January 14th, 2011

drama melayu

Semalam kami berjalan-jalan membaca blog dan hati kami terpaut dengan tulisan dari saudara NoktahHitam. Tulisannya yang bertajuk “Raise your hand if you have Malaysian drama/movies” membuatkan kami menganggukan kepala. Memang kebanyakan benda yang ditulis adalah tepat sekali. Kami amik sedikit hasil tulisannya:-

[note]I sometimes don’t get Malay drama. It’s always about the same thing, it revolves around Datuk, some pious dude, jealousy, ah-long, oh well, you don’t really need me to spell out everything, because you know the drill.

Some mistakes that are easily spotted, work at factory and they could bloody afford to rent a bungalow? WTF? Or applied 178 layers of make up before going to bed. Or ghosts that have strings attached to them. Puftt.. Non sense. Or empty cup of tea, and yet he kept sipping the cup. Hello! Pour that man some tea-lah ok? [/note]

Maka kami di sini ingin bertanya pendapat anda semua. Apa pandangan korang pasal filem ataupun drama Melayu? Adakah dah maju sedikit daripada dulu ataupun sama je? Kami memang jarang tengok drama Melayu. Kalau filem tue yang latest kami tengok ialah filem Hantu Kak Limah Balik Rumah. Not bad jugaklah. Kalau tanya drama, memang kami fail.

So apa pendapat korang? Jangan segan luahkan. Kemungkinan besar para penerbit filem pun baca blog nie. Mungkin boleh ambil komen korang buat iktibar.

P.S: Ketahui sama ada korang nie sihat, kurang sihat atau memang tak sihat langsung dengan Nestle Profile Test.


Comments are closed.

Loading...