Written by Bella | February 26th, 2019

Sebelum ini, Ayda Jebat pernah dihimpit kontroversi gara-gara mempertikai keputusan juri tentang kelayakan lagu beliau untuk Anugerah Juara Lagu Ke 32 (AJL 32).  Mungkin tidak mahu pelbagai isu terus timbul, Ayda mengesahkan lagu beliau yang sedang popular berjudul Temberang tidak akan bersaing dalam Anugerah Juara Lagu Ke 34 (AJL 34).

Alasannya, lagu berkenaan bersifat hiburan dan dikhuatiri tidak memenuhi kriteria untuk bersaing dalam pertandingan berprestij tersebut.

Saya ingin menyatakan pendirian bahawa lagu Temberang tidak akan dipertandingkan untuk bersaing dalam AJL musim ini. Jangan salah faham dengan keputusan ini. Saya bukan merajuk dengan AJL kerana insiden lalu, tetapi secara peribadi Temberang bukanlah sebuah naskah untuk dipertandingkan.

Ramai peminat mungkin kecewa dengan keputusan Ayda ini, tetapi tidak mengapa. Berilah masa kepada Ayda untuk menghasilkan karya yang lebih berkualiti sesuai dengan anugerah tersebut.

Sumber Berita : Kosmo Online

21 responses to Ayda Jebat Tidak Mahu Lagu Bersaing Di AJL Tahun Ini

  1. Anonymous says:

    rezeki di tgn Allah. Kalau tak mencuba mana tahu. Berusahalah demi sesuatu yg baik. Kalau x dgr nasihat ini, maknenya ko dh tahu suara mmg x sedap.

  2. minah jambu say NO to drugs says:

    jangan gitu n jangan cepat putus asa itu iman tk kuat nama nye..cuba n cuba lagi sampai kite berjaya ..ada artis sampai berbelas taon tk dapat award bila bertanding at last dia dapat jugak award ..jangan cepat give up tak bagos ..biar orang nak cakap ape u terus kan perjuangan u ke manara gading kalau u terus berusaha ok ..

  3. Bau bawang says:

    Ajl kan Ada kategori lain selain dr lagu terbaik.x semestinya lagu x bagus x boleh mng kategori persembahan terbaik o vokal terbaik.blum Cuba Blum tau

  4. Anonymous says:

    Alhamdulilllah x masuk ;)

  5. minah senget says:

    alhamdulillah …BAGUS gak tak masuk AJL kali ni… bnyak lagi yg berbakat mmpu utk bersaing

  6. Anonymous says:

    jenis manusia yg tak cekal, takut dugaan.

  7. Anonymous says:

    baru bulan Feb dh awal2 mengalah.

  8. alfonso says:

    alhamdulillah keputusan yang bijak! kalau tak menanah telinga kami dengar ayda nyanyi tapi ku tahan jebattttttttt

  9. YOUR BAWANG says:

    TAKPELAH DIK, BELUM MASUK PON DAH DISQUALIFIED. HAHA

  10. Aku says:

    Alhamdulillah Ayda Jebat sedar diri.

  11. benci think says:

    rosnah mat aris junior kuakuakuakua

  12. MIchele Choa says:

    Bingung mau betting bola tapi tidak tau dimana ?
    Ayo bermain bersama kami di F4n5–83771nG => Agen BOLA terbesar yang pastinya AMAN dan TERPERCAYA donk,,,
    ( BBM : 5EE80AFE ^o^ )
    WA kami @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting3
    bersama dengan kami CS fansbetting thankyou,,,

  13. MIchele Choa says:

    F4n583771nG | aman dan terpercsaya yuk Joint bersama kami… ditunggu ya :) silahkan di add
    WA kami @ +855 963 156 245
    line @ fansbetting
    wechat @ fansbetting3
    bersama dengan kami CS fansbetting thankyou,,,

  14. Popo says:

    Masalahnya lagu tu hasil ciptaan ko ke yg boleh buat keputusan sesuka hati? Even siti pun kata utk lagu anta permana kalau layak ke ajl dia harap komposer pilih penyanyi yg sesuai sbb dia kan dah lama tarik diri dari ajl. Tu baru betul. Nie sembang je lebih mcm lagu tu ko yg cipta. Xsilap aku hael husaini punya lagu.

  15. Anonymous says:

    konfidennye lagu dia masuk ajl yer…tah2 sampai separuh akhir je….hahahaha

  16. Anonymous says:

    For the first time, AJ has made a wise decision. Salute! Reality

  17. Bawang says:

    Lagu pn cam bodo… X yah masuk pn xpe.. dahla sendu.. Buat semak industri..

  18. ciK piNgu says:

    btl kat Ayda jebat lagu dia sekadar lagu hiburan, x layak dipertandingkan pun. If dia akui n low profile itu lebih baik dari duk merempan.

    takpe dik ayda aris, lps ni tingkatkan kualiti lagu. If lagu berkualiti, jgn bimbang lagu u layak ke tak layak dipertandingkan. Jgn kecam perjurian semata2.

  19. ayda tuah says:

    alaaaaaaaaaa knp begitu? klu join mesti ke final AJL.. gerenti rangkul juara, persembahan terbaik & vokal terbaik

  20. Hanky Panky says:

    Alhamdulillah la. Sedar awal kali ni.