Written by Bella | April 11th, 2016

Semalam, pengguna media sosial dikejutkan dengan berita dimana penyanyi rock Awie dikatakan sudah meninggal dunia selepas terbabit didalam kemalangan di Phuket, Thailand.

Rupa-rupanya berita tersebut palsu belaka dan Awie juga membuktikan beliau masih lagi hidup serta sihat menerusi satu video yang dimuat naik oleh beliau di Instagram.

Jelas Awie, berita berkenaan adalah fitnah semata-mata dan beliau kini sedang menjalani penggambaran filem Bikers Kental 2 di Phuket, Thailand.

Saya kini berada di Phuket, Thailand bagi bagi menjalani penggambaran filem Bikers Kental 2. Saya masih lagi hidup dan berita kononnya saya terbabit dengan kemalangan dan meninggal dunia adalah palsu.

Masih ada lagi pihak yang suka menyebarkan berita palsu sebegini dan membuat orang ramai keliru. Nyawa orang pun mereka hendak main-main. Berhenti lah sebarkan berita kematian palsu ni.

Sumber Berita : BH ONLINE

4 responses to Awie Masih Hidup : Berita Meninggal Dunia Dalam Kemalangan Maut Adalah Palsu

 1. minah jambu terlajak habis says:

  manusia prangai macm kerbau ha macm gini lah ..orang sehat di kate kan sakit ..orang sakit di kate kan dh jalan..mulot macm mulot taik huh ! awie u sabar aje ok u buat bodoh suda ..semoga di lindungi Allah selalu ..lov u awieee…

  0

  0
 2. Sepupu Awie says:

  Manusia suka sgt main2 bab mati…
  Lawak ke buat gurauan mcm ni?
  Kesian Merah (anak Awie) tiba2 dapat berita mcm ni sedangkan baru beberapa minit bersembang dengan bapaknya kat phone..
  Kelam kabut makciknya (kakak awie) call Awie…. tanya keadaan dia..
  Tolonglah pk perasaan ahli keluarga dowang..
  Doakanlah yang baik2…

  0

  0
 3. melati says:

  Manusia yg suka buat citer ni ,,, jenis yg manusia yg lahir dari DNA lain…semua yg suka buat citer ni anak2 skandal belaka..!..ini pengalaman lah..

  0

  0