June 29th, 2018

Tidak cukup dihimpit dengan gosip percintaan bersama Emma Maembong, kini pelakon berbangsa Cina, Alving Chong yang semakin popular membintangi drama-drama Melayu dipaksa pula untuk memeluk agama Islam sehingga tahap perlu bersunat jika ingin berkawan rapat dengan Emma.

Agak kecewa dengan mentaliti sesetengah masyarakat yang masih lagi ‘sempit’ dan ‘cetek’,  Alvin menjelaskan isu agama adalah hak peribadinya yang harus dihormati tanpa sebarang desakan ataupun paksaan.

Isu sering orang cakap pada saya adalah mengenai agama. Ramai bertanya, pintu hati saya tidak terbuka hatikah untuk memeluk Islam? Malah ada meminta saya ‘bersunat’ terlebih dulu kalau mahu berkawan dengan Emma Maembong. Saya ada ramai kenalan beragama Islam, malah pengurus saya sendiri seorang mualaf. Islam adalah agama indah tapi ia bukan masa saya lagi.

Kalau ada yang berniat untuk Alvin cuba memahami ataupun mempelari agama Islam sekalipun, lakukanlah dengan cara yang lebih berhemah. Bak kata Alvin, janganlah terlalu memaksa bab agama.

Sumber Berita : Harian Metro


13 responses to “Alvin Chong Kecewa Dipaksa Masuk Islam Dan Bersunat Kalau Mahu Berkawan Dengan Emma Maembong”

 1. mak jemmsssss says:

  Hurm.. sian kamal adli.. mak jemmms dh ckp dr awal dah.. xyah nk mengharap.. tgk ni tgk… huhu.. move on please kamal.. si emma kembong ni dh ngn org lain la pulak..

 2. anonymous says:

  mmmmm i loikee kulup…sooo cheesezellll

 3. kak bawang says:

  serious menyampah si Emma ni.gedik lebih

 4. bawang besar says:

  alvin walaupun lu bangsa lain…tapi rasa nya kalau lu pilih si pompuan ni mmg RUGI lah …baik lu cari lain …

 5. Anyn says:

  Masuk islam kena tggu hidayah allah.
  Kalau takat emma x payah la kot nti ko jadi alvin n the chipmunks je

Loading...