Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Almy Nadia Salahkan Netizen Paksa Dirinya Kurus Sehingga Susu Badan Kurang?

Menerima pelbagai kritikan kerana bentuk badannya yang berisi berbanding ketika zaman anak dara, pelakon Almy Nadia sudah tekad untuk menguruskan badan sebaik sahaja selepas beliau bersalin anak ketiganya.

Advertisement

Masih dalam proses berpantang, Almy sangat menjaga diet sehariannya termasuklah tidak mengambil garam, gula dan mengurangkan pengambilan karbohidrat.

Namun, Almy menerusi akaun Instagramnya memberitahu susu badan berkurang selepas berpantang secara sihat. Bukan itu yang menjadi isunya, tetapi kapsyen Almy seakan menyalahkan netizen.

Bagaimanapun, rata-rata netizen kembali membidas kenyataan Almy. Untuk apa terlalu tertekan memikirkan percakapan dan kritikan orang.

Tidak pasti apakah maksud Almy yang beliau harus tetap teruskan misi kurus untuk ditujukan kepada mata-mata dan hati jahanam. Apa-apa pun, memang bukan mudah untuk menurukan berat badan dan ada kalanya memang akan rasa tertekan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

43 Comments

  1. Anonymous

    January 25, 2019 at 8:46 pm

    Kesian nye. Faham sgt perasaan dia. Ade org yg rs stress sgt2 bile badan mengembang. Ade jugak yg tak kisah. Tp mmg ade org yg akan rs depressed sgt sbb gemuk ni. Emm…dlm hal almy ni laki die sebenarnye kene pandai main peranan.

  2. hiks

    January 25, 2019 at 2:50 pm

    datuk datuk I think you should bring your wife for treatment. jumpa psychologist. dia masih trauma dengan sifat buaya datuk dulu. sebab tu datin anxiety n low self esteem a.k.a selfie je sebab nak elak gambar full. wanita mmg ambil masa lama utk healing process, nak marah suami xboleh sebab sayang, so marahlah orang lain.

    • wekkkkkkk

      January 25, 2019 at 3:24 pm

      kalau dh jenis “pemakan” mmg ssh lah nk kurus.
      atau bawa hiking naik2 bukit2 dan gunung2..dah2 dah la beranak..cukuplah.

  3. bf mummy

    January 25, 2019 at 8:37 am

    selagi kita fully bf, makan la byk mana pun, insyaallah x naik, sbb sentiasa ada demand…
    portion yg ko makan tu aku tgk, org biasa punya portion tu…mmg la effect ko pny production…lebihkan nasik, bykkan minum air..byk ler susu ko tu..
    aku pun bf jugak, mkn tetap mkn, susu ada jer…dah Allah kata rezeki baby byk tu…percaya jer..jgn stress…..

  4. Perut kecik

    January 25, 2019 at 6:28 am

    Almy Nadia ne takdee otak ker? Mcm bodoh jerr

  5. FC

    January 25, 2019 at 4:32 am

    Almy, you should lose weight firstly, for yourself .. not for hubby, fans or netizens! Use the criticism thrown your way to inspire yourself to lose the weight, and you’d be surprised at just how strong your willpower may be. Good luck! :)

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top