Written by AbangNara | June 6th, 2013

Secara senyap-senyap, pelakon yang popular menerusi drama Setia Hujung Nyawa, Amar Asyraf mengesahkan bakal berkahwin dengan tunangnya, Arna Salleh pada hujung minggu ini. Jutaan tahniah diucapkan atas berita gembira ini. Pasti ramai yang terkejut kan?

gambar kahwin amar asyraf

Berita gembira ini telah pun disampaikan oleh Amar Asyraf sendiri menerusi laman Facebooknya. Jelas terserlah keterujaan Amar berkongsi berita perkahwinannya. Confirm Amar sudah tidak sabar-sabar lagi untuk bergelar suami. Tulis Amar di Facebooknya:-

Hye semua..how are you guys? Hope u all enjoy ur life..me too..right now im going through a very important phase of my life, and i am enjoying it! #AMAzing Team, Nana, Kak Sofie, imran, Afnan, Dya, are doing a great job for me, my career are doing well, eventhough not drastically, but im doing well to get to the top. And i have my #AMAzing to support me .

For my friend Marina, Azlin, Amani, Aishah hoo, Apie, Naque, Yusmar, Adika,Kirin, Asri , Ajib, and many more , tq for always believe in me! We will make things happen and make theatre as an industry! Not just that, the one who gave me all the energy to get me going all this time, is always there for me! She who never let me slip away with the current, are my backbone for this 2 years and will be for all my life!

I always knew that she is the one. And this week ill be her husband! I will take the responsiblity for all her action starting this weekend. And i cant wait for that. I am ready. I know i am. For we are meant to be with each other. I love u! Im wishing myself a wonderful wedding! I hope u guys can wish us too! Im gonna be a husband!

gambar kahwin amar asyraf

Butir-butir terperinci mengenai perkahwinan Amar Asyraf dan Arna Salleh masih belum diketahui sehingga ke saat ini. Apa pun Abang Nara nak ucapkan selamat melayari bahtera rumahtangga buat mereka berdua. Semoga kekal bahagia sehingga ke akhir hayat. Beberapa lagi gambar Amar dan Arna dengan membaca entri ini sepenuhnya.
kateP.S: Exclusive dress, vintage dress, dan casual dress untuk kamu yang bertudung di EDZ.com.my. Like Facebook: facebook.com/eightdesigns.

gambar kahwin amar asyraf
gambar kahwin amar asyraf

gambar kahwin amar asyraf
gambar kahwin amar asyraf

72 responses to Amar Asyraf Bakal Berkahwin Hujung Minggu Ini

  1. Che Non says:

    wahh..jeles nyaaa aku :)

    0

    0
    • roonay says:

      minah ni la yg leh time dia saat rambut kerinting n xnmpk encem pongg.,.org lain puja dia waktu dia tgh ensem hohoho..tahniah

      0

      0
    • Olga says:

      ELEH…POYO DIA NI..DLU BUKAN MAIN INTIM LG DENGAN ABBY ABADI…PAS TU DGN C TUA KEREPOT GAYATHRI..LAST2 ORG MUDA JUGA KAU PILIH…HAH! KAN I DAH CKP CINTA DGN ORG TUA MG X MENJADI…NEWAY TAHNIAH SYG

      0

      0
      • mamat hensem says:

        hahahahha..olga2..ko lg poyo…..y ngn abby abadi tu si zul arifin laaa… bukan mamat nih,,,,

        0

        0
        • BUNKFACE NO.1 says:

          olga memang bangang adabi, buka mata luas2..tu amar asyraf bukan zul arifin

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          Zul dgn amar..bapak jauh beza…….badan…hahahah..mangkuk..nak komen beria tp salah..dah laa info terang2 nampak…bangang yang abadi selamanya~

          0

          0
        • Anonymous says:

          hahhaha aku tumpang gelak adoiii hahah ade eh bangang abadi… lawokkk

          0

          0
      • Anonymous says:

        tu zul arifin la…ni amar

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko 2 yang poyo…hahahahha

        0

        0
      • olga mengong says:

        ko 2 yang poyo tahap gabann…hahahaha

        0

        0
      • olga buta says:

        dah kau kenapa olga..bodoh ke kau nie? tu zul la. bangang.

        0

        0
      • MawarDesa says:

        Hai la Olga.. kamu ni buat malu sahaja la.. kalau tak tau jangan komen.. adoiii.. dah jangan keluar setahun.. dok diam2.. menahan malu ko tu.. Budusss….

        0

        0
      • aku laa says:

        gelak guling-guling aku bace komen si olga ni..hahaha komen ko bukan main lg panjang tp sayang semuanye ke laut..hahahahaha

        # ko bace beautifulnara hari-hari sambil tutup mate eh olga? hahaha #

        0

        0
      • Fira says:

        Wakakakakakakak ngok la hang ni loga loga poga…salah org..kah kah kah gelak abadi kpd bangang abadi

        0

        0
      • Olga says:

        HAHAHAHA AKU SAJE JER TEST KORG..EK ELEH SEBELUM NI BUKAN MAIN POYO LAGI CAKAP X KENAL ARTIS ITU LA…ARTIS NI LA…TP NAMPAKNYA TU SEMUA POYO..KORG MG PEMINAT SEJATI ARTIS MALAYSIA YG XDA KUALITI…HAHAHAHAHAHAHAHA KORG SEMUA BAHLOL…..

        0

        0
        • TahApa2Entah says:

          hahahahhaaaaaaaaaa olga bangang tahap cipan dah malu tahap gaban…

          0

          0
        • Anonymous says:

          hahahahawauuuu..olga dah malu woi….

          olga pegi amik sarung nangka la..tutup muka kau woi..

          lagi sekali hahahahawauuuu

          0

          0
        • Mika says:

          hahaha lawak dohh semua bahan Olga..
          and…Olga, kau buat ayat cover ke pasal nak test2 tu ? hohoho !

          0

          0
      • Anonymous says:

        hahahaha..olga olga…hentikanlah komen mengarut kau tuh..main bohhh jer…

        jangan biarkan simptom sengalisme dengan bangangnisme kau tu melarat larat..

        0

        0
      • ss says:

        olgo bodoh sombong…hahaha…gelak aku baca komen bangang dia ni….osah bongap eh ko ni olga…

        0

        0
    • Anonymous says:

      jealous gila rasa….sedih..love him

      0

      0
    • aku laa says:

      Hari tu aku dah frust dgn si izzue islam, ni dgn si amar plak..haishhh satu persatu hero malaya kawin tp xde sorang pn pilih ak..hahahahahaha

      #apepon semoga setia hujung nyawa yer zain hakimi#

      0

      0
    • nora hot mama says:

      emm sedeyy..aku syg sgt2 kt amar …smpi hati amar tak pilih akuu

      0

      0
    • Ak yg comel says:

      hai org kampung..umah amar ni kt taman permai masjid tanah melaka.depan sekolah menengah lama aku sekolah ghafar baba.lalu depan umah dia semalam dah start ramai jiran berkampung

      0

      0
  2. minah jambu says:

    handsomenya dia ni. kalau kena cekik sebelum ke ranjang pun aku x kisah. nanti aku rampas dia daripada tunang dia. haha

    0

    0
  3. saya ok jer!! says:

    tahniah… semoga segalanya dipermudahkan.. amin :)

    0

    0
  4. Mas Ayu says:

    Alhamdullillah…niat yang baik pasti diredhai dan dirahmati Allah…semoga kasih sayang pasangan ini berkekalan hingga ke akhir hayat…aminn

    0

    0
  5. Liyana Lunia says:

    sampai hati awak T_T

    0

    0
  6. miss kiah says:

    warghhhhh…kuciwa…mendara la haku smpai ke tua…sobbbbbb

    0

    0
  7. ila says:

    Congrats to u Amar Asyraf… antara contoh artis baru yg menjaga peribadi dngn baik… #selamat perantin baru ;-)

    0

    0
  8. iphoneuser says:

    Serious tak kenal, mungkin tak pernah tgk, elok la kawin hindarkan maksiat, pegang² tangan..

    0

    0
  9. aku yang comel says:

    muka diorang sama larrr..tahniah..selamat pngantin baru dan setia ke hujung nyawa : )

    0

    0
  10. cikgu english says:

    broken english..pls check your grammar again darling…

    0

    0
    • der says:

      poyo ar kau! lgpun amar bkn cikgu english..

      0

      0
    • AdeqManis says:

      Meroyan na mengajar kot.almaklum lah skrg kn cuti skola. broken pn broken la jnji kita paham ape die na ckap kn? peace yo!!

      0

      0
      • mamat says:

        adeqmanis, rasenye ‘nak’ tu dah cukup pendek. kenape la nak eja ‘nak’ jadi ‘na’ pulak. makin menjadi2 skrg shortform nye. yang ‘tak’ jadi ‘tak’.. lepas tu. sekarang aku tgk org tulis ‘best’ jadi ‘besd’, ‘buat’ jadi ‘buad’.. ape ke pelik bebenor budak zaman skrg ni yopppp..

        hari tu tengok ade org tulis ‘nabule’ ngan ‘tabule’. aku sakit kepale fikir amende la tu. rupe2nye tak boleh dengan nak boleh..

        mode: tua nye daku sebab x faham budak2 skrg tulis ape..

        0

        0
      • mamat says:

        adeqmanis, rasenye ‘nak’ tu dah cukup pendek. kenape la nak eja ‘nak’ jadi ‘na’ pulak. makin menjadi2 skrg shortform nye. yang ‘tak’ jadi ‘ta’.. lepas tu. sekarang aku tgk org tulis ‘best’ jadi ‘besd’, ‘buat’ jadi ‘buad’.. ape ke pelik bebenor budak zaman skrg ni yopppp..

        hari tu tengok ade org tulis ‘nabule’ ngan ‘tabule’. aku sakit kepale fikir amende la tu. rupe2nye tak boleh dengan nak boleh..

        0

        0
    • miss kiah says:

      ni bukan blog tatabahasa..at least dia ada usaha..org mcm ko ni la yg uat rakyat malaysia xberani nak gunakan bahasa inggeris tau x! eee sakit pulak hati kt

      0

      0
      • mamat says:

        cik kiahhhhh. ya Allah. aku komen pasal bahasa melayu la cik kiah wehhhhhh. pasal perkataan short form. contoh : NAK jadi NA. itu bahase ape?
        ade aku komen pasal english????? ade aku komen pasal english org????adoi. nak komen pun bace elok2. fahamkan. hadoiiiii. cik kiah cik kiah. kesian aku tgk kau

        0

        0
        • mamat says:

          eh.ke cik kiah sound cikgu english tu. terase pulak aku. hahah. sorry cik kiahh

          0

          0
        • mamat says:

          eh.ke cik kiah sound cikgu english tu. terase pulak aku. hahah. sorry cik kiahh”’

          0

          0
        • miss kiah says:

          ehh cik mamat ini meroyan pule..kite tujukan pada cikgu di atas..seb baik cpt3 minx maaf. baru nak sentap td!

          0

          0
    • Anonymous says:

      cikgu english..lopeh ekau komen grammer amar..ekau bg pulak kek den…den komen grammer ekau lak..

      asal faham sudahler…

      0

      0
    • Joyah Sepot says:

      hahahaha..and you’re commenting abt grammar on an artist who updated his status? its an online ‘thingy’ darl..there’s no rule, no nothing what so ever!.. This is not essay writing competition..and he wrote nothing serious..just updating moments in his life..

      ** tak perlu la nak perli2 sapa2 pun kalau org tu sekadar updating his/her own life status..takde kaitannya dengan kau..lainlah kalau anak2 murid kau yg update status dan kau pantau grammar..so, tak payah la nak tunjuk pandai kalau at the end of the day kau yg nampak bodoh..

      0

      0
    • aku pun cikgu english jugak says:

      dia bkn tulis english essay untuk exam pun. grammar nazi betol. spoken english biase la. alaa native speakers ckp grammar bkn betul sgt pun.

      0

      0
  11. Gigi Kuning says:

    Congrate…Zain nak kahwin da….

    0

    0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      CONGRATS lah yang betul

      0

      0
      • ddd says:

        grammar nazi bersepahhh!!! eja english salah kecoh… eja bm salah wat tah tahu plak… ‘pula’ jadi ‘plak’, ‘betul’ jadi ‘btol’ ‘kepala otak’ jadi kepalahotttakkkauuu!!’ ade sape nk kecoh?

        just nk eksyen nk gtau sumer org yg kau tahu how to spell congrats? cetttpooodahhh

        0

        0
        • Kiera Syamsudin says:

          dia bukan eksyen…memang betul pun congrats..mana dtgnya congrate?? org malaysia jer guna ni…orang melayu mcm kau ni tak boleh ditegur langsung…aku nak tengok kau pergi luar negara kena gelak ke tak…org tegur benda yg betul pun salah

          0

          0
        • Anonymous says:

          datang bukan ‘dtg’

          0

          0
      • suka tembikai says:

        sesetengah org malaysia tak boleh di ajar tegur, terutama org yg english dia tunggang langgang…bila org tegur untuk kebaikan pun dikata nak menunjuk…dah tu cikgu kat sekolah mengajar tu kira nak tunjuk eksen jugak lah, LOL !

        0

        0
        • Joyah Sepot says:

          suka tembikai aka cikgu english:

          mengajar/menegur kena ada cara..bukan tegur yg nampak sgt nak mengaibkan org..mcm la kau sorang yg boleh berbahasa inggeris..berlambak rakyat Msia yg boleh berbahasa inggeris dgn baik..di website mcm ni, tak payah la nak tunjuk poyo..ramai budak2 sekolah je pun..kamu as a person (bukan sebagai cikgu) should know which medium u r in..which language to use..kalau kamu datang ke kawasan kampung pendalaman dan kamu suka sgt show off berbahasa inggeris, then kamu sebenarnya poyo (pada saya itu dah tahap membodohkan diri)..so, sila lihat kawasan sekeliling sebelum buka mulut..otherwise u’ll get what u deserved..to be laughed at..

          0

          0
        • Johnny English says:

          You will get what you deserve.

          bukan deserved, ya cik Joyah.

          0

          0
  12. syikin says:

    muka ada iras sama….moga bahagia selalu..:-)

    0

    0
  13. mulut puaka says:

    RAMBUT KORANG SEIRAS LAH..

    0

    0
  14. aku okey jek says:

    Tahniah , Ammar a.k.a Zain minho nak kahwin da . hehehe
    Semua astis handsome2 dah kahwin ,.
    Izzue pun dah kahwin .
    Ammar pun nak kahwin .
    Muda2 lagi …
    Alhamdulillah .. Semoga kekal ke akhir hayat . :)

    0

    0
  15. Anonymous says:

    hahahaha..ade gak owg yg xkenal amar asyraf..bodoh sombong..kutuk kaw2..padahal 2 zul arifin…hahahahahaha
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH……

    0

    0
  16. ley says:

    tahniah… tp aku kenal sngat ngan sudiana salleh ni… moga jadi isteri yg baik,,, untung dapat suami yg mungkin baik yg leh terima kau yg kepala angin tu.. semoga leh bawak kau ke arah kebaikan.. jaga la diri ..ko tu sakit…ke buat2 sakit aku tak tahu lah..sket2 ko cakap ko nak mati…kami dah jemu…bayar hutang2 org yg kau buat tak ingat tu…dah2 la wat prangai lama tu…skang masa untuk semua org berubah ke arah yg lebih baik..tolong lah berubah..cakap depan2 kau buat pekak,aku tahu mana ada post pasal tunang kau kau mesti baca pasal tunang kau pasal tu aku gtau kat sini..jgan pergunakan tunang kau yg lurus bendul tu

    regards,
    sedara mara kau

    0

    0
    • nanny says:

      tak baik lah bukak aib orang

      0

      0
    • nanny says:

      tak baiklah bukak aib orang

      0

      0
    • MakJemah says:

      nak jugakkk sebut perkataan “kau yg kepala angin”..”bayar hutang org”..”tolonglah berubah”..etc..kau bukak aib org tak pe pulak ye? yg sebetulnya, kau yg buruk perangai ley..ubah2 untuk kebaikan dunia akhirat ye..

      regards,
      saudara seIslam kau

      0

      0
  17. kelkatu says:

    Cikgu English……l think his english is gud, though not excellent…. Ok now Cikgu english, can you write us a short essay and post it here. We just want 2 C how gud your english is….hehe… sebab kamu pandai mengomen tahap english org. Jgn marah ye…

    l must be getting old cos’ l dont know who these people are…..well, actually most of the artiste on this blog.

    0

    0
  18. Yana says:

    Nikah dkt Bidor…. :) next week..

    From: Jiran tok Kadi hehehe

    0

    0
  19. aku ni xclassmate si sudiarna salleh..memag lah perangai dia ala2 tomboy masa sekolah…tapi hati dia baik.pernah kitaorg g bekelah ramai2 happy go lucky.jenis gila2…kadang2 lelaki tetarik pada pompuan yg lasak…tak suka pompuan yang mengada ngada.sudiarna ni budak pandai kat sekolah…top 10 kat sekolah antara yang cantik walaupun macam jantan skit perangai…pada sudiarna congrats!!!

    0

    0