Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Amin Idris Tak Gentar Tuntutan Saman RM1 Juta Dari Ustaz Abu Syafiq

amin idris tak gentar saman ustaz abu syafiq

Ketika ini, nama Ustaz Abu Syafiq cukup hangat diperkatakan oleh netizen berikutan beberapa isu sebelum ini, terkini muncul pula kontroversi baru melibatkannya dengan penceramah bebas dan personaliti TV, Amin Idris sehingga kes antara mereka bakal dibawa ke mahkamah.

amin idris tak gentar saman ustaz abu syafiq

Advertisement

Mesti ramai yang tertanya-tanya mengapa pula Ustaz Abu Syafiq tiba-tiba hendak menyaman Amin? Kes ini bermula berikutan isu status di Facebook pendakwah itu yang didakwa mengeluarkan kenyataan negatif terhadap Ustaz Ebit Lew, kemudian akaun Facebooknya dinyahaktif dan dia mengatakan akaunnya itu telah digodam.

amin idris tak gentar saman ustaz abu syafiq

Perkara itu mendapat perhatian Amin yang kemudiannya memberikan respon dengan memuat naik status menegur perbuatan Ustaz Abu Syafiq. Rata-rata netizen juga bersetuju dan menyokong apa yang dikatakan oleh Amin.

Tiba-tiba suruh minta maaf

Advertisement

amin idris tak gentar saman ustaz abu syafiq

Bagaimanapun, Amin memaklumkan dia menerima mesej daripada peguam mewakili Ustaz Abu Syafiq yang menggesanya untuk meminta maaf secara terbuka dan turut didakwa akan menyamannya jika tidak berbuat sedemikian.

Alasan yang diberikan, apa yang ditulis oleh Amin membuatkan pendakwah itu menerima pelbagai kecaman, ugutan dan komen sinis yang menjatuhkan reputasinya.

Ustaz Abu Syafiq tuntut saman RM1 juta

amin idris tak gentar saman ustaz abu syafiq

Difahamkan, Amin diberi masa selama tujuh hari untuk membuat permohonan maaf tersebut dan dia turut dituntut untuk membayar wang ganti rugi sebanyak RM1 juta.

Namun, Amin tidak gentar dengan tuntutan itu dan sedia bersemuka dengan Ustaz Abu Syafiq di mahkamah.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

6 Comments

  1. Anonymous

    April 29, 2020 at 1:29 am

    dua2 ego …end of story

  2. biarbetik

    April 28, 2020 at 8:08 pm

    Abg Nara new pagi ni boringnya…banyak sgt ads & popups…page pun not as good as before…gossips semuanya lame…banyak dah keluar site lain…nak kata puasa sebelum puasa mcm dah slow je…tukar management ke apa ni…sgt lain tak seperti dulu

  3. Anonymous

    April 28, 2020 at 7:16 pm

    Menahan diri dari memaki hamun bukan bermakna ketika kamu berpuasa semata2.. bahkan di dalam bulan Ramadan sekaliannya ! X kira lepas berbuka atau sebelum berbuka.. bahkan kalau di bulan selain ramadan pun tetap wajib… Jgn salah faham wahai saudaraku.. bertakwalah pada Allah..

  4. Lepat

    April 28, 2020 at 6:59 pm

    Sapa.jumpa abu syafiq ni kasi pelempang jer kat muka penunggang agama ni…keje nak kayakan.diri dia.jer pakai agama..menatemu Abuuuuu..kita makan kacang…kacang tokmu nate beghuk abuuuu
    Ok x marah tadi pose dah sabo banyak..nw dah buka….terkeluar semua

  5. malula abg nara woi

    April 28, 2020 at 5:59 pm

    sejak artis suam kuku, abg nara pon sibuk cari semua isu nak post. wahahaha

Loading...
To Top