Written by Bella | September 23rd, 2019

Pernah terpalit kontroversi panas dan gelaran Dewi Remaja 2018/2019 ditarik balik, Haneesya Hanee bagaimanapun terus bangkit dengan penuh keyakinan.

haneesya hanee

Semalam, siapa sangka Haneesya memenangi kategori Artis Baharu Wanita Popular ABPBH 32.

haneesya hanee artis baharu wanita popular

Ramai juga yang terkejut dengan keputusan tersebut dan ada netizen mula mempertikaikan kemenangan Haneesya. Apa agaknya pencapaian gadis berusia 19 tahun itu yang boleh dibanggakan kerana dia baru setahun jagung dalam industri hiburan? Layak ke dilabel sebagai artis?

Apa pencapaian dia? Undi sendiri lah

macam ini

haneesya hanee artis baharu wanita popularhaneesya haneekemenangan haneesya hanee dipertikaihaneesya hanee undiri diri sendiriartis baharu wanita popularhaneesya hanee artis baharu wanita popularSudah tertulis rezeki untuk Haneesya menang semalam. Harapnya selepas ini dia akan membuktikan dirinya benar-benar berbakat dan tidak terus dihimpit kontroversi lagi.

Kredit Foto : Instagram TV3 Malaysia

38 responses to Apa Pencapaian Dia, Undi Diri Sendiri? – Netizen Pertikai Haneesya Hanee Menang Artis Baharu Wanita Popular

  1. Haha says:

    Nk ketawa je… Hahahahaha

    • Anonymous says:

      Kata artis baru wanita popular, dah memang dia la sapa lagi. aku kenal nama dia je yg lain tak popular mana pon. tu kategori popular, bukan terbaik key. aku bukan peminat dia tapi tak suka la pemikiran low class ni, logik la sikit, minah2 busuk huduh masam yg suka membawang ni entah celah bedah bersih atau tak ni sila letak sesuatu perkara pada tempatnya ye.

    • Anonymous says:

      undi diri sendiri ler tuh…. popular berlakon ker popular kaki minum balik mabuk2 mak backup anak…

  2. pemerhati je says:

    korang ni buat2 tanya pulak dia popular sbb apa…
    dia popular sbb kontroversi kat kelab pastu gelaran dewi kena tarik balik…slama ni mana pernah jd mcm tu mat m’sia…
    sbb tu la dia popular…nak harap bakat & hasil kerja..xde kot

  3. Anonymous says:

    Tak habis habis dengan kulit gelap dan tangis tangis die tu

  4. Anonymous says:

    Rasanya dia ada berlakon dalam mencintaimu mr. photograph, kl gangster underworld (pelakon tambahan),dan drama2 yang lain sebagai pelakon tambahan…itu yang saya perasanlah.

  5. Anonymous says:

    entahnya. menang satu kategori nak nangis bagai. lepastu karang play ‘dark card’

  6. CiK piNgu says:

    sape yang bodoh piang tulis dia menang pelakon baru wanita popular tu? eh dia menang kategori Artis baru Wanita Popular lah. ko x nak dia menang, pegi la undi org lain yg ko rasa layak! Team dia ada okey yg sokong dia sb tu dia menang. Nara pun dang2 je up psl Hanee nih lps up psl Mira Filzah, mcm xde artis lain yg menang mlm tu boleh ko wat cerita? oh lupa utk naikkan trafik ke sini kan?

    Btw dia aktof modelling yach. modelling x sefemes korang boleh hadap muka dia as pelakon dan penyanyi which pelakon n penyanyi korang boleh senang nmpk bakat deols.

    bagi aku senang je. if dia x ditarik kejuaraan Dewi Remaja, takdenya korang nk hentam dia mcm ni. Tapi oleh sb hati dh benci ngn dia kan so ape dia buat semua korang takkan suka punyalah.. Dia buat salah dia mengaku.

    • Anonymous says:

      haneesya hani is that you behind this cik pingu?

      • CiK piNgu says:

        Tak. Saya bukan Haneesya Hanee. Tapi iols fans dia. Eh yg dlm Beautifulnara ni kan kalau ade komen2 pembekap mana2 artis mesti ckp yg tulis ni artis dot dot dot? Seriuslah korang dlm fikiran itu je modalnya?

      • mak ita says:

        dia menang artis baru popular kot. sah-sah la dia ada fans juga. tak kan asal coment backup artis , nak kata artis tu meseg sendiri kat sini. pikiran kolot btl la. hanesha ni i suka sebab rupa dia yang exotic, bdn cutting model n look elegance sangat. sebab tu la i ada undi dia. sigh

    • Anon says:

      Aku pun gelak ja baca komen bodoh “pelajon baru wanita popular” tu. Sebab Hani kan menang Artis Baharu Wanita. Dia layak ja menang because dia pergi every tour ABPBH and ada fans sendiri yg support dia and dia aktif modelling and berlakon tak kayu. Yang aku paling hairan bila Siti Nordiana pengacara paling popular kalahkan Zizan, Alif, Janna dan Mira. Serius la wei. Hahaha.

    • Anonymous says:

      Same bengapnye macam retis sendu die tu

  7. Anonymous says:

    aku nk tahu satu je… ayah dia negro ke?

  8. Anonymous says:

    dia nie ade potential jadi Guess Girl…lebih kurang camtu la….rezeki dia, takpe la……lawa ape dia….dark exotic

  9. Anonymous says:

    Rase cam abp kali ni bukan melangkaui sempadan tp mundur ke blakang dgn pengacare, ac mmg syok sendiri buat lawak tp krik2, dan die mmg x pernah lawak pon & kepompom cam biase la over & x klakar langsung. Damn hancurrrrrrrrr abpbh skrg.

    Ape plak nak heran….

    Memang abpbh sejak tahun lepas lagi anugerah undi diri sendiri. Sape sanggup labur duit tuk undi, die lah yang menang. Banyak la berite harian dapat kumpul duit dlm ekonomi skrg.

    Haneysha hani ni x habis2 dgn drama air mate die, nmpk sangat fake nye buat2 nangis, padahal dah tahu dh menang coz mak die berhabis duit tuk naikkab balik anak die tu.

    Alahai janna nick time melodi hari tu lg die duk berseloroh nk undi diri sendiri. Skali die buat btol2. Versatil celah manenye, ko jd pengacara semue org kecam. Try hard nk buat klaka, ko mmg dasar x nk balik tngn kosong. Blakon je ko manpu, mnyanyi pon ke laut. Lain la alif satar, pengacare mmg power, ingt lagi die save sherry alhadad time big stage. Mnyanyi best, blakon best, ni baru versatil.

    Siti nordiana pon udah2 ler tu duk undi diri sendiri. Tang mane la ko hebat mengacare. Ko rase best ke dpt award yg ko x layak.

    • CiK piNgu says:

      btw sape fans dia kuat, yg sanggup mengundi, akan menang. So x kira siapa yg hebat dlm Top 5, sape fans yg sanggup undi mmg dia la yg dpt. Dlm industri ni kte kena tgk anugerah yg dinilai oleh juri2 itupun kalau juri tu jujur menilai dan x berat sebelah. btw ape je anugerah berprestij yg ada selain ABPBH yg agak dipandang di Malaysia? Anyone?

  10. Nick Yusran says:

    I agak tersentuh utk komen berkenaan dgn kemenangan haneesya dalam abp smlm, fyi semua.. i kenal haneesya tu da lama.. u all bru je kenal dia n maybe ada yg tertanya2 apa sumbangan dia pada industri seni… sebelum dia masuk dunia lakonan and “dewi remaja” dia da byk masuk competition yg org lain xberani nk join sblm2 ni.. ada ke anak muda atau anak2 netizen lain yg berani nk masuk competition yg mewakili malaysia?? Dia tak dpt gelaran “dewi remaja” pn tak xpe sbb dia da ada title sendiri dalam industri.. i lebih suka klu netizen ni study dlu latar belakang seseorang artis sebelum kluarkan kenyataan anda tu.. anda rasa anda layak ke nk komen orang klu diri anda sendiri tak pernah nk menyumbang apa2 tenaga mahupun jasa dalam industri.. tak semestinye seseorang artis tu pandai menyanyi and berlakon je blh dpt anugerah tu.. byk lagi bidang lain yang blh wujud dlm industri ni utk digelar sbg artis.. yg paling kelakar nye haneesya menang title lain tp ada netizen ni ckp menang “pelakon wanita baharu” kat situ pn da blh baca korang ni tak alert dgn anugerah yang dia dpt. haneesya dpt “ARTIS BAHARU WANITA POPULAR”. Bukak mata besar2 skit sblm tulis komen tu. Nth2 tak tengok pn abp smlm tu. Main cakap je. Btw tq for support n naikkan nama haneesya dalam industri ni lagi.. klu xda komen negative maybe la haneesya tak terkenal.. tp disebabkan mereka ni la haneesya dapat nama. Thanks semua…
    #haneesyatroopers
    #haneesyapadu
    #queenofdarkskin

    • unknown says:

      #queenofdarkskin.. muntah ijo aku.. ade aku kisah dengan pencapaian nan hado dia tuh.. yg ak tau aku kenal dia dengan kes bawah umor minom di club yg mana cukop x layak utk menang apa2 anugerah..

    • Anonymous says:

      cik haneesya sendiri ker tulis komen ni… gigih errrrkkkk si hitam belenga ni cari satu web ke satu web backup diri…. retis lain pun ramai jer yg byk sumbangan & kisah dar awal nk berjaya ngokkk…. si hitam tuh nmpk sgt undi diri sendiri… memandangkan modal muka hitam & kaki hitam berkerak dpt menang abph… bole tukar modal hitam tuk raih simpati lepas ni yerr….

    • Brunes says:

      ekscuse me but queen of dark skin in Malaysia is Iman MOY.. thank you next!

    • kat says:

      ko sorang je la yg kenal die kot..org lain tak kenal pun die sape selain cite die minum arak tu je laa..

    • Anonymous says:

      wauuu i kenal lopa sejak dari dalam rahim lagi tapi takpernah pulak i backup dia bila haters bash dia. nobody’s gonna read the essay that you wrote here sis

    • Fans Brother Nara says:

      Wey Nyamuk! Nyah kau dari sini… Troopers sume bdk2 hingus, yg masih bersekolah, senang kene suruh, soh buat itu buat ini! Pi belajarlah! Takder mase depan ke apa korang nie?? Susah2 makbapak anto pi sekolah, nak majukan diri, soh jadi manusia… Nie tidak! Jadi macai setia pengangkat najis bdk pompuan umuq belasan tahun yg acah2 da dewasa ! Nasib baik mak die dok ikut kulu kilir pi buat job modelling dan berlakon bagai! Mak terlepaihh pandang sikit, da pi kelab minum arak! Troopers pon bukan org lain pon…Bdk2 yg kaki lepak malam, jenih xpi sekolah kaki ponteng, buang mase bersepah2 kat area PPR pompuan tuh tinggal ! Hah! Get a life lahh manusia! Cannot brainlah org mcm nie .. Skrg tak pikirlah, hati nak seronok jer! Da meningkat dewase, da boleh berpikir nnti, menyesal tak sudahh.. Itu jam nak sedar pon da terlambat …

  11. Anonymous says:

    tak layak

  12. Anonymous says:

    Haneesya Hanee ni cucu kepada pelakon veteran Zahara Agus yg berlakon jadi isteri bertama P. Ramlee dlm filem madu tiga..”pah butang baju melayu aku mana pah”..

  13. kakikucinghitam says:

    die bnyk jugak berlakon sejak sebelum dewi remaja lg… yg pasti die ni kalau jumpe kt luar mmg x sombong dan humble.. tour abpbh pun die n fan die ada follow… mungkin dr situ fan suke…

    yg pasti nara ni mmg x bkenan ngn die hahah nara nara makan ape hari ni kat rumah tu nara

  14. lalola says:

    Haneesya Hanee ni tak boleh ke duduk diam diam. suka sangat buat drama. Aku tengok bff fazura yang nama iman tu pun dark skin tapi buat rileks je dengan kengkawan dia. tade pun nak gunakan warna kulit dia nak cari populariti. bila kena kritik dengan netizen mulalah…

    • Anonymous says:

      aku dh perasan lama dh…. bff fazura si iman tuh relax jerr job sana sini itu betul laku… xde mcm si hitam haneesya ni asek jual modal muka hitam nk dpt job… dah hitam so hitam jerr laaaa nk mintak aper lagi simpati mcm mane tah… hitam black that haneesya skin forever… final..

  15. aa says:

    bukan dia berlakon cerita Cik Reen & Encik Ngok Ngek l

  16. Anonymous says:

    itu kan rezeki dia …tak usah duk kutuk kutuk die mcm .. tak baiik

  17. Ct selim says:

    Apa bangangnya yg x pernah tgk dia berlakon dlm tv? Xpe lah maybe ko duduk negara tonga kot tu x penah nampak muka dia berlakon. Hahahahha. Ok la tu dia menang dari org lain yg sendu gila. Yg Plg aku x blh. Lah siti nordiana menang weh utk artis versatil dgn pengacara popular? Wtf?!!!!! Patut alif satar ke yg menang, shery alhadad pn lg bagus. Buta tuli nau penyokong2 dia, ke undi diri sendiri??uppssss

  18. notakaki says:

    Haneesya ni boring la, belum2 dah drama air mata jer banyak….dok meratib sana sini pasal darkskin la, hape la….compare to Iman to jaaauuhh sangat beza, Iman is more elegant….

  19. Anonymous says:

    tak pertikaikan itu memang rezeki dia. tapi dia ni siapa weh? dia artis ke? aku kenal dia sebab title dewi remaja dia kena tarik je. itu pun dikira artis kah? huhuhu

  20. haha says:

    berlakon cite pe ni?takde nmpk hidung pun,bideo kelab malam tu dikira jadi artis jgk ke

Tinggalkan Komen Anda Di Sini