December 30th, 2014

Manusia memang mudah lupa diri lebih-lebih lagi apabila populariti mula meninggi. Terkejut juga Abang Nara membaca perkongsian oleh seorang pengarah popular, Azman Yahya yang lebih dikenali sebagai Jinggo. Menerusi satu ‘screenshot’ yang dikongsikan, pihak JS Pictures dengan ayat yang amat profesional telah pun memaklumkan pembatalan pengambilan Puteri Balqis dalam sebuah drama. Namun sayangnya ayat balasan yang diterima daripada pihak pengurusan Puteri Balqis (ayah pelakon cilik tersebut) amat mengecewakan. Geleng kepala Abang Nara membacanya.

jinggo puteri balqis Tambah mengecewakan apabila Jinggo turut sama memaklumkan yang bapa Puteri Balqis telah meminta bayaran deposit sebanyak 50% walaupun belum membaca skrip. Pergh ini dah macam diva sangat-sangat. Kalah Azwan Ali. Agak pelik apabila sikap sebegini hanya muncul selepas Puteri Balqis memenangi anugerah di Anugerah Skrin dan juga Asian Television Award baru-baru ini.

jinggo puteri balqis

Pandangan Abang Nara, memang tidak wajar untuk pihak pengurusan Puteri Balqis melakukan ‘demand’ sebegini. Nanti yang buruk nama adalah Puteri Balqis sendiri. Berapa besar sangatlah industri lakonan tanah air kita. Kalau kena boikot, yang rugi adalah Puteri Balqis sendiri. Tak pasal-pasal tak dapat tawaran berlakon sekaligus menyebabkan bakat lakonannya yang hebat terpendam begitu sahaja. Diharap akan lebih berhati-hati di masa hadapan. Jangan sampai rosakkan peluang anak anda sendiri.


Comments are closed.

Loading...