Written by AbangNara | December 1st, 2015

Nama Ammar Alfian dari dulu lagi memang sering dihimpit kontroversi. Banyak sangat kontroversi yang melanda pelakon ini sampai kalau nak kira dengan jari pun tak cukup. Kalau tak silap, kontroversi terakhir ialah desas-desus kewujudan video “threesome” antara dirinya, Idris Khan dan juga Atikah Suhaime. Namun masing-masing telah pun tampil membuat penafian tentang kewujudan video tersebut.

ammar alfian

Lama tidak mendengar perkembangan terkini Ammar Alfian, tup-tup hari ini Abang Nara mendapat tahu bahawa pelakon itu telah bersara daripada industri seni tempatan. Tambah mengejutkan ialah Ammar telah terbang ke luar negara. Daripada apa yang ditulis, nampak gaya seperti Ammar tidak akan pulang ke Malaysia lagi. Berikut ialah status yang dimuatnaik di akaun Instagram @ammaralfianofficial.

Big boss Ammar Alfian meninggalkan dunia seni dan akhirnya negara Malaysia…semoga berjaya big boss dengan penghijrahan ini..kami peminat setia big boss faham dengan keputusan boss dan doakan kejayaan boss di negara luar..inshaallah dan kami terpaksa akur big boss tidak mahu lagi update pada kami tentang big boss lagi…we love u Ammar Alfian

ammar alfian

Tidak diketahui punca penghijrahan Ammar Alfian ini. Pasti Ammar ada sebabnya yang tersendiri. Mungkin susah nak cari makan di Malaysia selepas pelbagai kontroversi yang melanda dirinya. Sama-samalah kita doakan agar Ammar bertemu kejayaan di tempat yang ditujuinya. All the best and good luck.

46 responses to Ammar Alfian Tinggalkan Dunia Seni & Merantau Ke Luar Negara?

  1. gigi besi says:

    Yeahh.. dapat bagi komen yang pertama.. yahooooo

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Kesian negara tu terpaksa terima sampah daripada malaysia.

    0

    0
  3. hahah says:

    Kesian negara tu terpaksa terima sampah daripada Malaysia.

    0

    0
  4. Anonymous says:

    pungkor hang.

    0

    0
  5. semoga tabah ammar..jangan buat benda bukan2 k..

    0

    0
  6. poooorraaaahhh says:

    Eh.. Apa ada hal nak berambos keluar negara. Tak berkesan sebesar kuman pon.. Kalau tahap lakonan excellent macam Antony Hopkins rasa terkesan la. Setakat pelaris majalah hiburan separuh lucah tunjuk badan apa la sangat. Sekadar buat betina garet mengidam air barli suam je.. Tak payah balik semula laa..

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Byk btul org suka mengutuk kat cni. Mentang2 la xnmpk muka.

    0

    0
  8. Anonymous says:

    sape dia ni???

    0

    0
  9. mama says:

    jangan jadi keldai dadah cukup.

    0

    0
  10. tutti fruitti says:

    I like ammar sbb kalau berlakon ok je..ada talent.x mcm hero lain hrp menang ‘beauty pagent’.. bakat ke laut maut.
    Chill ammar ! Wish u good luck. Xyh hadap ngan industri seni kt msia ni….sume nya fake termasuk para peminat, choy lah!!

    0

    0
  11. Beautiful Norra says:

    pergi lah mana kau nak pi pun…
    ade aku kesah…?? syiohhhhhhhhhh…kikiki

    0

    0
  12. Anonymous says:

    body mantap…muka bangla

    0

    0
  13. mao says:

    ni yg dulu ade story pasal tatu ke? siyes la aku xthu dy ni berlakon cite ape, sbb kontroversi je bnyak. maybe dy da bosan hadap, well, poket lau kepuk kau nak duduk luar negara pun pegilah. jgn bt kontroversi memanjang sudahla.

    0

    0
  14. Kita Juga Pendosa says:

    Hrtu sempat tgk melodi. Drpd pemahaman sy, dia sebenarnya nak/dah berubah ke arah yg lebih baik. But maybe judging by his past ada org kata tu semua mst keje dia. So dia terkilanlah agaknya. Apa2 pun, semua org deserve to change rite? Perancangan Allah kita tak tahu. Boleh jd dia hina pd pandangan manusia tp tidak pd pandangan Allah since Allah lebih tahu hati makhluk2Nya. Mgkn dia btl2 menyesal dgn kesilapan yg dia pernah buat & betul2 nak berubah. Klu dia nak berubah ke arah lebih baik, we should support him. Boleh jadi dia lebih baik drpd kita nnt. Doakan dia. Syurga Allah itu luas utk kita sama2 menghuninya ? To Ammar, sebesar apa pun dosa kita, Allah pasti akan ampuninya jika kita memohon.Rahmat Allah melebihi murkaNya. Sesungguhnya Allah itu dekat, lebih dekat dr nadi kita sendiri. Mohonlah kekuatan utk kuat & tabah menjalani ujian2Nya. Tidak dikatakan beriman seseorang itu melainkan dia diuji. Semoga tetap istiqomah di jalan Allah & semoga Allah sentiasa menjagamu. Stay strong! Biarlah 1 dunia memandang hina asalkan tidak hina dipandangan Allah. Cinta Allah pd hambaNya lebih besar even dari seorang ibu kepada anaknya kerana Allah Maha Pengasih & Maha Penyayang. Allah saja pun lebih dari cukup. “Turn to Allah, He’s never far away, put ur trust in Him, raise ur hand and pray” (pinjam lagu Maher Zain skit) *Maafkan sy klu ada slh & silap ?

    1

    0
  15. Anonymous says:

    lagi sorang sembang

    0

    0
  16. naruto says:

    jgn nnt taw2 ammar alfian kni menjd lelaki malaysia pertame y popular bekerja di red light street plk yehh..wakakakakka

    0

    0
  17. Anonymous says:

    elok la tu..
    jd pelakon porn…
    tk pun sok kuar story pelakon mly petama berlakon filem Hollywood..tp adegan cium molot..ranjang..bogel semua ada..tatu usah ckp la..
    pi la berambus..busukkan nama bangsa sendiri je

    0

    0
  18. miya says:

    good luck!

    0

    0
  19. lilnashps says:

    Hai siapa nak join sy buat business online dengan income Rm100-RM500 sehari? Meh whatsapp sy 012-5684105

    0

    0
  20. intan nur azzura mohammad says:

    balik bangladesh kot?

    0

    0
  21. ikan says:

    pegi petik buah lettew

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Ammar Alfian ko da blah ni bocorkn la video threesome tue. Da lamer aku tunggu org hantar kt wechat x dpt lg. Org x kan kait nama ko da sbb ko da x de kna mengena dgn industri. Kuarkan la video tue dri fon ko!

    0

    0
  23. penasaran says:

    siapa mamat kedaung nie???posman ke?

    0

    0