July 2nd, 2020

Pelakon Amyza Aznan mengemukakan notis tuntutan permohonan maaf dan ganti rugi berjumlah RM5 juta terhadap peguam yang mewakili pelakon Zarina Anjoulie, Nurul Hafidzah Hassan.

amyza aznan saman peguam zarina anjoulie

Amyza menuntut permohonan maaf dalam tempoh tujuh hari serta bayaran ganti rugi kerosakan berjumlah RM5 juta menerusi  notis yang disampaikan melalui The Law Chambers of Fauzi & Naseer.

Perkara ini berlaku susulan  tindakan Hafidzah yang mengeluarkan kenyataan berunsur tohmahan dan fitnah terhadap Amyza. Ia secara tidak langsung mampu merosakkan reputasi Amyza sebagai artis di media sosial milik Hafidzah dan laporan media.

Amyza membuat pengumuman dengan meminta Hafidzah datang menyerahkan dokumen kepadanya sendiri pada minggu lalu.

amyza saman zarina

“Selama ini semua sedia maklum saya mempunyai rekod bersih dalam industri hiburan.”

Peguam Amyza, Naseer Yusof berkata, permohonan maaf itu perlu dilakukan di media sosial, penerbitan media serta sidang akhbar dan selepas itu barulah budi bicara akan dilakukan terhadap tuntutan ganti rugi itu.

amyza aznan saman peguam zarina anjoulie

“Sekiranya ia tidak dilakukan dalam tempoh tujuh hari, maka kita akan memfailkan saman di mahkamah.”

Ujar Amyza, kenyataan fitnah yang dikeluarkan Hafidzah menerusi laporan media terbabit adalah mengatakan tindakan dirinya dan pelakon, Emelda Rosmila sebagai kempen pembunuhan karakter terhadap Zarina yang berniat jahat.

amyza aznan saman peguam zarina anjoulie

Terdahulu, Zarina menerusi peguamnya menghantar dua surat tuntutan berasingan terhadap Emelda dan Amyza yang menuntut permohonan maaf dan pampasan sebanyak RM4 juta, iaitu tuntutan RM1 juta daripada Emelda dan RM3 juta daripada Amyza.

Bagaimanapun, permohonan Zarina supaya Mahkamah Kuala Lumpur memasukkan penghakiman terhadap Amyza yang gagal menjawab saman fitnah bagi menuntut ganti rugi RM3 Juta akan didengar pada 3 Julai ini.

Sumber: Gempak


Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...