Apa Nak Jadi, Bertudung Tetapi Berseluar Pendek!

Trending

Apa Nak Jadi, Bertudung Tetapi Berseluar Pendek!

Memakai tudung adalah sebahagian tuntutan dalam Islam kepada wanita untuk menutup aurat dengan memakai pakaiaan yang sopan untuk memelihara kehormatan mereka.

Baru-baru ini tular di laman sosial foto yang memaparkan 3 wanita bertudung tetapi berseluar pendek mencetuskan tanda tandanya buat semua orang.

Advertisement

Menurut Projek MM, Foto yang didakwa dirakam di hentian bas Terminal Bersepadu Selatan (TBS) dekat sini dan lebih 10,000 kali lebih menjadi perdebatan warga maya sama ada positif atau negatif.

Ada yang tertanya-tanya sama ada mereka warganegara Malaysia atau bukan. Ada segelintir mengaitkan suasana tersebut dengan politik semasa. Sebahagian pula berasa pemakaian itu mempersenda agama.

Memang macam ini ke gaya orang bertudung sekarang?

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    April 24, 2019 at 10:38 am

    saya suka pakaian begini, berani

  2. nana

    April 23, 2019 at 12:46 am

    adui abang nara, please la tukar writer. writer mcm syamila ni la buat blog ni penuh sampah. tgk pun dh tau yg pakai tudung ni foreigner. mana la dia paham kenapa kena pakai tudung, yg die orang tahu pakai tudung tu cantik, comel. ramai orang melayu pakai tudung comel2 mcm org melayu sibuk2 nak pakai hanbook, nk mkn kimchi. jarang jumpa writer low class yg tak reti research dlu baru up story dlm amazingnara ni. maybe ohbulan punya writer sesat ni.

Loading...