Written by AbangNara | November 2nd, 2012

Wow. Nampaknya artis Kpop begitu laku sekali sehinggakan dijemput khas untuk datang ke Malaysia membuat persembahan. Sebelum ini sudah kecoh mengenai pembayaran artis Kpop yang mencecah jutaan ringgit di Hari Belia, kali ini kumpulan Nu’Est dan Vixx akan diterbangkan sempena Shout Awards.

kumpulan kpop

Abang Nara tak berapa kenal kumpulan Nu’Est dan Vixx ini. Rasanya tak adalah berapa popular sangat pun kat Korea kumpulan ini. Boleh jadi mereka memang popular tetapi Abang Nara je yang tak tahu. Menurut penganjur Shout Awards, kedua-dua kumpulan ini dijemput berdasarkan cadangan oleh peminat menerusi media sosial seperti Facebook dan Twitter.

kumpulan kpop

Sememangnya tanggungjawab penganjur untuk mengikut citarasa peminat. Namun Abang Nara rasa tak perlulah nak mengikut kehendak mereka 100%. Cukup-cukuplah artis Kpop selalu datang buat konsert di Malaysia ini. Rasanya tak perlu lagi beri peluang yang begitu banyak kepada mereka.

kumpulan kpop

Bagi Abang Nara, lebih baik beri peluang kepada artis-artis tempatan untuk membuat persembahan. Namun kata orang, kalau tak ada demand, tak adalah supplynya kan? Mungkin di masa depan pihak penganjur perlu lebih tegas dan tidak mengikut kehendak peminat sangat. Apa kata anda?

P.S: Udang Halloween!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 responses to Artis Kpop Di Shout Awards, Wajar Atau Tidak?

  1. siput says:

    msuk la kpop ape pn, aslkn kpop kompem org malaysia suke.. ape dia nyanyi bukannye org phm pn

  2. Kita ni macam-macam kita bawa masuk malaysia. Dari hindustan ke indon. sekarang korea. tetapi ini semua tak kekal lama. sokong la artis tempatan.

    Mohon ‘Like’ wedding photographer page saya … Tq …

    http://www.facebook.com/atanahmadphotography

  3. Mak Jemah nak masuk Juara Lagu dgn lagu barunya Cak Cak Pong says:

    tak setuju lah…mcm lah artis malaysia ni..tk mampu nak buat persembahan…kalo artis luar buat konsert tu snggup berhabis beratus ringgit..tpi kalo artis malaysia nak buat konsert..penaja pun tk da..pastu lokek plak nak kuarkan duit..nak salahkan korang pun tak leh..yelah artis kat malaysia ni yang btul2 blh jadi penghibur pun berapa kerat sgt lah…artis kpop ni comey sbb tu dorg ni suker…walaupun bahasa inggeris berterabur..mcm paham jer apa dorg nyanyi kan

    • hani says:

      Hissh!! mak jemah ni artis kpop popular dan diminati bukan kerana rupa paras mereka semata-mata tapi kerana bakat yang mereka ada. Ramai jugak kot artis kpop xhensem tapi kerana bakat yang ada orang tetap minat dan sokong mereka. Antaranya 2bic, sweet sorrow dan banyak lagi. Kalo nak senaraikan semua penat tangan ni~ pendekkan cite mereka adalah artis yg sangat berbakat dan multitalent mereka bukan saja pandai menyanyi, menari tapi pelakon, jadi dj radio, mc dan banyak lagi. Mereka juga bukan macam artis kita ni gaduh sana, gaduh sini. baru jadi artis dah berlagak macam bagus tapi mereka baru ke atau dah popular serata dunia pun mereka saling hormat menghormati antara satu sama lain. Memberi sokongan kepada rakan yg lain walau berlainan company dan group~ Mereka adalah paling terbaik~

    • kim ji young says:

      eh budak ni… aku rasa artis MALAYSIA tu… x pandai menari mcm artis KOREA… diorang tahunya nyanyi jeeee. dia x menari pun , tengok mcm artis KOREA dia menari setiap masa……..

  4. NU’EST memang femes pon.
    aku pon suke gak lagu-lagu kumpulan ni..memang best..
    vixx sape ?
    x kenal..

  5. KPOP tegar says:

    pada saya ianya wajar.. bukannya apa.. based on what organizer inform, ianya permintaan daripada ramai peminat dan sah2 la bila mereka jemput korea group nie bukan lagi meramaikan dan memeriahkan lagi event nie ke and for sure mesti ramai chinese yang datang.. sbb majoriti daripada mereka adalah peminat tegar korea group..

    Walaupun kumpulan yang bakal datang nie masih baru and tak popular berbanding senior yang lain, tapi mereka sudah ada fandom tersendiri kat Malaysia.. Janji group yang datang nie dari korea.. confirm fullhouse…

    Sekarang waktu fenomena Korea wave.. so jangan nak komplen for those yang tak minat… senyap2 sudah

    lagi satu, pelikla kenapa ramai sangat tak puas hati bila korea group datang.. dulu masa zaman2 kegemilangan muzik Indon dulu… masuk malaysia non-stop tak derla plak dengar banyak komplen.. jangan biased sangat ok…

    for those KPOP fans termasuk saya.. jom kita dapatkan pass percuma… tak sabar nak jumpa NUEST and VIXX…

  6. Wise says:

    It’s funny how… the music industry here in malaysia keep on complaining this and that genre of music should or should not be supported.

    i even remember way back, when indonesia music is well receive in malaysia and people are complaining.. why support others if the country itself have their own artist(s).

    there’s a lack of originality in Malaysia music scene. i only can name a few that are really good at it, e.g: Yuna, Malique, Salam Musik etc.

    Music is universal and people have different choice of music. You just can;t complain because others are interested in different types of music. And saying should or should not is just being selfish and insecure.

  7. k pop haters says:

    tak wajar pangil kpop,,,mengalakkan org mengelinjang sana dan sini,,,dan membuatkan org jadi gila,terutama perempuan,,ramai yang dah gila skarng kerana tterlalu taksub…
    lagipula,,banyak lagi yng boleh dipangil,,band,or solo,,kpop buat org jadi gila meroyan

  8. wak luu says:

    12345678901323345678901234567890 kali aku setuju dengan beautifulnara, tak ye la buang2 duit sangat jemput artis k-pop ni sampai berjuta-juta nak labur.

  9. AKU SUKA K_POP SBB DIORANG SEMUA HEBAT2 BELAKA DAN SUARA DIORANG MERDU SEKALI….

  10. Wajar la.. drpd jemput artis seberang yg enth ape2 tu.. tau nye tiru gaya org je.. Cam CHERRYBELLE tu.. mcm takde bende lain nk tiru.. Geli jew… Lebih baik blik main masak2…