Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Amyza Aznan Nafi Hina Netizen Tapi Tuju Pada ‘Troopers’ Zarina Anjoulie?

amyza aznan hina netizen

Sejak beberapa hari lalu hangat diperkatakan apabila Zarina Anjoulie mendedahkan nama beberapa orang artis yang didakwa memperlekehkan netizen dengan panggilan kesat di kumpulan Telegram yang diwujudkan oleh Persatuan Seniman Malaysia (Seniman). Perkara itu membangkitkan kemarahan netizen dan disebabkan itu ramai yang mahu memboikot artis-artis berkenaan.

amyza aznan hina netizen

Advertisement

Bukan itu sahaja, timbul juga kontroversi pelakon Amyza Aznan yang telah “mencelakakan” netizen ketika siaran IG Live pihak Seniman baru-baru ini yang membincangkan isu artis meminta bantuan khusus kerajaan.

Enggan salah faham berlarutan, Amyza tampil memberi penjelasan. Menurutnya, ada seorang selebriti telah mengrekrut netizen untuk “menyerang” para artis ketika siaran langsung tersebut. Kalau dilihat, tiada komen positif tetapi hanya kecaman daripada netizen sahaja.

Ada selebriti sengaja fitnah

Amyza memberitahu dia tidak pernah berniat untuk menghina netizen tetapi berang dengan “perancangan jahat” disebalik kecaman yang dilemparkan kepada artis ketika itu. Malah, selebriti itu juga telah memutarbelitkan kenyataan dan memfitnah mereka.

Advertisement

I tunggu sampai habis live. I cakap memang celaka netizen ni, itu adalah ‘troopers’ dia.

“Konon nak marah ‘troopers’ Anju. Tunjuklah bukti” – Netizen

amyza aznan hina netizen amyza aznan hina netizen amyza aznan hina netizen

Walaupun tidak menyebut siapakah gerangan selebriti yang dimaksudkan, rata-rata netizen mempercayai kata-kata Amyza itu ditujukan buat Zarina Anjoulie.

Terdahulu, beberapa orang artis didakwa menghina netizen dengan panggilan yang agak kasar iaitu memiliki IQ rendah dan ibarat lembu dicucuk hidung. Rata-rata netizen berang dilabelkan sedemikian rupa dan mengatakan artis sepatutnya sedar diri kerana tanpa netizen mereka tidak mampu menempa nama dalam industri hiburan.

Sumber Berita : Facebook

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

12 Comments

  1. Anonymous

    April 3, 2020 at 12:50 pm

    Anju tu mmg mulut takde insuran. Semua orang pun dia nak buat gaduh. padahal if dia tak start, takde pun isu ni. dia acah jadi good citizen.. tengoklah berapa orang yg jadi mangsa dia.. kawan baik sendiri pun dia londehkan kat public.. simpan segala aib kawan2 kemudian bila time gaduh dia sebarkan kat public. Dia purposely simpan segala aib orang.. dia sakit sebenarnya. Aku mula2 ikuti dan sokong dia juga, tapi lelama aku dah nmpk perangai sebenar dia. Betullah, if netizen sokong orang mcm ni… mmg otak mcm lembu yang dicucuk hidung.

  2. Rosie

    April 3, 2020 at 8:19 am

    Batu api yang sebenar dalam group seniman (seniman lah sangattt) tu tak lain tak bukan si EMELDA ROSMILA tu haaa. Pastu korang pun berjemaah ikut mengutuk, bukan nak betulkan keadaan ke apa. Si Ogy sebagai org yg lebih tua patutnya menasihat, bukan lagi ikut berjemaah. So yg patut korang seniman take alert si EMELDA ROSMILA tu haaa, dia la yg sebenarnya make chaos to everyone duhhh tu pun ko tak nampak ke zed zaidi? Next time letak je la jawatan -___-

  3. Anonymous

    April 2, 2020 at 11:11 pm

    Inilah masa utk muhasabah diri..bkn bercakaran sesama bangsa seagama..

  4. Aku netizen

    April 2, 2020 at 9:35 pm

    Volucahh dah jadi hero pulakk.. Buat live hina kawan, tayang aset londeh terjojol sana sini.. Ahhhh sudahlaaahhhhh!aku belum melupakan perangai mabuk ko tu

  5. AaM

    April 2, 2020 at 9:09 pm

    Kepada Amyza Aznan aku harap ko baca.

    No. 1, internet ni tiada batasan umur, kadang2 Netizen yg duk komen tu bdk sekolah je. so abaikan

    No. 2, contohi Along Cham dulu, bila mana isu pasal bekas isteri dia, dia paling hebat, bila media tanya, dia ckp no komen, so lama2 media senyap, samala netizen ni, senyap je tak yah bagi komen2 baru, ckp no komen, tak yah komen apa2, nanti isu baru keluar, senyap Netizen tu.

    Peace.

Loading...
To Top