March 27th, 2020

Susulan laporan polis berhubung dakwaan dia menghina kakitangan perubatan Hospital Putrajaya, penyanyi era 80 an, Dayangku Intan bagaimanapun tetap dengan pendiriannya bahawa tindakannya itu tidak melampau.

dayangku intan perlekeh paramedik hospital putrajaya

Dia berkata sudah cuba untuk menyelesaikan isu itu secara baik tetapi tidak mendapat sebarang respon daripada pihak hospital yang seterusnya terus membuat laporan polis.

Dari awal saya berharap perkara ini boleh diselesaikan dengan cara baik. Sepatutnya, perkara ini tidak boleh dipandang daripada sebelah pihak saja. Kena tengok video saya sepenuhnya.

dayangku intan hospital putrajaya

Selepas saya memuat naik video itu, tidak ada sesiapa atau wakil hospital menghubungi saya untuk berbincang. Kalau ada, saya sedia memberi kerjasama. Tidak mengapa jika itu pilihan mereka dengan membuat laporan polis. Malah, saya tahu mengenai laporan yang dibuat terhadap saya.

Menurut Dayangku Intan dia tidak melakukan sebarang kesalahan dan teguran yang dibuat menerusi video yang dimuat naik di akaun Facebooknya itu bukanlah untuk kepetingan dirinya tetapi demi kebaikan semua.

Teguran saya adalah kelebihan untuk semua. Bukan untuk saya seorang saja. Kalau nak tahu, sewaktu saya di sana tidak ada orang di situ. Kaunter Covid-19 kosong.

Saya pula tidak berani nak terus masuk ke bahagian kecemasan sebab takut saya ada wabak itu. Apatah lagi, ketika itu saya ada simptom batuk dan demam. Malah, sampai sekarang tekak dan dada saya masih kering. Batuk pula kejap ada, kejap tidak. Cuma, saya sudah tidak demam.

dayangku intan perlekeh paramedij

Terdahulu, Hospital Putrajaya membuat laporan polis berhubung penularan dua video yang telah menjejaskan imej Hospital Putrajaya dan kredibiliti kakitangan serta para pegawai perubatan dalam mengendalikan wabak COVID-19. Difahamkan, video pertama dipercayai milik  Dayangku Intan mempunyai impak tontonan tinggi dan juga video milik Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA yang menyokong isu dibicarakan oleh Dayang dimana dia mendakwa mendapat layanan kurang memuaskan.

Sumber Berita : Harian Metro


17 responses to “Apa Saya Buat Tak Salah – Dayangku Intan Pertahankan Diri Kes Perlekeh Paramedik”

  1. Anonymous says:

    Boleh pulak suruh hospital huibungi dia dulu sebelum buat laporan polis. Bila buat video x hubungi hospital pun.

  2. Anonymous says:

    Artis sendu biasa lerr…

Loading...