Written by AbangNara | March 27th, 2012

Akhirnya petang tadi di Flora Cafe, Ampwalk, Awal dan Scha telah pun mengumumkan tarikh pernikahan dan persandingan mereka. Tarikh keramat pernikahan bagi bakal pengantin baru ini ialah 4 Mei di Pullman Putrajaya manakala majlis persandingan pula pada 6 Mei di PICC, Putrajaya.

gambar pernikahan awal dan scha

Dan kepada peminat Scha ataupun Awal, ada berita baik buat anda semua. Majlis pernikahan mereka akan disiarkan secara langsung di Astro Ria untuk tatapan anda semua. Dan seperti majlis perkahwinan Lisa Surihani dan Yusry, Astro Ria turut akan menyiarkan episod-episod khas perkahwinan Scha dan Awal.

gambar pernikahan awal dan scha

Untuk makluman, Scha telah pun dirisik oleh Awal kira-kira 6 bulan yang lepas. Dan Awal turut menerangkan bahawa proposal yang dilakukan menerusi rancangan Propaganza baru-baru ini ialah sesuatu yang dia sendiri mahu lakukan buat pihaknya. Tidak ada kaitan dengan mana-mana pihak ataupun tidak mengikut adat Melayu.

gambar pernikahan awal dan scha
Satu fakta menarik tentang pasangan ini ialah ketika menghadiri kursus kahwin baru-baru ini, Scha sebenarnya sedang menghidap penyakit demam denggi. Sebaik sahaja tamat kursus kahwin, Scha dimasukkan ke hospital selama seminggu. Apa pun tahniah Abang Nara ucapkan kepada Scha dan Awal. Nantikan gambar sekitar majlis pengumuman perkahwinan mereka berdua sebentar lagi.

93 responses to Awal Dan Scha Nikah 4 Mei, Siaran Langsung Di Astro Ria

  1. nurkasih says:

    tahniah….smg bahagia ke akhir hayat…..

    0

    0
    • tak de kaitan says:

      hi..salam

      mmg x de kaitan dgn entry ni
      tapi aku nak tnye kat korang
      gigi aku kuning. aku dah gosok gigi dgn cara n masa yg btol
      aku xmnum kopi or bnda2 yg akan buat gigi aku kuning
      n aku x merokok
      tp gigi aku still kuning. ade suggestion x?
      jgn la korang ckp minum klorok or ape2 yg mngarut
      just nak bantuan

      klu wt rwtn pemutihan gigi, bayaran sekitar berapa ya?
      tolong ye,,please pembaca2 BN

      0

      0
      • dokto gigi kunin says:

        gigi kunin sebab genetik juga. nak putih belilah bleach untuk gigi atau buat dental cosmetic.

        0

        0
      • Anonymous says:

        dlm 1k++ hari tu aku gi dentist ade org tu tny, aku curi2 dgr..

        0

        0
      • linda says:

        i pon ade mslh same cm u gak..

        0

        0
      • fiq says:

        takde kaitan…i rase masalah u ni bukan sebab u tak jaga gigi,ini maybe sebab u tak suka minum susu mase kecil, then enamel tak build up properly sbb lack of calcium..so yang colour kuning tu dentine, second layer after enamel. enamel putih, dentine kuning, so that’s why la, kuat mane pun u berus gigi, tak minum coffee, u still can’t change the condition.

        jgn buat whitening, sebab die akan bleach gigi u, whitening product tu sume hanye utk enamel, sebab enamel keras, tapi dentine tak, dentine sangat sensitive.

        so the best option is go for crowning
        u consult dlu dengan your dentist..
        asking for him/her recommendation
        mungkin case u bukan mcm yg i cakap ni
        good luck (^^)

        0

        0
      • bukan anon says:

        takde kaitan: apa kata kalau u tukar dari berus gigi kepada kayu sugi. sbb apa2 yg rasul kita amalkan adalah yang terbaik. sy pun baru 5 bulan btukar kpd kayu sugi. mmg dpt rs lain drpd berus gigi besides kita x yh beli ubat gigi

        0

        0
      • kikiki says:

        gosok gg hari2 ngan garam halus campur air ckit jer…lam 2 mggu putih cam mutiara..seyesssssssssssss,

        0

        0
      • eleh eleh says:

        ni. ko g mana2 farmasi..cari produk pearl drops! gerenti within 2weeks gigi ko puteh melepak!! :)

        0

        0
      • lia says:

        caj pemutihan 1300 hengget di wt tros kat klinik n akan putih dlm ms sejam
        second choice, 700 hengget tp wt kat uma..akan di amek sampel gigi then nt da siap,dptla tray pemutihan (pakai time tdo) selama dua minggu nt gg akan putih..slmt mencuba :)

        0

        0
      • feez says:

        fiq: jawapan kau dah ok..tapi tang crowning tu..mana boleh crown semua gigi la…takan nak crown satu mulut…baik ko cabut semua pakai gigi palsu..aku tahu sebab aku da buat crowning ni..boleh buat utk 2 3 gigi yg bermasalah je.tak dpt aku nak bygkan seluruh mulut aku ni bercrowning..hehehe…

        kalau pgi clininc gigi, mmg ade rawatan pemutihan (yg 1 jam pun ade)..harga RM1300 (ni paling murah aku gi kat SS14 PJ, Dr Chua)…kalau nak yg pakai murah sket tu ade beli kit dia, jual dlm harga 200 tak silap aku..setiap mlm kene pakai..

        tp ni ade satu tips..yg ni petua sains..masa aku blaja dentist class kat UM dia ajar menatang ni : ambil arang kayu, tumbuk lumat2… pastu masa nak gosok letak sket ubat gigi+arang..mmg masa gosok gigi kau itam, tapi lepas bilas, insyaAllah bersih gitu.kawan aku buat, mulut dia rasa segar je, gigi pun dah tak kuning.aku tak tau sgt la, tapi aku rasa dalam charcoal tu bahan kot yg boleh memutihkan gigi…

        0

        0
      • fiq says:

        feez, betul ape u cakap, memang tak boleh crown semua gigi, tapi crown jela bhg yg obvious, takkan nak cabut sume gigi then pakai gigi palsu..sayang kot..ape pun, yg penting tak kisah ape colour gigi tu, as long gigi bersih, sihat, takde lubang, takde masalh nafas berbau, then ok la :-)

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Yer la, betul cakap feez tu. Orang tua aku pun ajar gitu, cuba gosok gigi dengan arang.. amalkan selalu..gigi jadi putih..
        Lagi satu kalau rumah kau dekat dengan sungai jeram berpasir, kau ambil pasir sungai tu gosok gigi kau. Amalkan, gantikan dgn berus gigi. Gigi putih, kuat, sampai umur 90-100 tahun pun gigi takkan reput.
        Tapi paling terbaik, bersugi dengan kayu siwak la.. dapat pahala sunat. Bersugi mencerdaskan akal..

        0

        0
      • Moshi moshi says:

        Tahniah untok smua yg menjawab pertanyaan @takda kaitan. smua menjawab dgn jawaban yg menusabah.Pasal apa saya ckp mcm tu?sebab.1)dorang jawab [email protected] kaitan and dorng tk koment dulu pd tajuk atas(Awan n Scha).2)blog BN selalu ada comment neg and positive.tapi kali ini ramai yg membantu dgn jawapan yg positive.tahniah sekali lagi.untuk @takda kaitan-awak cuba2lah saranan yg diberikan oleh mereka and..jgn lupa ucapkan trmakseh pd mereka.he..he..

        0

        0
      • ni bukan blog pasal gigi..

        0

        0
      • nadia says:

        kakak saya ada jual produk from uk/us nama dia whitening crest. boleh google. dia dah jual byk kpd org2 yg bakal berkahwin n nak gigi putih. it works perfectly fine for me and everyone else. tp tak tahan lama sgt la. setahun je. harga kalau x silap rm150 mcm tu. kalau berminat boleh email [email protected]

        0

        0
      • liyana says:

        i ada buat…teknik bleaching. rm 1500 mcm tuh

        0

        0
    • awan says:

      bapak besar bear.menakutkn j.huhu papepn, congrats.live long and prosper.

      0

      0
    • tahniah. tak sabo.

      0

      0
    • melor teck says:

      harap awal pakai seluar longgar sikit ye lepas ni . bila kamera jap fokus depan jap fokus ke belakang sekali aku terpandang daaa… terjojol daa.. >> pesanan buat scha : time shopping dgn suami nnti carikan lah die seluar longgar sikit ok

      0

      0
    • Anonymous says:

      kat mane tempat nak wat braces murah2 erk..? gg i bersepah la..
      tolong suggest kan blh x..??

      0

      0
    • nini says:

      dah 6 bulan merisik tp xda keje melamar2 sakan kat tv…nak menunjuk ke ko nak kawen..org laen pon BERCINTA JUGAKLA..!!!! Nak publisiti je kejenye…xda special ponla ngn weding dorang nie…

      0

      0
  2. missLemon says:

    alhamdulillah kawen jugak akhirnya :)

    0

    0
  3. kiah buah says:

    Smoga berbahagiA ..scha comel tp gurdix sket..

    0

    0
  4. kiah says:

    aik .. copek je wat persiapan .. yg melamar ari 2 kire dah taw awl2 la ek ?? kuikuikui jgn mare

    0

    0
    • erica william mat sentol says:

      ni msti x bc entry bg habes… die saje propose kat propaganza tuh.. nak ikutkan memglah die dah risik on that time..awal just nak buat smthing istimewa 4 his lover. menurut bhn bacaan aku la, scha ni taktau pon nk kne propose live on tivi.salah ke? ko ni lembab la nak paham situasi. LOL

      ko saje kn nk cetus kontobesi?? kan? kan?
      keje ko same cam wartawan.. xtau kisah betol, canang cite lain. haishhh.
      doakan jelah org nk bina masjid

      0

      0
      • ayu raudhah yg mulus lg baik hati says:

        amboi marah betul dak Erica ni..macam kan hal negara je pulak. artis je kot..tak payah la nk cakap org tu lembap.

        0

        0
      • erica sewel says:

        ko plak nak sentap2 pesal !! suke ati cik kiah la nak komen ape pon..

        0

        0
  5. Naik Heran says:

    tahniah ye…to both of u….

    0

    0
  6. Anonymous says:

    congrats scha and awal, may u live happily ever after.. again to remind u, marriage is responsibility, a very bigg responsibility……

    0

    0
  7. Ak yg Comel says:

    tengok Awal teringat video die syok sendiri kt you tube yg bajet handsome tu.LOL!

    anyways,tahniah la nk mendirikan rumahtangga.halal dah lepas ni.semoga kekal hingga syurga.

    0

    0
  8. aku la says:

    alhamdulillah… =) happy 4 them…

    0

    0
  9. mia says:

    tahniah~ anyway scha sangat cantik! semoga menjadi isteri solehah yang dapat menjaga maruah diri dan suami..;)

    0

    0
  10. unnamed says:

    sape sebelah taufik batisah tu…jeles dowh……

    0

    0
  11. elf says:

    Tahniah….pasangan yg sgt secocok….semoga bahagia ke akhir hayat…love both of u….:)

    0

    0
  12. triple j says:

    masih teringat lawak Awal tu masa buat proposal kat propaganza. sedangkan umum mengetahui yg proposal mcm tu hanya dilakukan oleh org2 luar negara, utk melamar gf yg mana mereka masih belum decide nak kahwin lagi. bukan mcm awal-scha yg bukan sahaja org melayu islam, malah dah semua tahu nak kahwin dah cuma ubah tarikh psl clash dgn lisa-yusry saja.

    anyway best of luck to both awal-scha, since nak tamatkan zaman bujang ke arah perkahwinan yg ofcos islam sangat menggalakkan. semoga kekal jodoh sehingga ke akhir hayat ye :)

    0

    0
  13. huahua says:

    Sorry to say la kat kipas-susah-mati dua2 retisss ni. Aku bukan nak cakap apa laa.,jumpa Scha depan2 kot, kat Jalan TAR. Tapi kekwat, style melayu urban. Senyum langsung tak. Apatah lagi nak bertegur. Tau la ko tu retis n model. Tapi bajet ko glamor,Dato’ Ct ke nak kekwat? Jumpa si Nasha Aziz yg supermodel tu lagi bagus kot, senyum meleret je..

    Sombong tu tak apala, tapi BENGAP yg paling tak boleh diterima. G Jalan TAR, parking kereta AUDI n BMW dorang tu kat tempat teksi n bus. Menambahkan sempit Jalan TAR yg sedia sesak tu. And siap cakap “Ala takpelah, kene saman, bayarla”

    SIVIK n SENSE korang out ke lautttt. Pakai kereta mahal, tapi tak mampu cari parking berbayar. Lepas kes tu, aku baca cerita dorang, rasa meluat. Tapi nak wat camana, dah hari2 aku bukak BN, tengok aje la citer dorang yg yg keluar.

    0

    0
    • dodol manis says:

      dulu aku minat si scha ni. tapi sejak die dgn awal aku tgk die mcm makin kekwat. die bajet2 mcm die kelass abes. dulu ok je kot. humble n gile2. yes tak dinafikan ape HUAHUA ckp. nasha aziz mmg sgt humble

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Betul… masa dia couple Fahrin dulu takde la kekwat mcm ni… Semenjak dia putus ngan Fahrin, couple ngan Awal… aku tengok kekwat habis. Bila mengacara tu macam malas2 aje… mcm perasan Diva. Benci meluat.

        0

        0
    • kiah buah says:

      setujuuu …scha over kekwat since die ngn “awal sehari”..dlu humble2 je kan..meluat da!

      0

      0
    • kikilolo says:

      setuju sgt50x setuju

      0

      0
    • xxx says:

      yup true… dia mmg kekwat.. i pun pernah jumpa dia face to face.. bkn sehari ye tapi berhari2lah jugak… :) :)

      0

      0
    • Bunga Oktober says:

      setuju ngn kau. aku pon dah few times terserempak dia. tapi tak pernah senyum. members pernah senyum kat dia pon tak balas.

      tp takpe.. semoga bahagia jela..

      0

      0
    • Anonymous says:

      aku taktau la apsal ngan korg ni, dia x senyum punnnnnn korg nak melenting, ingat die patung senyum, kuar memana nak senyum mcm kerang busuk je?? aku jmp dia kat curve elok je sembang2 cam biase, xde pun menyombong ke hape.. korg ni tegur pun x, nak kutuk mcm2.. kesian btul jadi artis, klu tgh berak pun kene tegur org jamban sebelah, klu x nnt kene kutuk sombong..

      0

      0
    • hulalala says:

      setuju… dia makin kekwat..
      betol nasha mmg best,sy penah jumpa…
      senyum meleret….

      0

      0
    • rahsiiaaaaaaaaaaaaa says:

      bukan nk kondem . tp betul2, prnah tgok situasi depan mate scha ni tga beli breakfast dekat mcd lebih kurang setahun lepas (somewhere in kl). mmg sombong dan kekwat gila2. biase lah , order ikut turn la , xkan sbb die artis die boleh dpt pesanan die dgn cepat kan ??boleh2 die marah kan staff mcd tu dan ckp “u tau x i siape ! ” dgn suare garau die tu . haihhh dr minat terus jadi meluat .awk tu public figure , klu nk jadi diri sendiri pun cuba lah hormat org keliling yg memerhati tu..

      0

      0
  14. mamat says:

    xnak propa tp nak show off..pundek la ko….

    0

    0
  15. cikjoyah says:

    x bape nak excited kot nak dga kesah dorg.huuhu

    0

    0
  16. Afza says:

    Pesanan buat awal…sebelum nak kahwin, pastikan kamu bersih dari semua gejala songsang..mulakan hidup baru…bagi pasangan yang kamu nak kawin tu kebahagiaan secukupnya..kalau masih berperangai lama xtau ler~

    0

    0
  17. biol says:

    scha cun gk tp mengapa mesti awal????????????

    0

    0
  18. Cik Jah Glamour says:

    Cik Jah baru perasan betapa omeyyy nye Scha ni. Nanti kawin jangan bagi Hatta Dolmat reka baju kau tau tau Scha. Pesanan ikhlas dari peminat Scha

    0

    0
    • feez says:

      aku naik nyampah dengan design hatta dolmat.. ksian aku tgk artis yg ambek dia..alahaiiii….si bini tomok tu kan bajunya dah mcm sesame street punya binatang yg kaler kuning tu..lahaiiii…..detail dia tak brape kemas..and hatta dolmat ni mmg baik hatii, sgt mesra, dan humble dgn semua artis..sebab tu artis suka dia, harga pun murah nyah…kalau ko suh si rizalman, lawa mmg la lawa, tapi duit pun kene la lawa nox..

      0

      0
      • big bird! eh, aku minat big bird. itu pereka fesyen pilihan tu.

        0

        0
      • Cik Jah Glamour says:

        Ceria pagi Cik Jah Glamour dengan comment kau feez. Bapak laaa.. Semput Cik Jah Glamour gelak bila baca tang “.si bini tomok tu kan bajunya dah mcm sesame street punya binatang yg kaler kuning tu..lahaiiii” Sesame street punya binatang kau bantai. HAHAHAHAHAHAHA..

        Alaaa.. Standard la kan. Nak laa, duit of course kena lawa jugak sebab materials dia lawa. Sapo laa nak bagi yang lawa tapi murah. Yang lawa tapi murah ada kat Lorong Haji Taib tu haa. *Lawa ke yang tu? Hakhakhak*

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Geli la aku dgn ko ni Cik Jah… ko arbok ke? Hakk tuihh…!!

        0

        0
  19. Adik Abg Wan says:

    Cik Jah Glamour : ape yg x kne gan Hatta Dolmat??? design dia style ape~

    0

    0
  20. lolok says:

    artis yang tak famous saja nak ambik aura lisa yusry.

    0

    0
  21. khun cha neng says:

    Awal and scha, I know what u did in bangkok,gambar kat Pat Pong pun ada lagi ni.

    0

    0
  22. saya lagi says:

    Awal ni Gay ke??

    0

    0
  23. kucinghitamkakipanjang says:

    the most attention seeker couple in d world. dlm tv, lua tv, segalanya the do, they need attention.

    0

    0
  24. hehehe says:

    tah lar aku tak minat kat scha nie…tp mmg btl aku byk kali gak tersermpak gan minah nie…biasa lar artis bajet2 diva kan…lantak pi lar dia nak msm ke nak muncung ke tp serius aku lbh sk kalo terserempak gan nasha aziz…walaupun dah umur 40an cantik kumain…senyum pun murah sgt….nsb baik lar aku nih pempuan kalo aku jd laki mau aku gorat nasha…dah la cantik tak berlagak lak tu…khun cha neng apa yg awal n scha buat kat bangkok…dah tido satu bilik ker…atau buat tarian bogel or apa…ce cite…

    0

    0
  25. eleh eleh says:

    i Love both of them. so sweeetttt! congrats and please be happy ever after :)

    0

    0
  26. lantakpilah says:

    minat atau tak… depa dah nak kawin pun. jgn sebok hal org sgt lah… panggg!!!

    0

    0
  27. rainbow says:

    pnah jmpe tym mkn kt sate kajang haji samuri..
    sistem kt situ xkisah la ko sape pn, dtg situ layanan same je..
    artis x artis, nk order g kt kaunter..
    tp diorg dok tgu2 pstu g marah pekerja..
    muka plak masam jer..awal je yg mesra ckit..

    0

    0
    • raj says:

      pasal tu aku tau. awal mmg mesra sikit. tp scha??? maaf lah… muke nak ketat mcmla kitorang ni nak mintak ko cuci bilik air kitorang

      0

      0
  28. chentalove says:

    tahniah je…

    0

    0
  29. ladymorgana says:

    tak minat langsung..,dah lah scha tu hidung kembanggggggggg siot!kekwat lagi kembanggg..hu hu huuuuuuu..

    0

    0
  30. ladymorgana says:

    scha tu hidung kembang siot..,perasan diva…kuangg..kuanggg…

    0

    0
  31. christina says:

    rmai btl malaun cmburu . . Wow ! Kesiannnnnnnnnnnn , awal dan scha x hingin pun layan korg . . Cm bodoh ja komen2 pasal org tp dri sndri ? ? ? Lg buruk perangai . . Ne msti cnn pnya org . . Dok suka jga tepi kain org lain tp tepi kain sndri koyak rabak x berjahit . .

    0

    0
  32. Datok minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tu taufik batisah ke yg dari spore? hensem jugak si taufik batisah ni …bang nara tolong fine out kn taufik ni dh kawin ke lm jadi senang kalau minah jambu gi spore ada teman nk bebual2…..lov u taufikkkkkkkkkkk !!! minah jambu sekarang ada kt melaka rumah kazen minah jambu senang2 taufik datang la kt melaka boleh minah jambu ajak gi jalan2 ..melaka sekarang dh cantek tau ! dh tk macm dolu2 lagi…..dodol diaaaaaaaaaaaa fuh sedappppppppp dodol melaka lah kate knnnnnnnnn dengan asam pedas dia fuh satu macm punye selera !!! jangan tk cayaaaaaaaaaaaaa !!!

    0

    0
  33. Anonymous says:

    apa lah korang ni tak habis2 gosip pasal orang kalu nak gosip pun gosip lah yang baik

    0

    0