Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Babak ‘Daring’ Drama Nur 2 Dikritik, Ini Respon Pengarah

Drama Nur 2 yang mula ditayangkan sejak minggu lalu mendapat sambutan hangat daripada penonton. Setiap hari tayangan pasti ia akan ‘trending’ di Twitter.

Advertisement

Memaparkan realiti sebenar dimana ada juga ustaz penunggang agama serta realiti dunia pelacuran ada beberapa babak panas dan ‘daring’ dipaparkan di dalam drama tersebut.

Bagaimanapun, ada sesetengah babak agar sukar diterima golongan tertentu. Dakwa mereka ada adegan yang keterlaluan dan tidak sesuai untuk tontonan kanak-kanak.

Susulan itu, pengarah drama Nur 2, Shahrulezad Mohammeddin tampil memberikan penjelasan. Katanya, drama arahannya itu memang tidak sesuai untuk ditonton oleh kanak-kanak dan sebab itu ia diklasifikasikan sebagai P13. Kategori ini untuk penonton berumur 13 tahun keatas dengan bimbingan ibu bapa.

Shahrulezad juga meminta sesiapa sahaja yang tidak selesa dengan adegan yang ada di dalam Nur 2 supaya tidak menonton drama tersebut.

Betul juga apa yang dikatakan oleh pengarah drama Nur 2, memang sudah ada klasifikasi tertentu dan menjadi tanggungjawab ibu bapa untuk memantau setiap kandungan di televisyen. Kalau rasa hendak tonton, pastikan anak-anak sudah tidur atau gunalah medium lain yang sesuai.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 Comments

  1. Rin

    April 9, 2019 at 11:18 pm

    Okelah drama ni lagi daripada drama asalkan kau bahagia Ayda jebat yang ntah ape ape tu, boring teramat sangat

    • NujumPakBelalang

      April 10, 2019 at 11:02 am

      Kan dgn siKhan tu yg tak apa2…kasi je la anak korang tidur dah pulul 10mlm lagi pun tak la seteruk adengan main ke hapa…

  2. Anonymous

    April 9, 2019 at 7:30 pm

    Drama Pok Jib minta tangguh bicara lagi hot kot!!!

    • Anonymous

      April 9, 2019 at 8:04 pm

      When one eats dedak for many years – they suffer from permanent & irreparable brain damage. The symptoms include talking incoherently, easily agitated (amok), inability to think logically and Microcephaly (are you surprise they bandage their head)

  3. Anonymous

    April 9, 2019 at 6:38 pm

    Drama ni boleh le nk layan tp nk ckp excellent tu.. jauh lagi rasanya. Shafiq terlalu in character jauh beza dgn pelakon pbantu!

  4. Anonymous

    April 9, 2019 at 6:00 pm

    Typical mak bapak zaman skrg. Salahkan orang lain tanpa tengok kesalahan diri sendiri dahulu.

    • Anonymous

      April 9, 2019 at 6:35 pm

      tipikal peminat drama kemaruk celah kangkang!

    • Anonymous

      April 9, 2019 at 7:17 pm

      Yg kau emosi sgt knpe. Pengarah xpaksa kau tengok pun. Sakit mental betul

    • Nur ke.. Telor Ko

      April 9, 2019 at 7:23 pm

      Dah tahu nk tayang kt tv Msia ko kemarok buat adegan panas buatper? Bodoh!

    • Nita

      April 9, 2019 at 7:26 pm

      Sindrom penafian fan drama celah kangkang!

    • Anonymous

      April 10, 2019 at 12:17 am

      Contoh psl agama dalam drama tu punyelah byk siap bukti hadis al quran, scene xsenonoh yg sikit tu je kau da bising. Ni la melayu. Wayang ada babak xsenonoh tu kau beli jugak kan tiket! Munafik

    • Anonymous

      April 10, 2019 at 2:47 am

      Drama tu baru je start org da kondem. Takkan start2 terus bg pengajaran cerita. Susah nk lyn netizen bodo ni. Xsuka xpyh tgok. Acah baik tp cite lucah tgok jugak puih

    • Anonymous

      April 10, 2019 at 2:51 am

      Unsur2 agama yg byk tak alert, scene xsenonoh yg sikit tu yg dia alert. Acah2 marah konon tentah tiap mlm xmissed tgok blue halaa halaaaa hipokrit

  5. nina

    April 9, 2019 at 5:42 pm

    aku lebih teruja nak tengok neng yatimah berlakon dalam film maria mariana

    • Anonymous

      April 9, 2019 at 5:50 pm

      Org dah arwah x usah la buat lawak bangang. Ko ni saka cari tuan ke?

    • ??

      April 10, 2019 at 10:02 am

      kenapa dah 2-3 hari org dok sebut neng yatimah dgn s jibeng ni?

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top