Written by Bella | April 3rd, 2019

  1. Anda suka menari? Adakah anda juga sukakan cabaran? Paling penting, adakah anda gemar menggunakan applikasi TikTok?

Jika anda menjawab “YA” untuk ketiga-tiga soalan di atas, Abang Nara ada berita AWESOME yang ingin dikongsikan hari ini.

Kalau anda semua nak tahu, Ayda Jebat pun makin aktif di applikasi TikTok ni. Siap buat TikTok Challenge kot. Cuba korang ushar sikit video ni.

Untuk makluman, selebriti-selebriti popular tanah air yang lain seperti, Saharul Ridzwan, Fattah Amin dan Elfira Loy semuanya turut sama menyertai cabaran TikTok Oppo F11 Pro ini.

Selain daripada hadiah-hadiah yang sangat best, cara nak menyertai cabaran ini pun mudah sangat-sangat. Apa yang perlu dilakukan ialah memuatnaik video anda menari berlatarbelakangkan lagu Ayda Jebat menerusi applikasi TikTok, sama ada secara individu ataupun berkumpulan. Kalau anda nak maklumat lanjut, boleh baca dekat sini http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge/

Hadiah-hadiah dia memang awesome! Tapi jom kita baca dulu cara-cara nak join TikTok Challenge nie…

Hadiah-hadiah bernilai RM10,000 yang boleh anda menangi ialah:-

Hadiah UTAMA: OPPO F11 Pro & wang tunai RM3,000
Tempat Kedua: OPPO F11 Pro & wang tunai RM1,500
Tempat Ketiga: Smart band (RM389) + wang tunai RM1,000
Hadiah ISTIMEWA: Bluetooth earphone(RM148) x 5
– – Best Solo x1
– – Best Group x1
– – Most Creative x1
– – The Funniest x1
– – Ayda’s Favourite x1
Hadiah Saguhati : 30 keping tiket wayang

Cara-cara untuk menyertai Cabaran TikTok Oppo F11 ini sangatlah mudah. Anda cuma perlu ikut langkah-langkah di bawah sahaja.

1. Muat turun applikasi TikTok (search je di Apple Store atau Google Play Store)
2. Tekan butang “Record”
3. Pilih butang “Add a Sound”.
4. Pilih lagu Ayda Jebat tue.
5. Apa lagi? Rakamkan aksi anda menari dengan penuh semangat!!!
6. “Publish”kan video tersebut di TikTok dan kongsikan di Instagram/Facebook anda dengan hashtag #LightUpF11Pro. Pastikan akaun media sosial anda adalah “public” untuk memudahkan pihak Oppo melihat tarian anda.
7.Hantarkan link video anda ke http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge/new_entry/?fbclid=IwAR19FpFt-BE9KOVlo543ntXJrAvMibmIGQgqVTsCaoerwJBDESiQnTjEDfU

Tapi bukan itu sahaja, TikTok Challenge Oppo nie diadakan bersempena dengan pelancaran Oppo F11 terbaru. Perghh..skali pandang cair beb, dia punya spesifikasi dia…power! Jom kita baca sikit..

1. Dwi-kamera belakang 48MP

Dengan dwi-kamera belakang 48MP + F1.79 aperture serta enjin A. I. Ultra-Clear, Oppo F11 Pro menjanjikan kualiti gambar yang tiada tandingan. Kamera Oppo F11 Pro mempunyai 3 fungsi utama iaitu:-

(i) Potrait Mode

Nak pastikan kehenseman/kecantikan anda tetap terserlah di malam hari? Gunakan sahaja “Potrait Mode” untuk gambar yang lebih jelas, terang dan sempurna.

(ii) Ultra Night Mode

Tiada lagi alasan untuk tidak bergambar sepuas-puas hati di waktu malam kerana fungsi “Ultra Night Mode” di dalam Oppo F11 Pro ini boleh membezakan wajah anda dan latarbelakang dengan begitu sempurna sekali. Malah gambar yang dihasilkan juga adalah “less noise” untuk kualiti yang lebih baik.

(iii) Dazzle Mode

Untuk gambar yang lebih mengkagumkan, “Dazzle Color Mode” ini akan menambahbaik warna pemandangan latar belakang ketika anda bergambar. Gambar yang diambil nampak seperti dalam movie/lukisan. Memang cun melecun kalau upload kat Instagram.

2. VOOC 3.0 Flash Charge, bateri 4000 mAh, skrin Panaromic 6.5 inci + kamera periskop &‘hyper boost’

Dijana dengan bateri 4000 mAh, Oppo F11 Pro juga boleh dicas lebih 30 minit lebih pantas berbanding model sebelumnya kerana sokongan pengecasan pantas VOOC 3.0 berasaskan mikro-USB. Selain itu kamera ‘selfie’ periskop Oppo F11 Pro ini telah berjaya disembunyikan dan hanya akan muncul apabila pilihan kamera hadapan digunakan. Ia akan memberikan gambar ‘selfie’ yang lebih natural. Dengan skrin Panaromic sebesar 6.5 inci dan kehadiran teknologi ‘hyperboost’, pengguna Oppo F11 Pro pasti dapat melayan movie, bermain games dan mengambil gambar dengan puas, tanpa ‘lagging’ dan sepantas kilat.


Cabaran TikTok ini akan bermula dari 31 Mac sehingga 20 April kelak. Pemenang akan diumumkan pada 22 April. Jadi tunggu apa lagi? Inilah peluang terbaik untuk mendapat sebuah smartphone Oppo F11 Pro hanya dengan menari sahaja. Siap ada wang tunai lagi!!! Rugi kalau tak join. Maklumat lanjut layari http://oppomalaysia.com.my/oppotiktokchallenge . Selamat mencuba!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

9 responses to Ayda Jebat, Fattah Amin & Elfira Loy Semua Tengah Gila Buat Cabaran TikTok Yang Sedang Viral Ini

  1. lalalalala says:

    ngape i tengok elpirah tu mata dia mcm mata ular..ke sb kanta..
    jom dh tengahari ni makan nasik kat kedai poknik..ayam penyet dia sedap. tea ais lagi..heee mak tua lalu bawah pinggan pun tak nampk..hahaha..

  2. Anonymous says:

    Nara ni kipas susah mati Fattah ke? Tajuk Fattah , tapi upload video Kamal Adli

  3. Anonymous says:

    dah nampak perut elfira

  4. Anon says:

    Elpirah..euw… Kenapa dia buat apa pun aku nyampah.. Dan knpa suka up cite psl minah ni.. Apa jasa dia utk industri? Berlakon cover2… Nyanyi x sedap… Artis indon pun reject dia ni.. Malu lah

  5. Anonymous says:

    Muka Fattah je yang aku rasa paling komersial for oppo ni walaupun aku x minat fattah hahahahahahahah

  6. Anonymous says:

    eh macam nampka baby bump elfira :P

  7. Yakyot says:

    Orang yang sentiasa kutuk Elfira ni mesti ada banyak kelemahan sebab itu dia dengki melihat kelebihan yang Elfira ada.Bersyukurlah dengan apa yang kita ada