Written by Bella | April 23rd, 2018

Bila sebut sahaja nama Anzalna Nasir dan adik beradiknya, ramai yang tahu mereka berasal daripada keluarga yang berpendidikan tinggi, berbakat besar serta mempunyai kelas tersendiri.

Terbaru, niat Anzalna yang ingin berkongsi hasil lukisannya dengan peminat bertukar menjadi isu besar apabila ada individu menuduh pelakon itu sebenarnya menciplak hasil tangan orang lain.

Enggan berdiam diri, Anzalna dalam nada sinis meminta agar individu tersebut tampil dengan bukti yang kukuh dan sekiranya pertuduhan itu benar, beliau akan diberikan ganjaran yang lumayan. Pada masa yang sama, Anzalna turut memberitahu beliau pernah memenangi pertandingan melukis ketika menetap di Kanada.

Bengang betul nampaknya Anzalna. Erm, bersabarlah la ya, kadang-kadang memang ada sahaja pihak yang akan meragui bakat seseorang apatah lagi jika sesuatu yang dihasilkan itu agak cantik.

32 responses to Anzalna Nasir Bengang Dituduh Ciplak Lukisan

  1. abg nak tegur says:

    bapak die ni professor in arts kot huhu

    22

    0
    • Anonymous says:

      Prof dkt UPSI tp rasanya adik bongsu dorg je yg cerdik. Yg lain smua harap muka & berlakikan org kaya je.

      18

      6
      • milah says:

        semua pon pandai la, bhasa kau tu yg kurang cerdik, nampak no dengki busuk hati..

        15

        12
        • Bebulu says:

          Sibuk lh kau dgn status dia keluarga org kaya org pandai2..apa kaitan dgn dunia artis..setiap kali up citer anzalna or pipeh mesti ada je umat ckp ttng status famili dia..so dia org kaya kita nk wat pe??bila duk oversea ada kelas ke??. org educated tapi fikir mcm Pandir je..

          5

          1
      • Alisya says:

        Kau sesuka hati je.. Afifah pun best student dulu. Anzalna belajar bahasa di obersea, kakak dia diana ada business kalau tak silap, mia ada restoran. Semua berkerjaya.

        14

        0
        • Kak fake says:

          Afifah dgn si bazirkan je yg bijak. Anzalna pandai Bahasa lain2 pun basic je SBB dorang dok pindah randah ikut bapak mengajar kat overseas.anak org Kaya panadai speaking, pandai Bahasa lain sikit2 nampak la bijak sikit walaupun bimbo. Yg siblings lain bimbo 2 tunje pandai

          11

          0
    • Peace says:

      Ok jap bella punya statement OH MY GOD sgt k hahaha.
      First of all, anzalna & adik beradiknya yg terpelajar???? Girl pleaseeee. You dont even know them! Bapak dieorg je kot prof yg mengajar di uni, all these sisters mana suka study, smue bimbo je lah except for yg bongsu maybe la cerdik sikit compared to all her kakak2. Diorg smue study tak habis pun, lollllssss sgt bella kahkahkah.
      Ok aku tak nafikan agak bebal la kalau nak claim anzalna ciplak, simple painting kot, waduhhhh.
      And one more thing “mempunyai kelas tesendiri”???? Sape kenal dieorg ni kenal lah. Pandai bergaya yes, pandai tgkap gmba nampak high class yes, but ada class? Come on man they’re all bimbos. Sorry la aku ckp bnda betul, twpulang nak caye ke tak, peace

      3

      0
  2. karim says:

    Bodonya…..dia tak tau ke lukisan memang bole ditiru selain buat sendiri?
    Jadi kalo aku lukis monalisa….maksudnya aku ciplak lukisan? bukan aku lukis sendiri?

    Melayu bebal.

    26

    1
  3. ibu says:

    Selalu dengar artis-artis kombinasi seninya berlakun+menyanyi. Yang pandai melukis ada beberapa orang. Emma Maembong, M.Nasir, penyanyi dulu Juliana Banos. Komposer S.Amin Shahab pun pelukis.

    14

    0
  4. Anonymous says:

    masa di Kanada dulu bukan masa tadika kah…

    22

    1
  5. Anonymous says:

    Ìi

    0

    0
  6. suzi says:

    apa laa korang ni…. benda tu pun nak pertikaikan …. biarlah dia melukis..tak kacau korang pun …errmmm

    8

    0
  7. Anonymous says:

    tak de la lawa mane lukisan ko…ini pun bole bikin hot…

    4

    6
    • milah says:

      hati kau lg xlawa.. busuk hancing

      0

      5
      • pepsi says:

        gigih betul ko ni reply komen x elok? wakakaka. nampak sgt suka sakat dia gak.

        0

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Ala biasa je tu lukisan color tepek2kn warna tu…ada model gmbr lain yg ori lah tu..pas tu baru di color.
          Ini kategori alam semulajadi..tapi TAK NAMPAK HIDUP…Sekadar warna tepekkn saja
          akupun pndai lukisan sentiasa dpt a atau pgkt 1 dlm spm lukisan…aku tahulh alam benda dn alam semulajdi mesti hidup baru itu pandai melukis.

          3

          1
  8. Faridah says:

    Anzalna ni memang adik-beradik semua cerdik pandai betul abg Nara diorang ada kelas tersendiri kalau nak banding dengan keluarga artis lain.

    2

    7
  9. Anonymous says:

    Konsep lukisan ni mmg banyak jer kat mana2…. Rumpunan pokok2 di kiri kanan… pastu sungai di tengah2. Nothing special pun. Tapi kalau nak cakap dia meniru orang lain punye lukisan memang dah melampau kut.

    7

    0
  10. I Hate Stupid People says:

    Yang komen tu attention seeker. Tak pon budak bawah umur yang bangang.

    1

    0
  11. Cleopatra says:

    So what kalau dia nak ciplak pun, plus that particular drawing bukannya dia nak jual pun alahai bingai nyaa

    0

    1
  12. Rania says:

    Afifah n nazirah je cerdik . Yg paling cerdik si nazirah . Yg lain bimbo . Pandai speaking sikit2, anzalna Ada basic Bahasa lain bkn SBB bljr tapi SBB duduk Di negara tersebut ikut bapak yg pindah randah. Bkn SBB cerodik

    4

    1
  13. Damien thomas says:

    Pokok dan tumbuhan merinbum tepi sungai…siap SUNGAI air menghijau
    Langsung tak der refleksi dalam sungai campuran warna dari alam sekitar
    Macam lukisan budah darjah 3
    Tak der nilai langsung… aku bagi markah F
    35 markah

    3

    0
    • Anonymous says:

      bg dia dh plg cntk dan seni laa tuu….sbb tu dia upload kat ig nk mnta PUJIAN drpd netizen…sekali kene kecam sbb meniru…mne x bengang…kah kah kah…seb baik org tu ckp “meniru” klu org tu ckp “lukisan xde seni cam bdk tadika je lukis” lg pedih wooo….hahahaha….

      1

      0
      • Tersirat & Tersurat says:

        Aku suka lukisan bdk tadika..tahap fikiran dia menghiburkn..fantasi kanak2..seronokkn bila lukus meja ke katil betul kaki empat tapi semuanya terkangkang ke atas n color contras ikut citarasa mereka..Tu yg jadi sgt seni..you all ni btul2 xde seni..

        0

        0
  14. Anonymous says:

    dia melukis cara dia… kt europe lagi pelik2 stail cara pelukis tu captured picture.. kt msia di kelilingi makcik2 puaka sbb tu lukisan kene cara straight on point mesti stail sekolah color ikut warna benda2 kene sebijik asal.. kalo taman kene ada pokok ada burung seketul color kene sebijik mcm gmbr kt hp…
    anzalna tu dah biasa tgk lukisan luar negara.. so xderlah lukis cara sekolah rendah.. tu aku pelik ade pulak tikus ckp post gmbr lukisan org… agak2 laa nk tuduh2… malas nk ada masa melukis meroyan tgk lukisan org pulak…

    0

    1

Leave a Comment

Optional