June 9th, 2020

Tekilan apabila gagal melaksanakan tugasnya sebagai ketua keluarga sepanjang dirawat sebagai pesakit COVID-19 pada April lalu, pelakon Ashraf Muslim dedah kisah kemalangan yang menimpa salah seorang anakanya ketika beliau dikuarantin di sebuah hospital tempoh hari.

ashraf muslim covid19

Menurut Ashraf anaknya menerima 40 jahitan mikro di jari akibat tersepit pintu ketika beliau berada di dalam wad.

“Agak takut sebenarnya apabila saya dalam keadaan sedemikian dan tak boleh menjalankan tanggungjawab saya sebagai ketua keluarga.”

Tambahnya lagi, pengalaman sebagai pesakit COVID-19 benar-benar membuka matanya dan belajar banyak perkara tentang kehidupan.

View this post on Instagram

Still in this uniform.. InsyaAllah saya redha dengan pilihan NyA.. terima kasih Allah.. . . #CovidSurvivor . . @ashrafslegacy @ashrafmuslimsmuayyid #salamsayangsampaikesyurga

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

Hal ini kerana, selepas pulang dari luar negara dan menjalani kuarantin selama dua minggu, beliau kemudiannya dimasukkan ke hospital kerana positif COVID-19 selama 25 hari dan meneruskan kuarantin sendiri.

“Bayangkan lebih 2 bulan saya tak bertemu dengan keluarga dan memang sangat sedih sampaikan menangis sebab rindu.”

Menurut Ashraf, ia merupakan dugaan besar buat dirinya dan keluarga malah perkara itu sedikit sebanyak memberi kesedaran terhadap kehidupannya.

Terdahulu, selain Ashraf, pelakon Puteri Aishah juga antara barisan selebriti tempatan yang disahkan dijangkiti COVID-19 tempoh hari.

Sumber: Gempak


5 responses to “Ashraf Muslim Terkilan Gagal Pikul Tugas Ketua Keluarga Ketika COVID-19”

  1. Anonymous says:

    ketua keluarga konon

  2. ryu says:

    post dia ni 5 minggu lepas tp nara baru nk up. saje cari dosa bulan2 syawal ni kan nara. lol

  3. aut says:

    eh bukan hari tu kau dah sembuh tapi kau nak stay lama sokit kat ward ke? Auta la nak sembang pasal tanggungjawab pulak.

  4. Anonymous says:

    poyo die ni mcm di sorang je kene covid 19. tak abis2 post pasal covid 19. orang lain pon kene lagi teruk tak poyo mcm kau. saje la tu nak timbulkan nama yang lama sendu tu. puihhhh

  5. Sejati says:

    nak promote wayang jak ini.
    sengaja masuk socmed.
    anak dgn siapa wan sakinah ya. ingat perbuatan mu masa Dayana sibok dulu.
    sekarang dia sibok dgn covid kau sibok dgn perempuan seksi.
    anak2 mu tidak terjaga perlahan2 balasan kepada perzinaan mu mula terbalas.
    berzina bukan hanya masuk batang ke lubang ya

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...