2 terus bg pengajaran cerita. Susah nk lyn netizen bodo ni. Xsuka xpyh tgok. Acah baik tp cite lucah tgok jugak puih

    • Anonymous says:

      Unsur2 agama yg byk tak alert, scene xsenonoh yg sikit tu yg dia alert. Acah2 marah konon tentah tiap mlm xmissed tgok blue halaa halaaaa hipokrit

  5. nina says:

    aku lebih teruja nak tengok neng yatimah berlakon dalam film maria mariana

Loading...