Written by AbangNara | October 31st, 2012

Abang Nara memang perasan yang Nur Fazura jarang muncul di kaca TV dan di pawagam. Asyik-asyik pelakon yang sama je. Nak naik muak pun ada jugak. Rupa-rupanya Fazura lebih mementingkan kualiti berbanding kuantiti dalam bidang lakonannya.
fazura

Sesetengah pelakon main rembat je semua tawaran yang diberikan kerana takut tak ada job, namun Fazura mempunyai prinsipnya yang tersendiri. Bagi Fazura, watak yang diberikan kepadanya haruslah tidak melibat adegan di ranjang seperti berlakondi katil, berpelukan dan berbaring.

Saya bukan jenis yang akan buat semua benda. Bagi saya, biarlah tawaran yang saya terima itu berkualiti kerana saya mementingkan kualiti daripada kuantiti. Saya bukan memilih, tapi saya sendiri sukakan watak seperti dalam filem itu (Pisau Cukur). Asalkan saya tidak disuruh untuk berlakon dia atas katil, berpelukan, berbaring , itu sudah cukup memuaskan hati saya.

fazura

Apa yang lebih mengkagumkan Abang Nara ialah Fazura tidak mengcondemn mana-mana pelakon yang memilih watak mempunyai adegan ranjang. Bagi Fazura, itu semua terpulang kepada individu masing-masing.

Bagi saya, pelakon yang merelakan diri memegang watak di atas katil berpelukan itu adalah pilihan mereka sendiri kerana ianya terpulang bagaimana untuk mereka membawa hala tuju atau mengatur kerjaya masing-masing di dalam industri ini. Seperti yang saya katakan tadi, ianya terpulang kepada hak individu itu sendiri. Kerana semua itu akan diingati ramai pihak dan menjadi reputasi mereka sampai bila-bila.

Ada betulnya kata Fazura kan? Kalau lebih ramai pelakon sebegini, sudah tentu penerbit-penerbit drama akan lebih akur dengan kehendak mereka. Yang pastinya, skrip drama dan filem akan bertambah baik dan tidak lagi memperbodohkan penonton. Semoga selepas ini lebih ramai yang akan mengambil langkah seperti Fazura ini. Info asal portal Murai.

ryaniez promo

P.S: Hanya dengan SEMURAH RM1,100 anda sudah boleh mendapatkan jurugambar hebat untuk majlis perkahwinan anda kelak. Hubungi mereka di Facebook Ryaniez Moments Photography untuk maklumat lanjut. Anda pasti akan berpuas hati dengan kualiti gambar di hari istimewa anda.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

128 responses to Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura

  1. aper2 jela says:

    pada yg kutuk fazura tu..ingtla skit k..manusia boleh berubah.belum terlambat.doakan dier yg katanya tk baik tu berubah jadi baik n kiter ni yg katanya baik akan jadi lebih terbaik.tu jerla,jgn lebih emosi sgt.

  2. Fariz says:

    Kemain lagi menghentam Fazura, macam lah diri sendiri tak pernah buat silap. Ptuiih.

  3. akulah.. says:

    pada pendapat aku fazura ada pendirian sendiri,sekurang2nya dia cuba menjadi yg terbaik untuk dirinya,belajar dari kesilapan masa lalu itu yg terbaik,so kita ni sebagai manusia biasa x payah kutuk2 sgt,tgk diri sendiri dh bagus sgt ke kita nk menilai orang mcmtu.lagi kau kutuk2 lagi murah rezeki dia korang apa dapat,dosa jelah….

  4. intan says:

    hipokrit. taubatlah, jgn last last jadi macam lydiawati. yg dikejar tak dapat yg dikendong berciciran.

  5. Cinderella says:

    lu pnye nasib lu mkn.. dye pnye nasib dye mkn.. ape salah kte mkn sme..
    (petikan “Seniman Bujang Lapok”)

    pe pn sy tetap sokong kak faz.. pngalaman mmatang kn diri.. xsalah brubah ke arah yg lbh baik.. love u..

  6. Anonymous says:

    btol tu, kalo artis brubah baik slh, buat jht lg slh. ade je yg nk kondem mcm diri da terlalu sempurna. x phm..

  7. mimiko says:

    mimpi jela nk jd sultanah johor.kerabat johor pon suke pmpuan blagak n kaki kikis mcm fazura ni.tmj pon da ada calon lain.fazura nmpk nya kna pakai kasut vincci n naik myvi jela..

    • hantu says:

      erkksss……. dia mampu kot… contract ngn lux lebih rm500k , nutox pun lebih kurang jugak….. itu blum campur contarct ngn blackberry lg… sblm nie dia ngn avon 2 tahun.. masyuk jugak… org yg byk duit nie…cool jeks.. biasa biasa jeks.. org yg tak duit yg lebih2.. hahhaa……..

  8. pelik says:

    for me itu hak dia.. dia berhak memilih ape yg dia nak buat dan x nak buat.. mcm kita sendiri… kita sendiri berhak menentukan ape kita nak buat dan tak nak buat so please respect org lain mcm mane kita nak org respect keputusan kita. ni lah manusia.. semua org buat tak betul.. nak jugak ckp dia jeks betul. peliklah. jodoh semua ditangan tuhan.. sultan ke sultanah ke raja ker aper ker… mati same jeks… syurga neraka pun sama saja… x der beza pun. klu jodoh dia biarlah. semua org bukan sempurna pun kan.

  9. peminat says:

    aku suke si pajura sbb dia cantik & stylish.bab yg laen2 i tak minat sb kurang sodap ddengo. k-baiiii..

  10. fazura gundik sudah ditinggalkan oleh kerabat says:

    PMR & SPM pun tak ambil, ada hati nak jadi permaisuri. Amacam sedap tak kena dumped sudah dengan TMJ? Dulu bukan main berlagak mengutuk artis lain kat twitter, terasa diri tu kebal la kononnya. Pastu kata nak berhenti berlakon, sekarang nak berlakon balik. Tak cukup duit nak maintenance hidung yang dah dimancungkan tu kah. Tu belum masuk part tetek lagi. Oops

    • Anonymous says:

      hahaha.. kesiannya dgn komen pedengki mcm ko.. keturunan ko pun blum tentu baik buruknya.. kalau jadi mcm tu dgn keturunan ko nanti baru ko nak igt balik komen ko kat sini kn? kesiannnnnnnnnnnnn…

      • fazura gundik sudah ditinggalkan oleh kerabat says:

        maaflah keturunan aku semuanya pandai dan semuanya ambil SPM. tak payah ko sebokkkan. apa yang nak didengkikan dengan perempuan ni? SPM tak ambik, PMR tak ambik, jadi gundik, kuat maki artis lain kat twitter, menggalakkan orang buka aurat dengan butik sendu house of dodoll tu lagi. kalau ada PHD ke, layak jugak nak didengki. setakat dapat duit sebab kangkang kat jantan je. nak harapkan otak? nak harapkan perangai? jauhhh.

      • Anonymous says:

        riaknya ko.. keturunan masa depan ko blum tentu lg.. skrg blh la ckp mcm tu.. kalau dh kena nanti baru tahu lagit tinggi rendah..

    • beauty as always says:

      subhanAllah!
      apa la dosa faz kat awak yer?
      mcm tu skali awak keji dia.
      dendam btul awak kat faz kn?
      cepat2 la taubat, mntak ampun kat faz.
      dosa awak ngn Allah boley diampunkan lg, dosa awak ngn manusia, pndai2 la awak selesaikan sebelum mati. ;)

      • tumit tinggi naik katil says:

        ala..setakat jadi gundek macam tu sapa nak dengki…biarlah kawen ngan org biasa, tapi maruah tak tergadai. ini belum tentu jadi permaisuri, tapi body sudah lunyai dijamah jantan..macam lah org tak tau, bukan si putera sorang yang dah hisap madu…nak dengki apa nyer…

      • fazura tak sekolah says:

        eceh bila fazura nak mintak maaf kat neelofa dan mak dia, kan fazura keji neelofa gila2 dengan mak neelofa sekali kat twitter. paloi!

      • Anonymous says:

        bahasa melambangkan bangsa.. kalau mcm ni lah bahasa nya sia2lah amek SPM… ilmu yg dipelajari x diamalkan.. hal fazura ngan neelofa kenapa kau nk sibukkan..bkn kau yg tanggung dosa mereka..skang hal kau ngan fazura? ape dah ckop tebal ke kulit tu nk berdepan kat SANA nanti?

        **PMR,SPM bkn penentu kejayaan seseorg…yg penting usaha.. org meniaga air tebu yg xde spm tu pun lebih kaya drp degree holder..

      • fazura tak ambil spm & pmr, sebab tu bodoh says:

        yang kau pulak sibukkan dosa pengomen kenapa? pandai kata bukan pengomen yang tanggung dosa fazura, kau ke yang tanggung dosa pengomen? aku rasa kau ni fazura la. jenis tak sedar diri sendiri buat, tapi marah orang lain buat macam kau buat. kau jugak selalu masuk sini puji diri sendiri kan fazura?

        memang spm dan pmr tak tentukan kejayaan, tapi kalau macam fazura ni, apa kejayaannya selain dari gundik? bukan berjaya sebab usaha atau skil macam orang bermaruah pun.

        sudah2 la kau upkan diri sendiri fazura. semua org tau kau mcm mana. pandai nak perli org pasal kontroversi, padahal diri sendiri pun penuh kontroversi. siap ada kontroversi mabuk dan kontroversi gaduh kat kelab. mcm ayam berkokok ekor berlumur taik. mesti kau tak faham kan, kau tak ambil spm.

  11. Aku says:

    Sikap org kita…tak boleh di hapus.. Jadi baik salah jadi jahat salah mesti nk mengata, mengaib, busuk hati dan maki hamun org. Tak smua lah org kita..ade yg hapi kebahagian org lain. Tgk korang nye coment nk ketawa aku mcm c fazura tu hutang ke kacau korang ke..padahal dia cool jer.. Korang nk marah marah je lah tk perlu maki, mengata aib org smua.. Mcm korang ni sempurna lah sgt. Pergi lah tgk cermIn dulu sebelum mengata org. Dan pergi taubat sana kerana mengata bukan dan mengaib org..

  12. k says:

    i bet..kalau faz kahwin even isteri first pon die tak akan jadi permaisuri..kiranye isteri kedua yg kelihatan baik..educated..berketurunan baik akan jadi isteri official..and dia akan tahap isteri tak rasmi je wlaupon isteri first…susah la dia jd permaisuri..nanti akan jdi bahan lawak rakyat je..people akan tetap dig histrory even dia berubah bertudung litup mcmane pon..itu pon kalau kahwin..my humble opinion..

  13. honeywellz says:

    Hmm…bertuah Fazura, putih N cantik menawan. Tulah yang buat ramai pengomen kat sini dengki. Apa2 je yang Fazura buat mesti ada yang tak kena pada sesetengah orang. Orang2 yang mengutuk tu agaknya tak pernah buat salah dlm hidupnya. Come on, nobody is perfect. We never know what they are going thru’…. So think before you start judging, criticizing or mocking others. If you judge people you have no time to love them… Cari kebaikan seseorang drp keburukan……… Anyway, You are stunning Fazura, so all you haters, eat your heart out……………………

  14. seha says:

    kak pajuraaa cntik…kawin tan sri sudahlh k…dpt jgk bwak bmwx6.tk usah dk tkejo2 ngn TMJ.bnyk sngot halangan tuh.u x loteh ke?.

    • repot kad merah says:

      kak pajura nak buktikan, gadis suci dan cantik sepertinya ada peluang jadi permaisuri walaupun tak abis sekolah…kira nasib badan lah tu…tapi tak tau lah just wait n see…

  15. beauty as always says:

    princess in d making!
    luv yaaa! mmmuuaahhxxx! ;)

  16. Kain Buruk Lap Muntah says:

    Btol,btol, btol… sape yg tak terkejut bila dia marah mak nelopa kat twitter memang lah orang tu penyokong manusia kurang ajarr, kalau ye pun tak pues hati kat nelopa, yng mak dia tak pasal2 kena sekali tu apsal kan?? Mak-mak takyah main lah kan… itulah kalau sekolah form 3 pun tak pas, akal kurang, maruah kurang , akhlak pun kurang macam pulut basi…. Bukan nelopa je, dngan marion caunter pun dulu dia penah gaduh, orang dalam je yg tau pasal minah perasan niek

  17. A says:

    DIE DAH BREAK DENGAN ANAK SULTAN

  18. Lagubestbest says:

    terbaca ‘Asalkan bukan watak PANJANG’?! wteff otak slalu silap baca je semenjak dua nih. Why oh why…

  19. […] Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura […]

  20. Suri says:

    Dia dah xde apa2 dgn tmj, korang lak gaduh2…. I pon kesian, hrp dia jd la isteri wlu no brp….yelah sbb dah heboh sblm ni…tp I fhm, utk jd sultanah amat susah….kena jaga semua segi, wlu dia berubah…byk sgt kesan sejarah yg ditinggalkan. Bags la faz xnak adegan ranjang…klu hipokrit pon dah smp masa utk berubah

  21. […] 127 responses to Asalkan Bukan Watak Ranjang – Nur Fazura […]