Written by Bella | April 16th, 2019

Sebagai seorang wanita berhijab, ia tidak membataskan diri pelakon Sherry Ibrahim untuk tampil dengan pelbagai fesyen menarik.

Memuat naik beberapa gambar ‘OOTD’ di sekitar Bukit Bintang, ramai yang kurang senang melihat gaya Sherry itu.

Terdapat satu pakaian ‘bergetah’ yang dikatakan menyerupai seluar dalam jenama Calvin Klein.  Rata-rata netizen mengkritik pakaiannya itu tidak sesuai dengan imej Sherry sebagai seorang wanita muslimah.

Bagaimanapun, Sherry tampil memohon maaf dan menjelaskan beliau tidak berniat untuk membuat orang ramai rasa tidak selesa.

Saya minta maaf jika tak sedap mata memandang, sebenarnya bahagian yang kelihatan itu adalah getah ‘tights’ yang saya pakai di dalam seluar jeans saya. Perkara itu berlaku secara tidak sengaja, tambahan lagi saya telah turun berat badan, jadi, bahagian pinggang seluar saya agak longgar. Saya tidak berniat untuk membuat orang ramai berasa tidak selesa, lagipun saya tidak menampakkan bahagian kulit saya.

Walaupun menerima pelbagai kritikan, Sherry memberitahu beliau sama sekali tidak akan memadam foto berkenaan kerana ia tidaklah keterlaluan.

Sumber Berita : Astro Gempak

38 responses to Asyik ‘OOTD’, Sherry Ibrahim Tidak Sengaja Tayang Seluar Dalam?

  1. Bee says:

    highlight dia kt sini nak cakap punca bahagian label tu terdedah sebab dah turun berat badan..ok fineeeeeee Sherry

    • Anonymous says:

      mcm x logik pulak, bukan ke kalau dah kurus org pmpn lagi suka pakai seluar n baju yg menampakkan lg kekurusan die tu, boleh je die pakai jeans mcm selalu die pakai legging sendat tu, ni knp nak pakai seluar besar siap pakai tights bagai, apesal x pakai belt besar aje huhuhu aku husnuzon aje lah

      • Stupidyou says:

        Husnuzon kpla otak ko.. ko ingt sume prmpn spesis ko ke? Asal kurus je nak pkai ketat2? Sendat2? Tu jns xde maruah je.. mcm yg muncul akhir zaman skang ni..
        Tgkla sume fesyen baju, baju kurung, baju kebaya, segala jns baju yg dl sopan je bl d pkai.. skang apa jd? Kalo x ketat, x sendat, x tnjk segala bntuk d badan tu, mcm x sah.. Apa motive pkai mcm tu? Pelik.. bl d tegur x nak plak trma.. p g salahkn agama lg..
        Ramai spesis pprmpn mlyu skang jns xde maruah, xde rs malu.. ingt cantik sgt, pdhal menjijikkn.. pastu sembang lbh psal org lain..

    • Anonymous says:

      point die kat sini bile ko da try mcm2 tapi still sendu apakata try cara cmni pulak hehehehe mangsa fesyen die ni, aku tgk die pakai ape semua mcm x lawa sbb body figure die x cantik

    • Anonymous says:

      Hidup nk menipu jer..tkan kau buta sgt tk npk langsung label tu

    • Anonymous says:

      Agaknya dia ni sengaja nk naikkan nama yg dh lama terggelam kot..apa kejadah pulak dia ambik gambar diri kt depan building raba2 beg? Sengaja nk tunjuk slur dlm ala2 jantan

  2. WickEd says:

    I don’t think Sherry ni jenis yg sengaja…ni mmg tak sengaja la…kdg2 bila kurus seluar terturun aja. Dulu dia lum tudung pun tak la dia sexy wild terlampau. Chill la abg yg bilang dia lelaki malu nampak over seh…

    • bijak kan saya? says:

      masa upload gamba tak tgk ke?? rabun?? ke upload sambil tutup mata?? terang2 nampak tulis calvin klien..ke nak tayang dia pakai spende ck..tak main la spender kedai hari-hari..

      • damai says:

        sometime when upload mmg x perasaan main post aja, dah post baru terperasaan, so bila dah terperasaan just delete aja, dia dia cakap dia x perasaan, itu pun nak hentam ker, mungkin artis dah upload blm sempat dia perasaan, netizen dah perasaan and instead tegur melalui DM, mrk hentam kaw2 dan sama2 sebarkan, itulah susah jadi artist. as apa ustaz cakap zaman sekarang mengumpat, menfitnah dan mengaibkan org hanya dgn 1 jari habis sebar sedunia. Mungkin Sherry can delete this photo and sape yg sebar2 kan wpun dah delete, minta ampunan aja dari Allah

      • damai says:

        sometime when upload mmg x perasaan main post aja, dah post baru terperasaan, so bila dah terperasaan just delete aja, dia dia cakap dia x perasaan, itu pun nak hentam ker, mungkin artis dah upload blm sempat dia perasaan, netizen dah perasaan and instead tegur melalui DM, mrk hentam kaw2 dan sama2 sebarkan, itulah susah jadi artist. as apa ustaz cakap zaman sekarang mengumpat, menfitnah dan mengaibkan org hanya dgn 1 jari habis sebar sedunia. Mungkin Sherry can delete this photo and sape yg sebar2 kan wpun dah delete, minta ampunan aja dari Allah

        • sherimeriberi says:

          spender cikai boleh tunjuk kenapa nak sembunyi kan??? dasar bitch! dia ada pilihan sama ada nk simpan pic tu or upload. boleh je kan amik pic byk2 tunjukla bra dan seluar dalam sekali pastu takyah upload kat socmed, boleh kan? dah tau salah tp tetap tak mengaku. memg sengaja nak trik traffic ig ke? ke memg sengaja nk show off sex preferences? Sangap la ko pompuan! muntah muka mcm tomyam ada hati nk acah2 mgoda, bluwekkk

        • hijabis neraka says:

          mana boleh tak sengaja. tengok 1st pic tu dia kasi seluk poket nk kasi nmpak logo spender, pic kedua lak dia nk close up siap lipat lagi kelim seluar jeans tu.hahaaa, bangang la ko nih. ada ke terutamanya perempuan kalau upload gmbr mesti belek tenung lama2 kan sebelum pilih nk kasi dunia tgk angle yg paling cun, pastu dh upload scroll lagi check ye ke cantik, setiap beberapa jam pasti scrol lagi tak puas tgk gmbr sendiri, kannnnn? kesian la hidup ko. sampai abg jamil mampus gitu je ler

      • SlimShadyPlsStandUp says:

        ‘bijak kan saya’ bijak mengutuk then like sendiri loser!!!

      • rarara says:

        kl x pkai spender kedai nk pkai spender ape?

      • Lembu Gemok says:

        hareyy ramai bekup sherry……ok kalau betoi dia tak sengaja, now dah tau kan., apsal tak nak padam gambar? itu pakaian dalam kot….pakaian dalam org tak tunjuk sbb dia dok kat dalam….mmg tutup aurat, tp tak sopan and tak manis laa..hang tu dah laa berhijab..cuba artis ni pikiaq secara rasional sikit dr nak emosi semata….jilake apa nak cakap dh kurus…ehhh nokharom sungguh…aku gemok ni terasa tau….ehhh….geram aku!

    • fifi says:

      Tak logik x sengaja sbb sekali tgk je mata aku terus tertangkap kt part tu. Aku mmg tau tu mesti bukan getah spender (kecuali if dia bodoh sgt nk tayang), tp org akan terfikir ke arah tu… Wpun ko ckp bukan spender or what so ever, org tetap akan terfikir getah spender sbb rupa dia mcm getah spender lelaki. Mohon lagi bijak ckit len kali & jgn nampakkan kebodohan sendiri terang2 sgt… Fashion victim semata2 nk tunjukkan “brand” yg pakai kt dlm. huhu..sadis.

  3. hahaha says:

    aku beli spenda kat pasar pagi jer…rm6 sehelai..ok je pakai..ketat jer pn..bila dah longgar sket buang le..hahahaha..

  4. Anonymous says:

    Seluar bukan ripped-jeans buat apa kau pakai tights? Plus pernah dengar belt tak? Lol!

    • Anonymous says:

      tulah pasal bukan ko pakai skirt ke ape nak kena pakai tights bagai, plus seluar tu pon x singkat ke buku lali..

  5. king koko krunch says:

    senang ckp motif utama nak tayang body dh slim…siap bgtau berat bdn dh turun…lapar pujian…makin banggang statement artis2 sendu skrg

  6. pelik aku says:

    tp sebelum upload tu sepatutnya check dulu kan…kalau betul tak sengaja, mesti takkan upload kannn

  7. haihh says:

    tu boxer kot…lalalalala..

  8. Anonymous says:

    tipulah kalau tak belek bebetul sebelum upload tu…edit mengedit lagi…haish, pelikla

  9. Anonymous says:

    klau yg multiple posting tu aku fhm la…kdg2 teruload gmbr yg x sepatutnya..ni jenis post sekeping gmbr tu je..mmg sengaja laaaaa…kita bkn la bodoh sgt..

  10. Rin says:

    Terlebih nak berfesyen, nilah jadinya

  11. rarara says:

    kl x pkai spender kedai nk pkai spender ape?

  12. aih says:

    selama ni aku ingat jenama ni untuk seluar dalam lelaki.. rupanya perempuan pun ada… thanks for sharing..

  13. Anon says:

    Kalau tak nampak underwear pun, aku still tak berkenan dgn pakaian yg Sherry gayakan ni.

  14. Aku says:

    Makin lama, makin attention hoe minah ni
    Dahla botox x ngaku

  15. Anonymous says:

    tak ase tak sengaje.. sebab obviously mmg nampak jelas.. mustahil juga kalau kata tk perasan.. alasan sbb sluar longgar, badan da susut pun lame la kak.. tau slur longgar, p pakai buat pa.. n top pulak singkat gtu penama.. hadoi kak.. lame la kak.. so lame..

  16. Anonymous says:

    aku lg lh jenis x pakai spetot

  17. gayah_rongak says:

    Calvin Klein kan….cer spender cap Giant tu…xkan nak tunjukk punya

  18. banyakckap says:

    memang niat nak tunjuk…now…x de story…. so… cari la publisiti … nanti org lupa.

  19. apo la ekau ni sherry says:

    sherry.. klu aku mmmg dah tak pakai tau fesyen gini. nmpak murah n xbest la.. mmg xnmpk kulit yg ko mksudkn tu still tutup aurat. but seriusly. mmg spe je nk pkai fesyen gini.. xbest nye trun bkit binang plk tu.. adoii.. seb bek ko tak trun tmpat highclas.

  20. patah says:

    fesyen tak cantik

  21. Anonymous says:

    Hidup nk menipu jer..tkan kau buta sgt tk npk langsung label tu