Written by Bella | August 4th, 2019

Sejak kebelakangan ini, kita tidak henti mendengar berita tentang perceraian artis sehingga ada sesetengah netizen mengatakan tahun ini, seakan musim untuk selebriti bercerai.

datuk ac mizal dan isteri

Perkara itu bukan sahaja mendapat perhatian netizen tetapi selebriti Datuk AC Mizal yang turut memberikan pandangannya mengenai apa yang berlaku.

AC Mizal menegaskan perkahwinan bukan hanya berlandaskan nafsu dan cinta semata-mata tetapi pelbagai hal lain juga perlu diambil kira. Menurutnya, sesetengah selebriti muda terlalu obses dengan media sosial, tidak sedar mereka membuka aib sendiri dan menjaja kisah peribadi kepada umum.

ac mizal dan keluarga

Apa yang dapat saya simpulkan, ada artis muda terlalu obses dengan media sosial sehingga memberi ruang untuk orang luar masuk campur dalam masalah mereka.

Bagi saya tidak perlu kongsi segala-galanya di media sosial. Malah, rasanya pasangan yang berpisah bukan kerana tiada persefahaman tetapi banyak berselindung.

dato ac mizal isteri

Tambahnya lagi, pasangan suami isteri seharusnya menjadi kawan baik, berkongsi segala rahsia dan harus bersikap jujur antara satu sama lain. Persefahaman juga penting agar dapat membina hubungan yang harmoni.

Kata-kata nasihat yang sangat bermakna daripada seorang artis senior. Harapnya nasihat AC Mizal ini dapat memberikan manfaat kepada semua.

Sumber Berita : Media Hiburan

18 responses to Artis Muda Bercerai Sebab Suka Kongsi Masalah Rumah Tangga Di Media Sosial – AC Mizal

  1. Yerlahtu says:

    No komen.

    1

    12
  2. Hancing Kene Kencing says:

    AC ko jangan ingat kitorang lupa ex wife ko dulu sampai terpaksa bawak ke mahkamah untuk tuntut nafkah anak darah daging ko. Cakap gegar seh ko ni.

    72

    19
  3. ciK piNgu says:

    so dulu ko bercerai sb socmed jugak atau sb tergila2 kat amelia rosnaida ni?

    40

    19
  4. Anonymous says:

    ni tak lama cerai ni…..
    tengoklah sdh masuk socmed

    4

    21
  5. Anonymous says:

    Mcm x layak jak bg nasihat dia ne…

    38

    21
  6. anon says:

    ecehhh ko pun dulu bercerai muda juga ….ntah apa lah
    dulu zaman belum ada media sosial …segala buruk perangai tak dapt nak di hidu
    cuba dulu dah ada media sosial dah tentu2 kau slaah satu retis yang patut di kecam ..muahakakakakakakakaka
    #contoh

    7

    0
  7. Anonymous says:

    Knp i rase muka AC ni nampak lain siket ek? Filter ke?

    3

    11
  8. Anonymous says:

    Sibuk la ko. Ko dlu pn cerai gak

    17

    0
  9. Anonymous says:

    Ank2 lain mana

    12

    0
  10. bong cit says:

    nasihat sket bini kot tu…bajet muda ke pakai skirt all black tu…dh baya2 makcik oit…sedar diri ye…geli geliman aku tgk…

    14

    0
  11. Anonymous says:

    I remember masa tgk program on tv, AC was still with his ex wife and Emilia ni hosted the show. Masa tgk tu dah rasa, mesra sungguh mereka berdua. Tak lama lepas tu, AC divorced his wife and got married to Emilia, Well, dah jodohkan.

    4

    0
  12. mia says:

    diri sendiri pun tak betul..nak nasihat org..pidaaahhh mabokkk

    5

    0
  13. hm says:

    Comel lagi anjing laut dari bini dia, dah lah gemuk pakai pula naju macam tu

    5

    0
  14. tipahhhh says:

    dia byk sgt makan semut kot, tu yg lupaaaa dia pun pernah ceraiii..siap ex bini tuntut nafkah kat court kannnnn.. sembang kucing i pun buleh terbangggggg

    10

    0
  15. Anonymous says:

    Perasan Victoria Beckham la tuu..si Milia tua2 pon nk pkai skirt..org lain sebuk bertudung,kau?

    8

    0
  16. Anonymous says:

    tunggu anak2 kau dgb mila ni macam mana ………. anak dulu dibiarkan tidak ada kasihsayang bapa nafkah pun kelaut… buat malu je bagi nasihat

    6

    0
  17. kanji says:

    Kemain la kau AC. Nafkah anak pun dulu kemain susah nak bagi, langsung tak tak layak bagi nasihat

    1

    0

Leave a Comment

Optional