Written by serenity | August 7th, 2015

Masih ingat dengan entri BN tentang komen yang mengatakan Noor Dayana Lokman, 28, isteri kepada Ashraf Muslim sudah hamil? Melalui portal Murai, Ashraf telah mengesahkan bahawa isteri pertamanya itu telah empat bulan mengandung anak pertama mereka.
dayana ashraf muslim hamil

Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah kerana setelah empat tahun menunggu, Dayana kini hamil anak pertama hasil perkahwinan kami. Saya sangat gembira dengan kehamilannya ini.

Ashraf memberitahu dia tidak mengesahkan mengenai kehamilan Dayana di peringkat awal kerana sebab tertentu.

Saya tidak mahu memaklumkan kehamilan Dayana di awal usia kandungannya kerana saya sendiri takut timbul rasa riak atau perkara-perkara lain yang tidak sepatutnya. Kini kedua-dua isteri saya sedang hamil.

Kandungan Dayana sudah memasuki bulan keempat manakala isteri kedua saya pula sedang sarat mengandung lapan bulan. Saya akan jaga kedua-dua isteri saya dengan sebaiknya. Tiada berat sebelah antara saya dengan mereka.

ashraf muslim
Ashraf mendirikan rumah tangga dengan Dayana, seorang siswazah bidang perubatan pada 30 Ogos 2011 di Mekah. 

Anak pertama Ashraf dengan Wan Sakinah, Sarah Ashraf telah berusia satu tahun.

Apa pun tahniah diucapkan buat mereka bertiga. Makin meriah keluarga ini nanti dengan pertambahan dua ahli baru. Semoga segalanya dipermudahkan sehingga tiba waktu kelahiran.

More activities More fun, lets join us #KLLGF2015

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Thursday, 6 August 2015

70 responses to Ashraf Muslim Sahkan Isteri, Noor Dayana, Hamil Empat Bulan

  1. apa2 aje says:

    Alhamdulilah…
    Tumpang gembira dengar berita ini.
    Besar ganjaran dan rahmat yg Allah swt berikan.
    Tidak perlu org luar mencemuh mereka.
    Sekurang-kurangnya perkahwinan baru yang dibina bukan atas penceraian.
    Benci wanita yang merampas suami org sehingga bercerai.
    Tak salah jika menjadi wanita yg ingin sama menumpang kasih bersifat rendah diri,
    berbincang secara baik, dan bercakap dari hati ke hati…
    Jangan jadi penghasut, perampas, dan pemusnah…
    Ap2 pun…itu semua atas diri masing2…
    Wallahualam…

  2. serap ni keje ape? says:

    si serap ni keje ape..kinah ni keje aper si dayana ni keje aper ek..ker kinah ngan dayana keje serap x keje maklumlah dia buknnya ader offer berlakon dah

  3. mrs pip says:

    salam semua …. alhamdulillah, gembira rasanya once dapat tahu dayana dah hamil … Allah Maha berkuasa akan setiap kejadian , wish you all happy, to dayana, sakinah and ashraff, and tak lupa to the little ashraff juga … ndak lama lagi little ashraff akan jadi kakak kan …

  4. dayana's fan says:

    love to see how asyraf hold tight dayana’s hand. wee~

  5. Anonymous says:

    asyraf untungvdapt dua sarong keris yg fit..

  6. Anonymous says:

    dapat rasa dua….ummm sedapnya!!!!

  7. Ostad Lawa says:

    syukor lah semoga baroqohhhh…asraff mmg sesuai jadi duta utk poligami

  8. Her Ladyship says:

    berkat sabar isteri pertama, skg ni mengandung….. alangkah bahgianya isteri pertama kalau suaminya jugak ikut sabar….. taklah sampai dia di madukan. Nak tutup statement… Ini takdir….

  9. Joyah Pok Pek says:

    Perancangan Allah ni pelbagai cara kehendakNya dan indah iktibar. Soalan kebarangkalian kalau lah Ashraf tak kawin lain dulu tak seharusnya wujud. Mereka yang di uji Allah dengan ujian sebegini hanya lah orang yang terpilih sahaja. Kesabaran,redha mereka pada qada dan qadar Allah besar pahala.Diana, Ashraf dan Sakinah, hamba Allah yang terpilih untuk di uji..dan mereka berjaya mengharungi ujian Allah. bayangkan betapa besarnya pahala dan kasih sayang Allah yang mereka dapat. Allah tak kn memberikan sesuatu dugaan dan ujian kepada hambaNya itu diluar kemampuan kita..Tahniah kepada mereka bertiga ini..insan yg terpilih oleh ujian Allah.

  10. syahirah says:

    Semoga mereka menjadi contoh poligami yang baik.

    Alhamdulillah tahniah utk dayana, sakinah n ashraf muslim.

    Siapa yang komen cakap kalaulah ashraf besabar dulu..tak kahwin dgn sakinah..saya rasa ..lebih elok jika hati2 bila bercakap..kuatir tidak mempunyai kepercayaan pada Qada dan Qadar Allah.

    Jodoh ajal maut semua ketentuan Allah.tentu ada hikmah yg sgt besar pada mereka yang diuji.

  11. 4 thn menanti says:

    Tak sabar nak tunggu Dayana BERSALIN…

  12. beauty says:

    Alhamdulillah..syukur sangat..semoga keluarga ini dilimpahi rezeki dan kasih sayang..
    Tahniah..tahniah..berkat kesabaran..

    Allahuakbar..Allah Maha Besar

  13. mak gayah says:

    Handsome si suami..huntong laaa…skrg diyana dh berisi..tahniahhh

  14. Anonymous says:

    tak suka tgk muka si sakinah perampas..

  15. serap kinah says:

    Dalam video persandingan wan sakinah dan ashraf muslim ada ashraf cakap dia suka sifat2 sakinah yang macam gangster tapi penyabar sambil mencium pipi sakinah. Jadi terbukti dia memang berahikan sakinah. Mudah2an anak yang lahir dari sakinah mememnuhi sifat2 dan jiwa mereka, jadi gengster.

  16. Zila says:

    Beruntung Dayana mengandung setelah semua nya telah berlalu. Ada hikmahnya. Tuhan tidak mengurniakan anak kepadanya masa ia belajar, laki sedang bercinta dengan tunang orang, masa pengesahan jadi doktor laki ke siam kahwin, keluarga laki bersubahat menipunya, nasib tidak gagal,bayangkan terpaksa mengulang berapa tahun lagi. kalau ada anak masa tersebut tentu budak tu dapat tekanan dan tidak terjaga sebab maknya belajar bapa sibuk dengan kekasih ,menipu, membohong ketara betul laki nya tidak pedulikan perasaan nya kerana kemaruk bercinta dengan tunang orang. lelaki dengan nafsunya memang tidak boleh di halang. ……………… dayana dapat anak masa perasaannya tenang, penuh dengan doa orang ramai. Ia berjaya dengan kariernya, Tuhan melindungi dirinya dan zuriatnya, Seseorang yang akan menyayanginya tanpa berpura2 bukan seperti ashraf muslim kahwin kerana kepentingan diri. seorang yang kuat dan tabah. Akhirnya maruahnya di tingkatkan Allah. walaupun suaminya dan keluarga suamimya memijak marwahnya. dapat madu selalu dibela oleh laki disindir2 dalam IG. dayana wanita contoh pandai melindungi marwah sendiri dan orang sekelilingnya biarpun ia di sakiti.

  17. Anonymous says:

    tahniah untuk mereka bertiga…
    keredhaan, kecintaan dan keikhlasan dayana dibalas dgn kenikmatan…
    setiap apa yg berlaku adalah percaturan Allah….
    Allah dah tetapkan rezeki masing2…

    Bahagia melihat mereka… doakan jer yang baik2….

    p/s: sy mmg pd awal nya takberapa gemar si sakinah ni…. tp sapa lah sy menidakkan percaturan Allah…..

  18. mk says:

    2 2 tak lawa

  19. Anonymous says:

    betul betul betul..tak cantik..kesian asyraf..dapt dua tapi dua bunga taik ayam..

  20. Mimosapudica says:

    Alhamdulillah..segala puji bagi Allah..walaupun dayana tidak kenal sy…sy memang mendoakan dayana cepat dikurniakan zuriat..Allah maha pemurah lagi maha penyayang..Dia lebih tahu apa yg terbaik utk dayana..

  21. Saya tidak mahu memaklumkan kehamilan Dayana di awal usia kandungannya kerana saya sendiri takut timbul rasa riak atau perkara-perkara lain yang tidak sepatutnya. Kini kedua-dua isteri saya sedang hamil, kata Ashraf yang berusia 34 tahun.