“Apa Hukum Tayang Wanita Joget Ye?” – Lancar Muzik Video Baru, Netizen Perli ‘Jihad’ Caprice

Hiburan

“Apa Hukum Tayang Wanita Joget Ye?” – Lancar Muzik Video Baru, Netizen Perli ‘Jihad’ Caprice

Malam semalam, muzik video single terbaru Caprice berjudul ‘Ayah’ telah pun dilancarkan. Lagu tersebut adalah kolaborasi Caprice bersama beberapa penyanyi lain iaitu SonaOne, Zynakal dan Tujuloca.

Melalui Instagram, pemilik nama Ariz Ramli itu telah menerangkan tujuannya menerbitkan lagu berkenaan adalah untuk berjihad dan pada masa yang sama, mahu memberi pengajaran kepada orang ramai.

Advertisement

Katanya lagi, meskipun sering diperli atau dikecam tentang ‘jihadnya’ itu dia sama sekali tidak akan berhenti kerana sejak dulu sememangnya Caprice suka berjihad menerusi karyanya.

Dari lagu Chikaro, Xde Hal Bro, dan BAL.. ok je cap berkarya at the same time do my “jihad in education”.”

Menurut Caprice lagi, dia tidak akan berhenti berbuat sedemikian kerana niatnya berjihad itu bukanlah demi manusia. Entri tersebut mendapat pelbagai respon daripada netizen di mana ada yang menyokong namun sesetengah individu dilihat memerlinya di ruangan komen.

Yang tak habis habis perli jihad kita, I will never stop “jihad in education” since kita bukan buat tu demi manusia.”

Kebanyakan daripada mereka dilihat menyindir Caprice serta ada yang merasakan apa dilakukan olehnya itu sama sekali bertentangan dengan ajaran Islam.

Mereka turut berkata penari wanita di dalam muzik video tersebut yang tidak menutup aurat dan dikatakan seksi, tidak sesuai konteks ‘jihad’.

Advertisement

Ada yang dilihat menegurnya dan berkata teguran dari seseorang individu itu bukanlah kerana mereka sempurna mahupun ahli syurga.

Apa pendapat anda tentang isu ini?

Caprice jihad
2 minggu lalu

"Tak Habis-Habis" - Caprice Bengang Netizen Asyik Pertikai Perjuangan 'Jihad' Sebelum Ini

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : Gempak

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    January 17, 2022 at 4:24 pm

    Xkan kemungkaran dibiarkan, xkan asal ko buat segalanyer xboleh ditegur kalau salah, xkan salah kau kne diam je, orang lain salah ko boleh canang2(cm kes ebit),ko spe? Jgn berlagak sgt

  2. Anonymous

    January 17, 2022 at 4:19 pm

    Cap ko ni, sorry to say… Membawa image dan message yang tidak baik.. Kalau x faham terpulang, cari la ustaz yg bertauliah.. Stop talking about jihad,

  3. Anonymous

    January 14, 2022 at 4:08 pm

    aku setuju jugak ngan netizen, lagu x salah, tapi x perlu pon menari terkinja2.. dah org yg menengok MV tu pon dapat dosa jugak

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...