Antara Pengacara AJL Paling Terbaik, Gandingan Aliff Satar Dan Sherry Al-Hadad Dapat Pujian

Antara Pengacara AJL Paling Terbaik, Gandingan Aliff Satar Dan Sherry Al-Hadad Dapat Pujian

Hakim terbaik kejayaan sesuatu program ialah penonton. Untuk program berprestij seperti Anugerah Juara Lagu (AJL), jumlah penonton tidak pernah menjadi masalah kerana ia program bersejarah yang sudah berpuluh tahun membina tapak di industri hiburan dan siaran.

Namun begitu, AJL tidak sunyi dari kritikan, terutamanya mengenai pemilihan pengacara. Bagaimanapun, gandingan pengacara tahun ini iaitu Aliff Satar dan Sherry Al-Hadad mendapat pujian ramai penonton, malah ada yang menganggap mereka pengacara terbaik AJL dalam sejarah.

Advertisement

Di Twitter, ramai memberi pendapat bahawa gandingan Aliff Satar ialah gandingan terbaik pernah ditampilkan untuk AJL atas beberapa faktor, antaranya ketiadaan fokus terhadap penaja dan iklan yang ‘mengganggu tumpuan’.

Advertisement


Ada yang mengatakan, momentum penganjuran seperti ini harus dikekalkan untuk memastikan Tv3 dapat terus bersaing dengan stesen televisyen lain dalam penganjuran siaran langsung berunsur hiburan yang berprestij. Tahniah diucapkan buat TV3! – beautifulnara.com

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

43 Comments

  1. Ms Cate Jeff

    February 14, 2018 at 8:57 am

    setuju sangat… both are so cute

  2. Anonymous

    February 14, 2018 at 8:40 am

    sherry dgn alif look so pro!!! kipidup!!!

  3. CherryMerah

    February 13, 2018 at 10:45 pm

    Korg ni…meletop xkan tkr pngacara die melainkan korg wat petition besar besaran kat semua media. Sorg pngacara tu tokey besar yg sponsor meletop tu sndiri…takkan dorg nk quitkan die dr jd pngacara. Hilang main sponsor. Money can buy everything.

  4. meletop era baru.

    February 13, 2018 at 8:15 pm

    agree ! diorang tau ape nak cakap.. cue card pun jarang2 refer. their joke makes sense and tak keterlaluan.. especially untuk majlis berprestij. can we have them both in meletop pleaseeee… saye suke sherry alhadad !!

    • Anonymous

      February 13, 2018 at 10:52 pm

      Rasanya sepanjang AJL tu tak nampak langsung pun diorang pegang card (except card nama pemenang). Semua pesanan penaja ke apa yang panjang berjela tu relax je diorang sebut. Bila kena curi masa bila stage tak siap lagi pun diorang nampak cool je, tau apa nak cakap. Flow semua nampak smooth.
      In fact, Sherry every week untuk Muzik Muzik pun memang tak pegang card rasanya (or dia jarang refer sampai aku yang tak perasan)

      Good job Aliff Satar dan Sherry Al Hadad.

    • Anonymous

      February 14, 2018 at 9:52 am

      Yg nie klu drg di undgn jd special emcee kat meletop award confrm meletop. Terbaik Alif dan Sherry..

  5. Anonymous

    February 13, 2018 at 7:51 pm

    Guys, I tak tgk lagi diorang ni mengacara . just baca2 je comment kat sini . Tapi korang rasa Alif satar ni hosting skills lebih baik dari Awal ke? I tot Awal yang top?

    • Anonymous

      February 13, 2018 at 7:59 pm

      Alif better, nmpak masculine dan suara pun sedap dan lbh neutral.

      Awal ala2 akak n manja…ada sedikit feminin…so Alif better ( to me) dan itu sebab Awal jarang tercalon top 5 Pengacara Popular dan x pnah menang.

    • Anonymous

      February 13, 2018 at 8:26 pm

      Sebab tu ke Awal sentap and tegur pelawak2 yg jadi host ni?

Loading...