Written by Bella | July 29th, 2019

Bahang kehangatan anugerah berprestij, Anugerah Bintang Popular Berita Harian kini kembali untuk edisi ke 32.

Bertemakan ‘Melangkaui Sempadan’, ABPBH 32 pada tahun ini memperkenalkan kategori baharu membabitkan artis antarabangsa iaitu Artis Korea Popular.

Antara yang tercalon adalah artis popular seperti BTS, Blackpink, Gong Yoo dan ramai lagi. Menurut Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Pengelola ABPBH 32, Shamshul Azree Samshir berkata, kategori itu diwujudkan bagi memberi penghargaan kepada artis antarabangsa yang mencipta nama di Malaysia.

Dengan kategori baru yang dicalonkan ini, pastinya ABPBH 32 akan mendapat sambutan yang lebih hangat. Umum mengetahui, rakyat Malaysia memang sedang obses dengan Kpop sekarang.

Untuk mengundi anda boleh layari https://www.abpbh.com.my/undian/am/artis-korea-popular. Siapa artis korea kegemaran anda?

Sumber Berita : Harian Metro & ABPBH

34 responses to Artis Korea Tercalon Di ABPBH 32

  1. Anonymous says:

    Dahsyat!

    • Anonymous says:

      hokaloh.. w/pun aku ni blink & vip. dan peminat tegar GD, tapi aku rasa anugerah ni mmg x perlu dan memalukan negara! pengiktarafan kejadahnye! bukannye dia iktiraf malaysia ke hape. buduh piang !

      • Rongak says:

        Yes!!! Aku nak vote MY CHEMICAL ROMANCE!!

        • Anonymous says:

          JANGAN MEMALUKAN MALAYSIA LA BODOH ABPH.
          AKU PUN MINAT KPOP TAPI KAU KEMARUK SANGAT NAK BAGI ANUGERAH TU DAH MACAM MERENDAHKAN MARTABAT JE, NAMPAK MACAM TERHEGEH2 SEDANGKAN DORANG TAK HERAN LANGSUNG KAT INDUSTRI HIBURAN MALAYSIA.
          LAINLAH KALAU INDUSTRI HIBURAN KITA MENDUNIA, LOGIK LA SIKIT NAK BAGI ANUGERAH TU SEBAB LEBIH KURANG SAMA LEVEL. EH KALAU NAK PROMOTE HIBURAN KITA PUN BANYAKKAN DULU QUALITY. NI SIBUK BERLUMBA KELUAR LAGU LELEH TAPI MELODI TAK SEDAP DAN SAMA JE BUNYIK MEMASING. LELEH KALAU BERKUALITI DAN SEDAP TU BAGUSLAH, INI TAK, MACAM LAGU YANG DIBUAT MASA TENGAH BEYAK. BELUM LAGI DGN LAGU NTAHPAPE HARAP VIRAL JE LEBIH.

  2. damai says:

    knp kena agungkan artis korea, its ABPBH for local artist, korea market besar mrk dah tentu ada ramai peminat negara sendiri, so why must we agung2kan, please lah artis local ada yg x ada job, ini masih lah nak agung2kan, makin besar kepala dia org nanti, dah perkerjaan skg ramai foreigners dah ambil alih

  3. Bawang says:

    Tak tau ke. Nak AIM nak tumpang popularity diorg. Anugerah ni dah tak de sorang yg btul2 meletop dah suam2. Jd nak meriah cari la retis luar tarik perhatian naik rating.

  4. nana says:

    kenapa ABP makin lama makin bodoh ni. dh la dlu artis singapore boleh compete dgn artis local. ingat abp ni mtv award ke apa? tau nk untung, nk kaya tp jangan bangang sampai tahap ni. tu psl la mn2 artis yg menang atau mempertikaikan kemenenangan abp memang totally IDIOT. SAMPAH!

  5. Anonymous says:

    sooooo meaning orang korea semua ni nanti datang lah ke event sampah ni?

  6. well well well says:

    aku minat artis2 korea ni, tapi bila dah calonkan artis2 korea kt dlm anugerah utk artis2 Malaysia, buat apa weyh? motif? tgok award kat korea la, ada ka depa buat pencalonan khas utk artis luaq? silap2 malaysia pun depa taktau kat mana. yg kita nak agung2kan sgt depa pasaipa? malaysia pun bukan depa nk singgah.

    • Fans_Kpop_Jugakk says:

      Aku selalu nengok diorang selalu singgah Bali kalau bab2 potret majalah nie ..
      Bali … Bali .. dan Bali ..

      Hmmmm Malaysia ???

  7. Daulat Tuanku says:

    Nie mesti BTS or BlackPink menang nie calon yang lain Maaf …

    Nak ke BTS & Blackpink mai ABPBH , Idok ke kome tahu deme datang anugerah first class je Grammy award , America Music Award , Billboard Music Award !!

    Setakat ABPBH !!! Karang ade le retis kita Jealous … Mula la mengata dalam IG story ..

  8. aih says:

    stupid move with stupid brain…. kenapa kena masukkan artis korea??.. even nak banggakan malaysia pun, not this way.. please give way to local talent sebab ni anugerah Malaysia..

    malays typical hypokrit, bila anak dara kena dukung ngan artis kpop, bising satu dunia,, padahal malays sendiri buat anugerah stupid ni..

    event kat Korea ada tak buat penghargaan cam bangang ni kat negara dorang.. apa la yang dorang fikir… tak patut ada pun anugerah ni….
    ni mesti kes anak pengarah ni suka artis korea pastu suh management masukkan…

  9. Mende la says:

    Tah pe2 tah.korea pn msuk.nk trik pnonton pn lojik ckit la smpi nk calon kn korea.mlysia da truk keee .xlma lg diorg dpt glaran dato la.

  10. Anonymous says:

    diorg masukkan artis korea sebab peminat ramai. bila peminat ramai yg pergi undi kat website tu, byak iklan dpt ditayangkan dan byak lah dapat duit.

  11. Ayra mysha says:

    Nampak sangat murah Malaysia ni nak gunakan Artis K-pop!!!!! Apa dah tak laku ke Malaysia ni????????????????????Ini semua untuk kebaikan semua!!!!!Why kenapa perlu Sekarang

  12. Ayra mysha says:

    Bodohlah siapa yang buat kategori ni!!!!!!!

  13. Anonymous says:

    Artis korea yg menang tu agaknya hantar wakil jer ambik hadiah.

  14. Staysmart says:

    Macam tak kena gaya pulak…
    Apapun aku minat song hye kyo….lawa sehh!!

  15. Hxnifrhnx says:

    Artis korea dh sah2 femes yg tercalon semua tu dh mmg femes satu dunia , dah x yah nk bgi awrd kat diorang . Biar negara lain bagi awrd

  16. balqis says:

    artis2 korea ni kalau kalah pun x pndang sebelah mata, kalau menang pun kita agaknye yg kene bayar dorg dtg malaysia ambik award tuh. dah takde maruah ke malaysia ni? ada ke negara lain bagi anugerah kat artis luar buat duit kat negara diorg? bodoh.

  17. man says:

    Patutla Dato’ Lee Chong Wei bersara dah jadi artis KPOP rupanya. Kim Soo Hyun. #gurauje

  18. hamba allah says:

    Ni marketing je ni dan cara senang nak dapatkan duit.. yelah..kalau nak undi banyak kan kena guna DUITNOW..sah2 peminat tegar K-POP pulun habis-habisan

  19. LOKTAR says:

    ARTIS MALAYSIA BELOM CUKUP PLASTIK

  20. puiii says:

    Motif SEBENAR adalah untuk kaut untung dari undian sebab dorang tau kalau bab kpop ni fans memang supportive gila. ABPH batakk undi batak duit!

  21. mama bawang says:

    mana abg zack zaidi ni.. tolong buat keje!

  22. apis says:

    ape ke bodoh award untuk org luar…ni award malaysia kan…bangang baik ko calonkan artis2 lama veteran yg dah senyap tu untuk kategori ni….at least org appreciate and tahu kewujudan dieorang..asik nk up kan org luar…alahaiii malaysiaa…eh orang korea pun tak pandang lah bnde2 mcmni..tak habes2 dgn org luar

  23. syida says:

    ABPBH dah tkde duit la tu. Dengan adanya award ni dapat la duit drpd undi kpopers yang obses. please la tak yah membazir duit. bukannya artis kpop tu heran pun dgn anugerah ni.

  24. nad says:

    Macam la mereka akan datang untuk accept anugerah

  25. Bigbangpavedtheway says:

    Undilah Gdragon, king of kpop. Kalau nk dibandingkan dengan bts, apekah? New stan kpop. Ahahha lagu ape tah.

  26. Unkwoun says:

    Lagu Malaysia x nk masuk billboard ker?

Leave a Reply to mama bawang Cancel reply