October 11th, 2018

Baru-baru ini, pelakon vateran Jalil Hamid meluahkan rasa kesal terhadap pihak produksi yang tidak menghargai bakat lama sepertinya dan hanya diberikan bayaran yang ‘ciput’ walaupun sudah menerima banyak anugerah . Apa yang menjadi topik hangat ialah Jalil diberikan bayaran RM 1,500 sahaja untuk membawakan watak utama untuk dua hari penggambaran.

Susulan keluhan tersebut, pelakon Noorkhiriah menerusi akaun Instagramnya ada memberikan pandangan beliau mengenai isu berkenaan. Katanya, anugerah yang diterima tidak menjanjikan bayaran yang tinggi untuk seseorang artis.

Zaman ini, hanya mereka yang muda dan mempunyai banyak kontroversi sahaja akan dipandang serta menerima banyak tawaran lakonan meskipun tidak berbakat.

Tidak dinafikan, asalkan banyak pengikut di media sosial, muka jambu, semuanya boleh. Jarang kita lihat pelakon yang benar-benar mempunyai kualiti menghiasi drama-drama mahupun filem tempatan. Apa pula pendapat anda?


70 responses to “Anugerah, Nak Buat Batu Nisan Pun Tak Laku – Noorkhiriah”

  1. ex fans lofa says:

    aku memang tak layan drama melayu.. selalu layan drama korea je..mmg suka layan drama derang.. lebih buat penonton berfikir.. cubalah pengarah2 kat malaysia ni contohi drma2 korea tu.. ni tak sudah cte kene kawen paksa cte kawen tanpa cinta.. pastu scene dalam bilik nak tdo pun pelakon pakai mekap macam nak ke fashion show.. apoooo ? boring.. wake up lah..

    • wekkkkkkk says:

      atau citer movie kat 702..realiti kehidupan seharian manusia. Lagi best, dlm ni tiada action movie, movie tenang je tpi buat hati jadi marah.

  2. Anonymous says:

    This is life. Kalau bising, baru dgr. Sama la dengan cikgu cikgi… komplen banyak. Sekrg dah x payah buat clerical job. Cuma musykil agak2 kerana clerical job sediaada siapa nak settlekan kalau JPA tak tambahpun staf. Anyway, cikgu cikgu, isi markah bukan kerja kerani ye…itu kerja korang sendiri. Harap2 lepas ni, dah bising lagi. Alloooo…aku pun cikgu la. Naik malu rakan sekerja kuat sgt komplen.

Loading...