Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Artis Kpop Di Shout Awards, Wajar Atau Tidak?

Wow. Nampaknya artis Kpop begitu laku sekali sehinggakan dijemput khas untuk datang ke Malaysia membuat persembahan. Sebelum ini sudah kecoh mengenai pembayaran artis Kpop yang mencecah jutaan ringgit di Hari Belia, kali ini kumpulan Nu’Est dan Vixx akan diterbangkan sempena Shout Awards.

kumpulan kpop

Abang Nara tak berapa kenal kumpulan Nu’Est dan Vixx ini. Rasanya tak adalah berapa popular sangat pun kat Korea kumpulan ini. Boleh jadi mereka memang popular tetapi Abang Nara je yang tak tahu. Menurut penganjur Shout Awards, kedua-dua kumpulan ini dijemput berdasarkan cadangan oleh peminat menerusi media sosial seperti Facebook dan Twitter.

Advertisement

kumpulan kpop

Sememangnya tanggungjawab penganjur untuk mengikut citarasa peminat. Namun Abang Nara rasa tak perlulah nak mengikut kehendak mereka 100%. Cukup-cukuplah artis Kpop selalu datang buat konsert di Malaysia ini. Rasanya tak perlu lagi beri peluang yang begitu banyak kepada mereka.

kumpulan kpop

Bagi Abang Nara, lebih baik beri peluang kepada artis-artis tempatan untuk membuat persembahan. Namun kata orang, kalau tak ada demand, tak adalah supplynya kan? Mungkin di masa depan pihak penganjur perlu lebih tegas dan tidak mengikut kehendak peminat sangat. Apa kata anda?

P.S: Udang Halloween!!!

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

111 Comments

  1. k pop haters

    November 25, 2012 at 10:23 pm

    tak wajar pangil kpop,,,mengalakkan org mengelinjang sana dan sini,,,dan membuatkan org jadi gila,terutama perempuan,,ramai yang dah gila skarng kerana tterlalu taksub…
    lagipula,,banyak lagi yng boleh dipangil,,band,or solo,,kpop buat org jadi gila meroyan

  2. Wise

    November 18, 2012 at 10:26 pm

    It’s funny how… the music industry here in malaysia keep on complaining this and that genre of music should or should not be supported.

    i even remember way back, when indonesia music is well receive in malaysia and people are complaining.. why support others if the country itself have their own artist(s).

    there’s a lack of originality in Malaysia music scene. i only can name a few that are really good at it, e.g: Yuna, Malique, Salam Musik etc.

    Music is universal and people have different choice of music. You just can;t complain because others are interested in different types of music. And saying should or should not is just being selfish and insecure.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top