October 30th, 2012

Abang Nara mengakui kebenaran kata-kata Zed Zaidi mengenai artis daripada program realiti. Tidak semua, tetapi kebanyakan mereka sememangnya sekadar tangkap muat. Dalam erti kata lain, tidak berkualiti.

zed zaidi

Berkata kepada Sinar Online, Zed Zaidi menegaskan yang kebanjiran artis tidak berkualiti harus dikawal. Katanya:-

Segala bentuk usaha untuk mengeluarkan bakat baru itu bagus tetapi kena berpada-pada supaya kebanjiran artis tidak berkualiti dapat dikawal. Artis kita semakin lama semakin bijak dan berkualiti tetapi untuk lahirkan yang berkualiti itu semakin kurang. Artis sekarang, keluar saja memang tangkap muat. Apabila tak melalui proses yang sebenar seperti berdaftar dengan persatuan, ini yang berlaku. Jika seorang artis ini buat hal, habis semua artis lain terpalit sama dituduh salah dan buruk.

zed

Namun bagi Abang Nara, program realiti ini ada bagusnya jugak. Banyak artis terutamanya penyanyi berbakat besar yang berjaya dicungkil. Contoh Hafiz AF, Black Mentor, Mawi dan ramai lagi. Biasalah awal-awal keluar program realiti memanglah tak tahu nak buat apa. Jadi pihak pengurusan perlulah bertanggungjawap untuk membantu apa yang patut. Tak ke gitu?

P.S: Seni ukiran salji


45 responses to “Artis Daripada Program Realiti Sekadar Tangkap Muat – Zed Zaidi”

  1. Anonymous says:

    apa kualiti zed zaidi ni pula?

  2. jemah says:

    zed zaidi you are irrelevant.

  3. peah says:

    agak2 lah zed zaidi oiii..HAfiz , Jacklyn Victor, Mawi, dn byk lagi lah artis program reality… bak kamu gak yang kata, hanya segelintir artis yg x berbakat disalahkan semuanya plak.

  4. kuda hitam says:

    ko pun lebih kurang same je la zed zaidi.. hero remaja pun macam mee segera juga.. jgn mengata org

  5. saje-saje says:

    jed jedi lagi???? yawnnnnnnn bosan….NEXT!!!!!

    btw, biase la program realiti nk cari bakat..dh mmg bkn sume berbakat..kate nk cari juara…kadang2 memangla kne ade byk calon baru dpt 1 yg terbaik…. bg aku la, klau xde program mcm ni, mesti xdpt cari byk artis yg berbakat…mcm zaman dulu2 penyanyi bkn suara sedap pn, sbb ade connection ngn industri so dpt la peluang..mcm mane lak ngn org yg xde connection dan berbakat besar…. kira2 kalau tak ada program realiti ni, 90% artis dlm industri ni x kan wujud….so mcm mane nk berkembang….balik2 tang tu je muke…blk2 mcm tu je suara….

Loading...