October 1st, 2018

Menjadi seorang selebrit popular bukanlah mudah, setiap sudut akan menjadi tumpuan ramai termasuklah daripada keaslian sesuatu produk yang digayakan.

Baru-baru ini, Awal Ashaari sekali lagi didakwa menyokong barangan tiruan (fake). Sebuah akaun Instagram yang mendedahkan beberapa selebriti popular menggayakan barangan jenama tiruan mendakwa kasut yang digunakan oleh Awal mempunyai banyak perbezaan dengan kualiti yang asli.

Pihak tersebut turut mempertikaikan bagaimana Awal boleh mendapat produk yang tidak pernah dilancarkan di Malaysia.

Dakwaan itu membuatkan Awal begitu marah dan berkata kasut yang beliau pakai itu adalah tulen dan turut memuat naik  bukti resit pembelian. Menurut Awal, pihak berkenaan hanya ingin meraih populariti sahaja.

Isu mengenai mereka yang menggunakan barangan tiruan dan asli ini memang selalu menjadi bualan hangat tetapi semuanya terpulang kepada ‘kemampuan’ dan pandangan masing-masing.


34 responses to “Awal Ashaari Bengang Didakwa Pakai Kasut Tiruan”

  1. leez says:

    jangan berperangai pondan wahai Awal. Kalau benda tu legit pun, aku menyampah tengok perangai kau. Scha lebih rileks kalau dihimpit kontroversi

  2. Anonymous says:

    Ambassador apa mamat ni? Selalunya ambassadur Adidas ni athlit yg femes atau ahli sukan grade A…ko tu celebrity bapok..ambassador Adidas apa jadahnya…kah kah kah

    • Fabulouskaujah says:

      ada je artis tapi dengan syarat artis tu kena femes worldwide la macm rihanna ke, awal ni poyo je.

  3. anonymous says:

    tak matang dia ni so fucking defensive for nothing ….loser

  4. kak melah says:

    kasut RM1400???? kalis api neraka ke kasut tu jah???

    • Anonymous says:

      alamak… tudung plastik beg pun janji tutup xnmpk rambut… rambut akan kalis api neraka org kelate ckp.. takat kasut ape der hal

  5. kentut busuk says:

    Bro..ambassador takkan kena beli sendiri kot? Influencers pun selalunya dapat PR package free. Sebab dia ni artis “terkenal” dapat la beli awal dari public. Tak payah sampai mengaku ambassador la kot ye nak malukan ig satu lagi tu ahahhaa

    • Anonymous says:

      tgk betul2 resit tu bukan mark as beli… harga then show negatif -rm1400… tak byr pun…
      aku agree dia influencer tp bukan ambassador

Loading...