Written by Bella | August 2nd, 2018

Sehingga hari ini, sebuah akaun Instagram yang mendedahkan beberapa artis dan Instafamous masih lagi aktif menjalankan siasatan mereka. Malah, jumlah pengikut mereka sudah meningkat naik kerana pendedahan yang mereka lakukan itu mendapat perhatian yang sangat luar biasa daripada netizen.

Terdahulu, ada juga artis yang mengatakan tiada salahnya unutk memakai jenama tiruan. Buat pengarah popular Michael Ang, beliau meminta seseorang artis yang menyokong dan menggunakan barangan palsu tidak melenting ataupun menagih belas kasihan sekiranya hasil kerja ataupun produk mereka diciplak.

Bagaimanapun, Michael berharap kenyataan beliau itu tidak menimbulkan salah faham ataupun mengguris hati mana-mana pihak kerana ia sekadar pandangan secara umum.

14 responses to Artis Yang Pakai Barang Tiruan Jangan Melenting Kalau Hasil Kerja Atau Jenama Sendiri Diciplak – Michael Ang

  1. Anonymous says:

    kalau x mampu pkai international brand, pakai jela local brand or brand2 yg mampu beli cth mcm nike ke adidas ke, ni nak jugak beli kasut gucci tapi fake. pastu kemain amek gmbr mcm 100% ori. pastu bile hasil kerja ko org curi tau plak ko meroyan.

    30

    0
  2. wekkkkkkk says:

    masalahnya..ada ke “barangan artis Malaysia” ni mcm pakaian tu ori yg mereka buat. Setakat beli ori tu lain, then kamu reka pakaian. Mcm Kain Batik dn Baju Batik buatan Malaysia tu lain, kain tu kamu beli dn buat rekaan.

    Apapun kenyataan MA ni betoiiiii…mah.

    8

    0
    • Anonymous says:

      paling jelas si shahnaz.. kuar statment terlupa cermin diri.. gigih laaa backup diri tak salah pakai brand ciplak sbb peminat bagi… yg bini sendiri dpt tau tudungneelofa kene ciplak smpi vietnam family paki tu meroyan…
      wat goes around comes around laaa betul si micheal ckp…

      13

      2
      • Anonymous says:

        hahaha btul2 xde plak yg sound setepek kat muka acah gengster tu tapi sampai ke sudah kata nak amek tindakan lah yg cipak tudung tu senyap aje, nampak no diorg pon kaki ciplak hasil keje org lain sbb tu what goes around comes around

        6

        0
  3. WeWa says:

    Alahai.. korang ni.. maksud pakcik doraemon tu bukan lah setakat hasil yang berbentuk fisikal seperti kasut/tshirt/bag/jam sahaja.. tapi pada skop meluas seperti hasil kerja “seni” (seni lah sangat kan…?) seperti album/lagu/movie yang diciplak @ cetak rompak. Kan ramai artis meroyan bila hasil seni mereka diplagiat? Itulah maksud ang ang ang doraemon…

    7

    2
    • Anonymous says:

      apa masalahnya ko ni? memang terang2 semua pun paham je apa statement MA tu..ingat kitorang ni bodo sangat ke?

      5

      1
  4. Anonymous says:

    bagus micheal ang… ko sound jer yg mulut2 lantang ade hati nak bising2 hasil sendiri kene ciplak… diorg sendiri bangga post2 melaram brg ciplak…

    6

    0
  5. missonion says:

    mcm si anjoulie vocahhh tu, kata xpe la pakai fake tapi haritu product dier kena copy ngamuk sakan nampakkkkk!

    5

    0
  6. Kalau produk luar negara terkenal di seluruh pelusuk dunia mcm LV-bonia-rolex-nike-etc takpe la fake pun lol harga pun ribu riban kalau yang asli, mana mampu org nak pakai, setakat barang bodoh keluaran artis murahan sape nak peduli sangat..boleh blah, ko nak meroyan takut Vietnam curi kuakuakua, apek boroi sila ckp pakai otak!

    4

    1
  7. peace yo says:

    neelofa yg ciplak pun dia mengamuk, tapi lofa ciplak cuma RM10-RM20, sama design x ada beza pun, cuma quality kain aja kot

    1

    1
  8. Anonymous says:

    Nike adidas pn klu ori mahal wei…..fake je bersepah..

    0

    0
  9. Bawang goreng says:

    Bila MA berbahasa ko faham pulak bila neelofa berbahasa korg bengap suam suam kuku siap cakap neelofa tu “dah kaya boleh la ckp” eeeeeee.. mentaliti mcm ape2 tah! Pokok pangkalnya Aku Tak Sokong Barang Fake!

    1

    0
  10. saya gmok says:

    mok mok mok mok bile berkata kata….cm cibai

    0

    0

Leave a Comment

Optional