Written by Bella | November 14th, 2017

Pemilihan lagu untuk mara ke pentas Anugerah Juara Lagu Ke 32 kali ini nampaknya benar-benar hangat diperkatakan dan mengundang pelbagai komen daripada netizen yang menyatakan pendapat mereka.

Terbaru, ada individu yang tidak berpuas hati apabila lagu Amboi nyanyian Altimet mara ke AJL 32 dan meminta agar Altimet tarik diri daripada AJL 32.

Tidak begitu terkesan dengan provokasi tersebut, Altimet  dengan bersahaja meminta individu terbabit adakan satu petisyen untuk batalkan penyertaannya.

Sabarlah Altimet, haters ini ada dimana-mana dan memang selalu cuba untuk meraih perhatian. Kami harap isu ini tidak diperbesarkan lagi,  sudah tentu juri profesional dan pengalaman sudah memilih lagu yang terbaik untuk ke pentas gah seperti AJL 32.

45 responses to Altimet Bidas Komen Haters Minta Beliau Tarik Diri AJL 32

  1. senah gemenceh says:

    fans ayda jebat ler tu….hahahaha

    34

    0
  2. Anonymous says:

    buat la petisyen hapuskan gst ke, hapuskan tol plus highway ke…ada juga faedah nya.

    29

    2
    • pakarekonomi says:

      hapuskan gst. lepas tu ko jugak membatak nak sekolah free, highway free, klinik free, universiti free, petrol free. takde cukai kerajaan nak dapat duit mana? ko tau kan cat pintu gerbang pon kerajaan selangor bayar RM10 juta hohoho. tima kasih jemin

      5

      12
      • Anonymous says:

        alahai…duit hasil minyak negara mana pergi? dlm budget hari tu cakap pung pang pung pang beratus-ratus juta diperuntukan itu ini, brim pun x naik2.
        yg ketara pegawai2 kerajaan yg mengandung dibenarkan pulang awal. apa punya budget entah….apa kena mengena? budget utk rakyat? puihhh.

        15

        1
        • Phdekonomi says:

          Oo baca bajet. Sila nyatakan berapa banyak duit minyak dengan duit mal bagi semua benda yg ko mal free tu. Sila laaa nyatakan. KALAU reti baca la hehe

          3

          2
        • Mak Becok says:

          5 cawangan pasaraya Giant ditutup diseluruh negara pd 5 november lalu bukti rakyat makin dibebani dgn kos sara hidup dan kenaikkan harga2 barangan. Kejatuhan ringgit menguntungkan pelancong2 tapi masih mereka tidak memilih Malaysia. Yg datang apek2 dr China yg meludah, kentut merata-rata. Pastu naik Genting…berjudi. :(

          14

          1
        • MAekonomi says:

          yg cawangan giant baru bukak tak cerita ke? kalau la indikator ekonomi ko berdasarkan cawangan bukak tutup…alahai sedihnya. dikkk meh ilmu free aku bagi kat ko. bank bukak tutup, supermarket bukak tutup, tu NORMAL course of business. lain la dia tutup bankrap tak bukak2 baru.

          but as usual, tak tercapai la kepala otak ko kan hehehe. cgpa cukup makan ke dulu dik

          3

          9
        • org perak says:

          kalau duit kswp dan tanung haji pun kerajaan rolling, makna nya kerajaan msia dah x berduit. akak x nk status negara maju. akak nk gst dihapuskan. dah hapuskan umno yg menindas rakyat dan menikan rakyat.

          8

          2
        • Indon says:

          Trump x suka Najib…malas nak layan pemimpin korupsi. hahahah

          16

          2
        • Anonymous says:

          video youtube kt atas- beza antara org yg buat duit hasil berniaga dgn org curi duit rakyat dan kekayaan negara.

          7

          0
      • Anonymous says:

        beli kapal terbang, bantu usa..ada pulak duit. podahhhh.

        9

        1
      • justme says:

        lupa duit kerajaan datang dr mana? Tiap2 bulan bayar income tax, tak cukup dgan normal tax, duit bonus hasil kerja keras kena tax tinggi.. sampai tinggal ciput. walhal duit kita tu. Duit EPF, duit Tabung Haji, kutipan tol dsb.. dulu masa Tun takde pun. Makmur je hidup rakyat MY.

        13

        1
        • Anonymous says:

          macam mana nk ada duit. labur dgn projek2 yg memperkayakan kroni2 ..bukan rakyat. rakyat dipaksa makan kangkung.

          5

          0
        • lalalala..aku bukan penjilat dedak says:

          daripada tok arab….lepas tu masuk akaun sendiri. opsssss….

          8

          0
      • Anonymous says:

        sebelom ada gst pun elok je negara kite.. siap semua ada subsidi. kalau nak makan dedak pun beragak la. ni Ni subsidi semua tarik .. gst lagi ..

        7

        1
      • lynn says:

        GST boleh kekal. Naikkan cukai pendapatan. Tapi, make sure pendidikan adalah percuma sehingga universiti, kekalkan perubatan percuma. Petrol ikut harga dunia. Baiki kemudahan dan pengangkutan awam agar rakyat boleh gunapakai dengan lebih kerap.
        At least itu yang negara-negara maju buat.
        Rakyat pun tak marah kalau tax ko amik hampir separuh, tapi make sure la hasilnya tu diberi semula kepada rakyat, bukan isi saku orang tertentu atau berlaku ketirisan.
        Itu pun susah sangat ahli politik ni nak fikir. Pelik aku weh.

        8

        0
        • lalalalala says:

          aku tak setuju pendidikan percuma. Sebab yang berbayar ni pun semua budak budak takmau belajar pun, main main je, ponteng sekolah ponteng kelas semua, kalau pendidikan percuma lagi hancur aku rasa sebab diorang tak payah apa apa dah

          4

          0
        • Anonymous says:

          Bukan susah nak fikir, tapi buat2 tak nak fikir… sedihhh

          0

          0
    • Anonymous says:

      highway plus dah berpuluh-puluh tahun takkan tak habis bayar lagi???

      4

      1
  3. zabedah zabit says:

    aku rasa ok je lagu altimet sesuai utk rakyat malaysia dengar bagi sedar diri yg lupa diri tu..

    11

    1
  4. socmed says:

    lahai altimet budak tu pon dapat tak sampai 3 retweet kot. yg ko pi layan peminat ikan bilis camtu ko dah kenapa?

    6

    0
  5. han says:

    korg nie..cubalah dgr lagu die btl2..lagu die ada nasihat dan pengajaran..ade unsur sinis dengan kehidupan kite sekarang..korg just dengar perkataan amboi2 tu byk kali korg dah ckp lagu die xbest..cuba faham apa yang die sampai kan dlm lagu..nie x..lagu putus cinta..gaduh ngn awek je la yg korg rse best..

    24

    2
  6. haha says:

    aku sorang je ke yg merasakan altimet terlebih sentap?

    5

    0
  7. Anonymous says:

    sekurang2 nya lagu dia menyampaikan msg..yg butthurt ni fans AJ ke?lol
    dgr lirik dia bukan menari terlompat2 fefeeling kpop x sudah..x terpilih sentap..haha

    14

    2
    • budaya kpop yg menjengkelkan says:

      lagu k-pop sepatah haram aku tak paham apa yang diorang membebel.. yang aku nampak diorang menari gedik-gedik depan kamera.. so better aku mute suara diorang dan tengok visual je..

      2

      0
  8. Rena says:

    buat petisyen hapuskan UMNGOK la…

    2

    0
    • Anonymous says:

      ni setuju! pemimpin macam firaun. Pendidikan habis dia cut .. baiasiswa semua cut .. tapi dia gn bini dia hidup mewah bukan main

      2

      0
  9. Anonymous says:

    tak boleh layan aku lagu altimet ni dr dulu….

    2

    2
  10. Anonymous says:

    buat petisyen supaya tmj letak jawatan….hahahahaha

    4

    0
  11. Anonymous says:

    lagu2 ajl tahun ni paling hauk di telinga
    wani hasrita paling tak boleh blah…meleweh terlampau nau
    jangan smp lirik kena tukar macam aiman tino sudehhh….
    #bukanmenidakkanrezekiorang
    #adalagulainlagilayak
    #akujurike?

    6

    0
  12. sakit mata says:

    Lagu Altimet ni kena dengar…kena faham…sinis liriknya..ada message..dari lagu pompuan tak cukup akal tu…dia ingat best sgt lagu dia..

    9

    1
  13. Anonymous says:

    aku rasa yang butt hurt semua cybertroopers .. Pantang sindir barisan barisan barisan kehadapan nasional

    2

    1
  14. jurgen kloop says:

    kemon altimet…jgn layan haters…ko bkn level ko tu.
    kipidap

    5

    0
  15. Anonymous says:

    Aku rasa lagu altimet layak je masuk final. Lirik dia ada makna…yg x suka tu mesti geng duduk rumah sewa tp beli kereta mewah!

    9

    0

Leave a Comment

Optional