Written by AbangNara | December 8th, 2018

Setiap bandar di Malaysia ini mempunyai keunikan yang tersendiri. Dan keunikan bandar-bandar itu pula berbeza-beza mengikut waktu. Di siang hari, penuh dengan manusia berpusu-pusu mencari rezeki, di malam hari pula bandar-bandar itu akan kelihatan tenang di bawah limpahan cahaya bulan. Setiap bandar ada cerita tersendiri, kecantikan yang tidak diketahui dan juga rahsia yang disembunyi, terutamanya pada waktu malam.

photo-2b-with-night-mode

Cerita bandar-bandar ini di waktu malam mungkin ada yang menggembirakan, mungkin ada yang menyedihkan dan mungkin ada yang menggamit perasaan. Sekiranya selama ini anda suka mengambil gambar suasana di bandar anda pada waktu malam, inilah masa TERBAIK untuk berkongsi serta bercerita tentangnya, sekaligus memenangi HADIAH UTAMA percutian ke Hong Kong selama 5 hari 5 malam tajaan Oppo R17 Pro.

12312312312

photo-3

Sebelum bercerita lebih lanjut tentang pertandingan awesome ini, marilah kita mengetahui lebih lanjut tentang kehebatan Oppo R17 Pro membidik detik-detik istimewa di waktu malam. Dilengkapi dengan tri-kamera, gabungan sensor 12+16+3D TOF dan fungsi “ultra night mode”, Oppo R17 Pro menjanjikan gambar yang sempurna pada waktu malam walaupun kehadiran cahaya adalah minimum. Gambar yang diambil confirm tak ‘blur’ atau ‘dark’. Paling penting, walaupun di tempat yang mempunyai banyak lampu, setiap objek akan dirakamkan secara terperinci.

3

photo-4

photo-5

Untuk membuktikan Oppo R17 Pro adalah yang terbaik bagi merakamkan detik-detik malam anda, Oppo Malaysia telah bekerjasama dengan Chryseis Tan. Selebriti popular ini telah menggunakan Oppo R17 Pro sepanjang melakukan aktiviti malam di Kuala Lumpur dan Pulau Pinang. Hasilnya memang cukup mengkagumkan. Menangis tengok gambar-gambar yang telah dirakamkan oleh Chryseis Tan menggunakan Oppo R17 Pro. Perfect sangat-sangat. Siap ada video sekali!!!

Neelofa

syafiq-kyle-2

photo-8

pphoto-9


Baiklah mari kita kembali kepada pertandingan yang membolehkan anda bercuti ke Hong Kong anjuran Oppo. First thing first, pertandingan ini bermula dari 2 Disember sehingga 18 Disember ini. Cara nak menyertainya amatlah mudah. Pastikan anda sudah bersiap sedia dengan gambar waktu malam anda dan ikuti 3 langkah MUDAH di bawah:-

1. Pergi ke website ini dan daftar masuk menggunakan akaun Facebook/Twitter anda
2. Kongsikan gambar malam anda yang TERBAIK beserta dengan cerita di sebaliknya dengan tidak melebihi 150 patah perkataan
3. Selepas langkah 2, kongsikan gambar & cerita malam anda menerusi laman sosial dengan hashtag #OPPOR17Pro #StoriesOfTheNight. Pastikan profil anda adalah umum untuk memudahkan pihak Oppo melihatnya.

ATAUPUN KALAU KORANG DAH MALAS, ADA LAGI SATU CARA

1. Muat naik gambar night mode korang yang terbaik di Instagram dengan caption yang awesome. Jangan lupa letak hashtag #OPPOR17Pro dan #StoriesOfTheNight
2. Kriteria yang diambil kira ialah – 50% dari jumlah keseluruhan akan dikira melalui LIKES gambar anda dan markah selebihnya akan diberi oleh jurugambar professional OPPO.

adsad

Selain daripada percutian ke Hong Kong, hadiah-hadiah yang ditawarkan untuk pertandingan ini memang best-best belaka. Confirm korang lebih bersemangat nak menyertai selepas mengetahuinya. Maklumat lengkap tentang pertandingan ini boleh baca di sini.

TEMPAT PERTAMA: 1x trip bersama OPPO (Malaysia) ke Hong Kong (percutian 5 hari untuk 2 orang, makanan dan hotel ditaja sepenuhnya) & sebuah OPPO R17 Pro

TEMPAT KEDUA : 1x OPPO R17 Pro

TEMPAT KETIGA: 2x & Neo Smart-band

TEMPAT KEEMPAT: 2x Power Bank

TEMPAT KELIMA: 10x TGV tiket wayang

Sekiranya anda belum mempunyai smartphone untuk menangkap gambar-gambar malam di bandar anda, inilah masa terbaik untuk membeli Oppo R17 Pro. Dengan pelbagai fungsi yang ditawarkan pada harga RM2699, ia akan menjadi satu pembelian paling berbaloi untuk anda. Confirm puas hati!!!

Selamat mencuba dan selamat berkongsi gambar detik-detik malam anda bersama Oppo R17 Pro. Maklumat lanjut layari www.oppomalaysia.com.my dan juga Facebook Oppo Malaysia.

7 responses to Artis-Artis Ini Kongsikan Gambar-Gambar Mereka Menggunakan Oppo R17 Pro Mereka. Siap Buat Contest Pergi Hong Kong Lagi!

  1. faraj says:

    Ni jer Neelofa Mampu …!!! nk beli I phone x..saya jamin Neelofa tak mampu..!!!

    0

    0
  2. enon says:

    dgr kata mak enon pun ada beli oppo sebab nak bergambar katanya..tp mana gambar mak enon?? takde pun??

    0

    0
    • shasha says:

      yeke??? wow saya oeminat mak enon!! mana pics mak enon!!! tak sabar nak tgk posing mak enon…mesti menarik tertarik kau mmg deboom!!

      0

      0
  3. shasha says:

    *peminat

    0

    0
  4. Jijah Martopo says:

    neng yatimah xde ke? iols peminat dia kot..

    0

    0
  5. Message says:

    Made in china. Neelofa pun pkai iphone in real life.

    1

    0
  6. faraj says:

    Neelofa pakai i phone 3..tu jer dia mampu…

    0

    0

Leave a Comment

Optional