Written by Bella | October 11th, 2018

Baru-baru ini, pelakon vateran Jalil Hamid meluahkan rasa kesal terhadap pihak produksi yang tidak menghargai bakat lama sepertinya dan hanya diberikan bayaran yang ‘ciput’ walaupun sudah menerima banyak anugerah . Apa yang menjadi topik hangat ialah Jalil diberikan bayaran RM 1,500 sahaja untuk membawakan watak utama untuk dua hari penggambaran.

Susulan keluhan tersebut, pelakon Noorkhiriah menerusi akaun Instagramnya ada memberikan pandangan beliau mengenai isu berkenaan. Katanya, anugerah yang diterima tidak menjanjikan bayaran yang tinggi untuk seseorang artis.

Zaman ini, hanya mereka yang muda dan mempunyai banyak kontroversi sahaja akan dipandang serta menerima banyak tawaran lakonan meskipun tidak berbakat.

Tidak dinafikan, asalkan banyak pengikut di media sosial, muka jambu, semuanya boleh. Jarang kita lihat pelakon yang benar-benar mempunyai kualiti menghiasi drama-drama mahupun filem tempatan. Apa pula pendapat anda?

70 responses to Anugerah, Nak Buat Batu Nisan Pun Tak Laku – Noorkhiriah

  1. Anonymous says:

    Pendapat saya kita patut boikot Tok Vida yg kuat menipu bangsa sendiri.

    36

    0
    • Anonymous says:

      semuanya si najib punya pasal.

      4

      14
      • Cik B says:

        Fattah si kayu cendana tu pun 10-15 episod lebih 100k-120k.
        Jauh bezanya..tak adil betul.

        15

        6
        • Anonymous says:

          fattah ok jer… jgn lopak betul2 kayu cuma harap adegan peluk2 tuk dpt penonton.. harap micheal ang jer amik tp dah londeh tak tau laku lagi tak

          19

          4
        • Lucu Giler Astro says:

          Lopak airmata nak keluar pun susah. Tu pun pegang watak utama uols!!

          27

          0
        • Anonymous says:

          Lopak ler tu. Lakonan mcm taik je.

          13

          0
        • Anonymous says:

          tkesan sgt dgn dialog pak jalil dlm filem bisik pada langit,kesedihan mak bapak yg kehilangan anak lebih hebat dari kesedihan anak yang kehilangan org tua nya.lebih kurang mcm tu la ayatnye..

          18

          0
      • Anonymous says:

        AKU SETUJU NORKHAIRIAH…PEJUANG SENI ZED ZAIDI MANA KAU???
        PART2 GINI KAU SENYAP PULAK..

        6

        0
    • Anonymous says:

      Pamoga dah tak laku..minum ramai yg pakat kencing manis!

      6

      0
    • Nyah Pondan Indah says:

      Jual jubor sejam RM 350..tak sakit hati. Dapat 6-7 ekor cust sebulan pun jadi. Hidup LGBT!!!!

      1

      16
      • insanprihatin says:

        jangan sebarangan cakap dan menulis…Allah maha mengetahui…mahukah Allah turunkan bala seperti yang berlaku pada kaum nabi Luth..jangan sampai LGBT diiktiraf di negara kita ini..sebagai masyarakat kita harus menentang habis habisan demi untuk kebaikan semua..

        25

        0
      • Opsss! says:

        LGBT, babi, arak…ko marah? Rasuah dan korupsi okay je macai-macai UMNO telan macam buffet kt hotel 5star!!!

        0

        0
      • PU Ameen says:

        Melayu di Malaysia rasuah tak haram tapi babi bukan main jijik kan. Mmm!

        0

        0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        hahaha…

        1

        0
    • Anonymous says:

      Hantar link BN ni kat Lopak. Sesuai sangat topik ni utk dier!

      4

      0
    • Mak Bos says:

      Fans Lopak mane? Hihihiks

      1

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      jangan fikir macm gitu bukan ada pangkat datuk yg nak di banga2 kannn mungkin di mlaysia pelakon lama tk sangat di hargai n bayar pon sikit n kurang berlakon kalau setakat RM1500 untok dua hari pada minah jambu ok la angap itu hanye suka2 aje berlakon dudok rumah pon tkde ape nak buat kalau berlakon ada banyak kawan2 jadi tak boring ..jangan sedih2 lagi ok pak hamid semoga pak hamid di murah kan rezeki…

      1

      7
      • WickEd says:

        Pak Jalil le..Hamid bapak dia..kecian betul jugak dari duduk rumah stress..ambik je just to kill x..org nampak muka kat tv lama2 ramai offer Pak Jalil..saya yg muda ni suka lakonan Pak Jalil..dont give up..what to do life mcm roda..

        2

        1
  2. Anonymous says:

    Cer tanya Zed Zaidi. Sejak UMNO karam jarang berbunyi. Kikikih

    13

    0
    • minah senget says:

      zed zaidi tu sembang ja deraih…

      3

      1
    • Anonymous says:

      tanya lopak. tajuk ni sesuai ditujukn kpd dia.

      4

      0
    • Jawab La says:

      Tahukah anda pusat judi terbesar di Malaysia ada di tempat dimana Najib dan BN berkuasa selain Perlis?!!

      2

      1
      • wekkkkkkk says:

        hai ya..Genting tu dh lama terbina..generasi demi generasi keturunan Lim Goh Tong.Dh byk jirat keturunan Lim kat sana, mana ada org dlm malaysia ni mmpu meruntuhkan Genting tu walaupun PH dh berkuasa. Lgi megah la bisness diorg.
        Tu ha bini mendiang, byk pej2 di K.L, wekk pun penah keja dgn adik ipar Lim Goh tu, bkn saja ada perjudian, mereka ada syarikat pembinaan ada CIDB.
        Mana boleh nk hapuskan..byk subsideries ye dlm Malaysia, bkn Phg je.
        Tapi mereka amat murah hati, dpt angpau utk CNY RM10.00 seorg…:-(
        tu sbb mereka kayakan..

        0

        0
  3. Sambal says:

    Agreed, skrg ni sendu pun boleh berlakon asalkan followers ramai. Tu ha Lopak siap Astro kasi award cap ayam lagi. Tu pun bangga padahal…kayuuu!!

    14

    0
  4. Lol says:

    Lopak lah tu!!!

    2

    0
  5. Anonymous says:

    Tok Vida pun jadi penyanyi.. pikir2lah sebab yg bangang gigih menyokong!

    2

    0
  6. wekkkkkkk says:

    ( 2 hari pengambaran upah nya RM1500.00. )

    nak tanya artis2 baru dn lama dlm indusrti ini, masa sign kontrak ada di nyatakan bayaran tak, atau main sign je.
    bila buta2 sign dan agree, tanpa ada “pendapatan” maka inilah habuannya.

    ..apa2 pun bagi wekkk..2 hari mmg oklah tu.
    ..baru 1 drama, kalau 3 drama…
    ..terimalah jelah..Jalil Hamid, title Datuk bkn penting sgt pun..ada je Datuk dari kalangan artis duduk PPR.
    ..yg penting pakcik sihat dn boleh cari wang..ok ye.

    0

    9
    • Kopiko says:

      12 scene tu… mahu penat *action * and *cut* …pagi sampai ke malam… berapa jam pulak tu..kalau abam jul aripin 1 scene je dah beribu.. sebab tu drama melayu makin sikit episod… bayar artis mahal benor…

      5

      0
  7. minah senget says:

    artis sekarang lakon am kayu or kaku pun terima lebih kurang duit dahuluan buat beli keta,x pndang bakat tp pndang rupa paras. adat dunia,yg baru di agung2kan sebab blh dapat juta2 rm pecah panggung..yg lama2 dilupakan..industri malaysia mmng mcm ni ek.. bertabahlah wahai insan2 seni yg dianak tirikan. cer jawab Zed Zaidi cer jawab

    3

    0
  8. Ahaks says:

    Berlian pun palsu..apa nk heran!

    2

    0
  9. Mne rashid sbir says:

    Btul la kn..sy lbih ske lkonan jlil hmid,rosnah mt aris,fauziah nwi,wn maimunah..xtau knp pngrah da xnk amik diorg.ni blik2 ikn kmbong,ayda jbat,senrose.nsib baik la aku bukn jnis hntu drama mlyu.bosan.

    9

    0
    • Kkkk says:

      Kita yg umur 30 an ni biasa suka golongan artis veteren tapi golongan muda mudi umur bawah 20 an biasa suka artis yg cntik n ensem walau blakon ke laut.

      7

      0
  10. Timah says:

    Hadiah pertanding pun fake sekarang nie sis!

    2

    0
  11. takeloknipu says:

    1500 pun duit jugak.patut bersyukur.bukan merungut.

    kalau rasa tak nak duit tu, berenti berlakon!gi dok kampung bela ayam

    0

    16
    • Akak Kantin 2.0 says:

      Bila Biol punya orang komen mcm ni lah…industri malaysia tenat..Belakon mcm hampeh bayor mahal..Yang berlakon betul2 dengan bakat bayor murah…amende mcm tu…sepatutnya bayaran sama level dengan bakat..bukan sekadar jual rupa paras…

      11

      0
    • mak c kina says:

      dik..1500 ye bkn 15000..ye,kerja 2 hari..tp kerja 2 hari tu byk scene, byk skrip nk hafal dik..tu blum cite stress bila pelakon xdtg…belum cite kalau ada rombakan skrip..
      pelakon xtra yg jadi tiang lampu je pun dorg byr 100 ringgit tau!!

      4

      0
  12. Anonymous says:

    Lopak mesti terasa hati… kikikih

    4

    0
  13. Ouch says:

    Ha! Tepat ke muka Lopak!!!

    4

    0
  14. Anonymous says:

    Neelofa tu patutnya blakon jadi orang gaji je kan?

    5

    0
  15. Anonymous says:

    Neelofa contoh terbaik topik ni.

    3

    1
  16. Anonymous says:

    Pelakon skrg jual muka ada jugakla bebrapa org yg mmg best..neelofa jrg berlakon la..dia host..yg mahal2 mcm fattah amin, ayda jebat tapi hampeh lakonan..kalau mahal berlakon best takpe la jugak..huhuhu

    2

    1
  17. benci thought says:

    kmkzura ketiak basah bau tengik bila belakon sebab tu dia belakon asyik kepit lengan je … pergi balik bajau laut sana dengan laki patah huduh lu.. skali angkut sama!

    1

    7
  18. Anonymous says:

    Hollywood makin tua makin laku oooo…?
    Retis lelaki malaysia umur 40 da out dah..
    Pompuan plak 30 dah x laku… Huhu…

    1

    0
  19. Anonymous says:

    ok la tu..2 hari 1500…kitaorang ni keja setengah mati…sebulan 3k sj

    2

    2
  20. wekkkkkkk says:

    hai ya..Genting tu dh lama terbina..generasi demi generasi keturunan Lim Goh Tong.Dh byk jirat keturunan Lim kat sana, mana ada org dlm malaysia ni mmpu meruntuhkan Genting tu walaupun PH dh berkuasa. Lgi megah la bisness diorg.
    Tu ha bini mendiang, byk pej2 di K.L, wekk pun penah keja dgn adik ipar Lim Goh tu, bkn saja ada perjudian, mereka ada syarikat pembinaan ada CIDB.
    Mana boleh nk hapuskan..byk subsideries ye dlm Malaysia, bkn Phg je.
    Tapi mereka amat murah hati, dpt angpau utk CNY RM10.00 seorg…:-(
    tu sbb mereka kayakan..

    0

    0
    • Anonymous says:

      dlm negeri pahang genting byr cukai paling highest… dpt backup kuat lagi… ko ingat cucu sultan nk kawin kt dewan awam… kalo nk tutup bole tp masuk mengadap dulu laa

      0

      0
      • wekkkkkkk says:

        baguslah genting tu bgi cukai kt pahang, menambahkan lagi kekayaan melayu.
        org ckp rumh bini mendiang sebesar padang bola sepak tau. Tapi tah kenapa, bila aku nampak muka Puan Seri Lim…selalu muka x ceria..hari2 x ceria. Mls nk huraikan…walaupun tahu sbbnya.

        0

        0
  21. sajatanya says:

    siapa tahu nak cari speck besar macam khiriah pakai ni dekat mana? kedai cermin mata ada besar tapi tak berapa besar macam dia pakai? any suggestion kedai mana yang ada dengan kualiti yang baik?

    1

    0
  22. sajatadalahjantan says:

    khiriah ni dah sendu kan?
    tiba pula nama naik lepas drama tu, hari itu menyesal sangat bila jadi artis & taknak involved any event, drama etc.
    semak je lepastu bajet alim & kabut raih orang gelak
    sedih

    0

    1
  23. LILO says:

    Ok lah for 2 days rm1500. Org keje sebulan pun belum tentu dpt rm1500 tau.bersyukur lah org nak amik berlakon.

    0

    2
    • sajatadalahjantan says:

      masalahnya artismuda sekarang, tak ada bau lah 2 hari dapat 1500
      lebih dari tu, kau tahu apa
      jangan pandai cakap je
      hadam dulu apa legend cakap

      1

      0
  24. sajatadalahjantan says:

    masalahnya artismuda sekarang, tak ada bau lah 2 hari dapat 1500
    lebih dari tu, kau tahu apa
    jangan pandai cakap je
    hadam dulu apa legend cakap

    0

    0
  25. Team Khabib Nurmamomedov says:

    Siannya

    0

    0
  26. Anonymous says:

    This is life. Kalau bising, baru dgr. Sama la dengan cikgu cikgi… komplen banyak. Sekrg dah x payah buat clerical job. Cuma musykil agak2 kerana clerical job sediaada siapa nak settlekan kalau JPA tak tambahpun staf. Anyway, cikgu cikgu, isi markah bukan kerja kerani ye…itu kerja korang sendiri. Harap2 lepas ni, dah bising lagi. Alloooo…aku pun cikgu la. Naik malu rakan sekerja kuat sgt komplen.

    0

    1
  27. ex fans lofa says:

    aku memang tak layan drama melayu.. selalu layan drama korea je..mmg suka layan drama derang.. lebih buat penonton berfikir.. cubalah pengarah2 kat malaysia ni contohi drma2 korea tu.. ni tak sudah cte kene kawen paksa cte kawen tanpa cinta.. pastu scene dalam bilik nak tdo pun pelakon pakai mekap macam nak ke fashion show.. apoooo ? boring.. wake up lah..

    3

    0
    • wekkkkkkk says:

      atau citer movie kat 702..realiti kehidupan seharian manusia. Lagi best, dlm ni tiada action movie, movie tenang je tpi buat hati jadi marah.

      0

      0

Leave a Comment

Optional