January 29th, 2012

Akhirnya AJL26 melabuhkan tirainya dengan keputusan yang telah Abang Nara teka. Awan Nano berjaya merangkul gelaran juara AJL26 dengan Beribu Sesalan mendapat tempat kedua dan Karma di tempat ketiga. Satu keputusan yang bagi Abang Nara tidak ada kontroversi.

awan nano juara ajl26

Keputusan lain menyaksikan Hafiz merangkul vokal terbaik dengan lagu Awan Nano dan Alyah berjaya menggondol persembahan terbaik. Tahniah kepada semua pemenang. Sebentar nanti Abang Nara akan update gambar blue carpet AJL26. Tahniah sekali lagi.


199 responses to “Awan Nano Juara AJL26, Tahniah Kepada Dato’ M. Nasir Dan Hafiz”

  1. siti rahimah says:

    hafiz layak menang daripada yuna yang terhegeh-hegeh tu.

  2. AWAN NANO says:

    Yess….tahniah buat Hafiz. memang layak menang….To rooney….jgn jeles….apa pun komen u, hafiz tetap menang….u tetap kalah…tulislah apapun….awan nano tetap juara….tahniah skali lagi buat Hafiz. takziah buat si penjeles…..rooney perasan..

  3. jon says:

    …aku agak dissapointed ah sbb musician yg aku suke sume x menang….monoloque, yuna, faizal tahir, aizat even projek pistol pon..satu pon x sangkot…
    …tp aku rase dieorang sume ade sumthing new on the table mlm tu…ini dr analisa aku lh:
    projek pistol: edrie hashim punye arrangement aku rase dh dahsyat dh, tgk je la bassist die pki 7 string lg…boy cliiford punye tone pon sedap…lg sedap dr FT kot.
    faizal Tahir: dia dgn royal FT force kn…even ahmad izham omar ade mention kt tweet die “Faizal Tahir and @audimok songs redefine the rock genre”..so enuff said..
    monoloque n atilia: they are very fun to watch…loque brilliantly create a joget lambak/pesta atmosphere with all the angklung n marching band(bdk2 VI)..baju yg atilia pki is actually baju mak loque…hehe…
    yuna: emm gadis semasa used sample from jack white ‘another day to die’ james bond theme as its opening n ending..walaopon sedap tapi cam lack of originality kot..tp arrangement in the middle pon xbleh dipandang ringan la kn..they work hard for it…penakut..ntahla..dgr kt dlm cd sedap..maybe bile live lg ni jd slow (progression)..n lg ni weird sbb korus die kt hujung..bkn kt tgh2 mcm most songs..
    aizat: sand art tu gempak..tp distracting..sbb org focus sbb nk tau ape yg mamat tu lukis…(or maybe intentionally mmg aizat nk lg die jd background je..hmm) gitar aizat tak bunyik mlm tu…tp die buat steady je..sungai lui is very soothing…
    …overall cam m nasir ckp lah…budak2 mude ni dahsyat2….n maybe AJL taun ni nk ingatkn kt all this young talents to work harder cuz diorang tak sebagus m nasir lagi…

  4. best ke? says:

    yeaaa yeaaa!! hafiiizz menanggggg!!~~~~~~~~~~~ terimalah kenyataaan oiiiiii!! majoriti setuju dia layak menang….

  5. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tahniah sifu hud hud m nasir menjadi juara di dalam juara lagu..m nasir memang best !!!

Loading...