Written by Bella | April 3rd, 2018

Sering berkongsi foto-foto rumah agamnya di akaun Instagram, akhirnya impian Datuk Seri Syukri untuk mendiami mahligai mewah miliknya itu menjadi kenyataan selepas empat tahun menanti.

Aliff sempat berkongsi keadaan sebenar rumah tersebut yang berkeluasan 40,000 kaki persegi dilengkapi dengan 30 bilik termasuk bilik kebal dan kemudahan lain seperti gimnasium, surau, rumah khas untuk kucingnya Dodi dan ada juga sedikit lagi bahagian yang masih dalam pembinaan.

Menurut Aliff, rumah berkenaan yang dinamakan sebagai Palace of Aliff Syukri adalah untuk anak-anaknya dan mahu mereka tahu setiap kepayahan yang beliau harus lalui dalam bidang perniagaan. Bukan mudah untuk mencari sesuap nasi kan?

Tidak bersifat riak ataupun sengaja ingin menunjuk-nunjuk, Aliff mahu ia menjadi motivasi untuk orang lain diluar sana turut berusaha mencapai kejayaan sepertinya.

Dalam pada itu, Aliff juga berhasrat untuk mengundang beberapa peminat bertuah sebagai tetamu istimewa untuk majlis doa selamat yang akan diadakan pada hari Ahad ini.

56 responses to Aliff Syukri Kongsi Video Rumah Agamnya Yang Sudah Siap Dibina, Ada 30 Bilik Berserta Bilik Kebal

  1. CPS says:

    Rumah ke hotel? Besar gila.

    9

    0
    • beautiful norra says:

      sy berpesan kpd diri sy dan semua…rumah, harta, wang ringgit TIDAK BOLEH dibawa mati…

      #DoneDakwah

      3

      10
  2. dacing says:

    syukur…sekarang majoriti jutawan kat malaysia ialah orang melayu….ekonomi org melayu meningkat kerana kerajaan yg prihatin….malah semakin ramai yg shopping ke luar negara….ihikssss

    15

    6
  3. mama bawang says:

    untung la bini dia…. tp hati-hati babi byk kat luar nk menyondol..

    0

    0
  4. melati says:

    ok lah…!! Neelofa RM55 juta bila nk tunjuk Banglo ??

    9

    0
    • Anonymous says:

      stail keling berputar havoc nyer sbb nk dpt job kt airasia… padan muka tony fernandes kene kencing org paki..

      1

      6
      • Lina says:

        Saya mmg bukan fan si neelofa lagi2 x paham kebangangan dia pasal issue zouk tu..tp xyahla nak racist sangat dgn kaitkan bangsa sekali..mcm mana la msia ni x makin mundur sebab pemikiran mcm ni..kalau bukan pekerja asing yg datang buat mrt tu semua Tu pon tolong pembangunan negara..dorang pon cari rezeki halal..

        Jgn di sebabkan kebangangan segelintir kita nak serangkul semua sekali..ayah akak cakap dulu dia membesar elok je Melayu Cina india semua berkawan sekarang dia kata racism lg teruk dari dulu..sad thing..

        Satu je akak nak pesan dik, bak kata p.ramlee bahasa menunjukkan bangsa..

        18

        1
        • Anonymous says:

          elok jugaklah sesekali kawen paki, anak2 pun pun dpt perhatian sbb lawa/kacak, kalau x kawen mix, hidung jambu air je lah selama-lamanyer.
          Nak pergi ke international pun susah.

          2

          0
  5. akulah aku says:

    Besarrnyaaa.. rumah-rumah lain nampak kecik je dlm video tuu .

    8

    0
  6. Anonymous says:

    Tak scammed orang kan….ker ada

    1

    2
  7. Anonymous says:

    Aik…udah “VEDIO” (ikut style dato aliff eja) kena block.

    3

    0
  8. ... says:

    usahawan yg berjaya atas jual product2 yang org melayu suka terpedaya. cepat nak putih cepat nak gemoks kuruih. semakin ramai plak org berani keluar modal 20k kepada pengilang utk jual produk sendiri . iaitu produk yang sama cuma tukar packaging and buat promosi. lagi mengarut iklan nya lagi lah laku.

    18

    0
  9. serene says:

    MANUSIA YG PALING RIAK KAT MALAYSIA !!! MCMLAH DIA SORANG JE YG KAYA. HARAP2 TUHAN TAREK BALEK HARTA & KEKAYAAN DIA KALAU BERLAGAK SNGT. MENYAMPAH..

    3

    14
  10. Anonymous says:

    dia ni baik tp sikap riak tu asek alasan tuk melayu maju mcm tak kene… elok diam2 niaga sudah hidup pon aman tak kene kecam.. perangai mcm dh jd habit suke org mengata dia.. malu ke tak dah xde air muka nk jaga.. tak malu dgn perangai cenggitu tp bila tgk org xbetul tau plak dia menilai..

    8

    1
  11. anonymous says:

    tak lama nii habis kuat pun 5 thun lepas tu bungkus lelong la,dah byk dah org kaya bodo cam ni …kaya bukan utk ditunjuk bangga hmmmmm nature of the business pun sangsi

    1

    4
  12. Pikio pikio says:

    Astaghfirullahlazim.. Buat lah video kenduri kesyukuran dan berdoa banyak2. Biar netizen sama2 mendoakan ya. ….,,,

    1

    1
  13. fishball says:

    IRRITATING GILA AH DEKNI! MASOK KUBUR BOLEH BAWAK HARTA KE?? PODAH!

    2

    2
    • stoberi says:

      haha bagi aku lah.. mungkin sbb tak boleh bawa mati lah dia perabeh beratus juta ke bape ke kat rumah dia.. kalau mmg dh banyak duit sgt..nak buat apa weh??? shopping??? dia dh buat…. bg aku oklah dia bina “taj mahal” dia utk keluarga…

      1

      0
      • wekkkkkkk says:

        yg penting..semua cash dh habis di byr. Bkn berhutang..sbb datok kata DI BINA..BKN DI BELI.
        Kalau bisness merundum ke, atau apa masalah lain ke yg x di jangka, jual je.
        Masalahnyer..ada ke org nk beli. Byk hartanah boleh di jual..pembeli x tentu ada, kalau ada pun x berminat.

        Mampu tgok..tak mampu beli, kalau beli sebsr ni sapa nk bgi tinggal bersama.

        0

        0
  14. Anonymous says:

    Alhamdulillah….moga dirahmati allah Datuk Seri Alif

    3

    0
  15. Yekeni says:

    Nice home…. But with that millions of budget, one should find a location with unblocked view and fantastic view. Ni tengok luar aje, nampak rumah jiran.

    The house should have more full height glass windows which you can view the outside from inside.

    Every bedroom should have a balcony.

    I find the house is so enclosed like old school hses. Nowadays kebanyakan rumah yg penuh dgn glass..

    Vida’s hse is more open and selesa in my opinion.

    Glass glass glass everywhere is the in thing now…

    12

    1
  16. Iti says:

    Takut pulak tengok umah dia…besar sgt..30 bilik tu sape yg nak duduk ek…Alhamdulillah aku bersyukur dgn ap yg ada…rezeki masing2 kn..tp bg aku la kan..ini pendapat aku jela..bkn lbh baik bersederhana je ke..sbb rumah tu akan d tinggal kn jgk bila masuk kubur…semua org akan masuk kubur kn..just buat yg d perlukan dan selesa sudah memadai..bkn utk berlawan atau utk menunjuk

    6

    1
    • Anonymous says:

      Kalau rumah tu dah bayar habis oklah tapi kalau pinjam kat bank utk bayar, tunggu & lihat ye…..kesudahannya

      1

      1
  17. Anonymous says:

    buat rumah lebih besar dari masjid tu tanda akhir zaman

    3

    1
    • Anonymous says:

      ko ni gile ke ape , dah tentu dari zaman dulu2 pun bersepah rumah lg besar dr masjid

      bodoh taksub sgt

      3

      1
  18. Anonymous says:

    Dia kaya aku tak heran…
    Tapi yg aku heran tu kenapa orang beli product dia?

    25

    0
    • greenfingers says:

      Aku pon heran. Keliling aku xdak sorg pon yg beli produk dia.Xtaula klu diorg malu nk ngaku diorg ada consume produk alif ke x, tp seriusly aku TAK PERNAH nampak or dgr lg kwn ke, sedara ke beli or berminat nk beli produk dia or produk2 kwn2 dia mcm datok vida, sajat, etc..Sb tu musykil sgt2 cmna dia blh kaya gila sb jual produk je. Cuba angkat sat dlm ni sapa yg pnh pki produk dia.

      8

      1
      • Anonymous says:

        byk jual kt kedai stokis2 jamu je..pastu xtaw lah ade org beli ke x..alip untunglah sbb org dah beli utk niaga.habis jual ke x tu bukan urusan dia.lgpun org niaga mn de ambik stok 2,3 je..sah2 beribu kan?mayb dr situ keuntungan dia dpt..bukan dr daily sales.agaknye lah…

        2

        0
  19. Noname says:

    X kurang2 riak dia…
    X jealous pn..
    Buat la apa pun..
    Just jgn la tayang bagai..
    Nothing to be proud of la…nk bagi org puji..

    3

    0
  20. mokyam says:

    buat rumah lebih besar dari masjid tu tanda akhir zaman

    0

    1
  21. Cikmili says:

    Perangai semulajadi Melayu..pendengki..xleh org lebih..kan…yg bcakap tu..ko ada ke..biarlah dia dah usaha memg layak dia dpat pun..kan2

    2

    2
  22. Cikmili says:

    Aku nk tergelak tgok melayu dlm ni..hihihi

    4

    0
  23. Anonymous says:

    Kau ingat satu je..kau bina rumah agam disekitar rumah yg kecil..kau kena soaljawab nnti diakhirat ttng keadaan jiran2 kau tu tau tak..sebaik2 kediaman dlm Islam adalh yg sama rata diantara jiran2 sekeliling..

    4

    1
    • Bob Barli says:

      Ada ayat Quran atau hadis sahih ke pasal ni?

      6

      0
      • Anonymous says:

        tak silap saya penah dga ceramah pasal nih, umpama awak da pegi umrah 5 kali, tapi jiran sebelah awak hidup serba naif tanpa awak bantu..lebih kurg mcm tu sebab dikira tanggungjawab sesama muslim.. sbb tu Allah bagi rezeki tak sama supaya kita saling mencukupi antara muslim..Wallahu’alam..

        4

        1
        • Bob Barli says:

          Noted. Bukan apa, statement pengomen dia atas mengundang banyak maksud. “sebaik2 kediaman dlm Islam adalh yg sama rata diantara jiran2 sekeliling”? Macam musykil di situ. Salah ke rumah kita besar sikit dr rumah jiran. Kalau based on ceramah yg tuan dgr tu, mungkin Ustaz tu nak terangkan konsep sedekah n bantu orang susah,

          3

          0
        • huhuhu says:

          habis tu.. kalau aku ada bajet 300k.. nak beli rumah kat bandar tak ckup bajet.. aku beli tanah kat kampung dlm 100k.. and buat rumah banglo 200k.. tapi jiran aku org asli rumah papan acane??? Mungkin dia beli 3 lot kat tempat org kaya tapi buat rumah skaligus besar cmtu acane?

          2

          0
    • Anonymous says:

      ngokkk rumah sekeliling dia tu bukan rumah kecil.situ rumah mewah besar2, tp rumah dato aliff lg besar mcm istana.

      dan rumah dia ni pon dalam kawasan security dah sebab tu xde pagar pon xpe depan tu. ni dlm kawasan rumah2 elite, nak masuk kena ada pass dulu

      kalau rumah ko tepi tu gamak x nampak dah dlm video ni hahahha

      rumah yg mewah tepi dia tu pon nampak kecik dlm video ni.sama besar dgn surau dia je.fuhhh

      2

      0
    • wekkkkkkk says:

      mcm mana dgn kpg baru tu..kawasan islam melayu byk..tetiba “tercegat KLCC”..smpai la ni

      0

      0
  24. Anonymous says:

    xde pagar ke umh dia

    2

    0
  25. mak cute says:

    menteri tgk pun hangin bab kalah umah dorg…cm istana…mmg cantik giler

    0

    1
  26. Anonymous says:

    Qarun versi moden

    1

    0
  27. bangchik says:

    macam mana pun patut dijadikan panduan jugak sebab dalam umur 30+ dia dah ada penthouse dekat pavilion, rumah sebesar gudang. semua juta juta weh. kita ni rumah 200k pun bising nak beli sbb mahal.

    1

    0
  28. Anonymous says:

    sape pun jugak klu ada duit mmg punya rumah tak kira lh besa ker kecik cantik barang2 dlm tu up to date..tuh had2 rezeki sesorg..dah Allah bagi..kan tu melambangkan kita penat2 cari rezeki biar lh keluarga kita menikmati apa yg kita dapat syukur bebaloi ..dari rezeki kesudahan perginya tak tentu..ada duit anak isteri masih tingal kat rumah pangsa rumah sewa..klu aq pun priority keselesaan tmpt tingal family.

    1

    0
  29. Anonymous says:

    Bg aku la kan..lantak die la die nak show off ke ape ke..tu duit titik peluh die. Yg penting bukan dr hasil songlap duit rakyat.

    1

    0
    • wak lus says:

      dah tu dia tu hasil apa ? hasil duit org2 kita juga yang beli produk dia yg tak jadi apa pun ….ahh sama je lah ..

      1

      1
  30. Anonymous says:

    Doa yg baik2 sudah la. Semoga datuk terus berjaya dunia n akhirat

    1

    0
  31. Anonymous says:

    Aamiin..moga dikabulkn DOA
    Cukuplh tu bab tayang2 tu..ditakuti jatuh jadi riak nnti.

    1

    0
  32. wekkkkkkk says:

    umai kayak nyak..terjuling akuk meitih..kada terkirip matak..
    “komen hanya utk datok”
    dri kulaan

    0

    0
  33. huhuhu says:

    on positive side, aku bangga sebab ada gak org melayu boleh bina rumah besar2 mcm hollywood and bollywood. tak adalah skit2 cakap org melayu tak pandai bisnes, org melayu mundur.. at least ada gak la.. melayu umur 31 thn tak belajar tinggi mampu bina rumah agam. berhabis duit untuk rumah selesa.. bina impian n jadikan reality…

    2

    0
  34. KAW says:

    pasni banyakkan derma & janganlah tayang itu jugak
    buat bekalan akhirat
    palace nie tak leh angkut ke jannah
    palestine…syria…rohinggya..even malaysia
    ramai muslim merana, bantulah mereka
    orang miskin macam saya pon boleh derma

    0

    1
    • Wekkkkkkk says:

      Klau nk listkn seluruh dunia yg miskin..mmg tak terlist..byk lagi yg duduk di ppr dn pprt atau dk tepi2 parit di malaysia ni yg miskin..smpai nk amek bekalan mkn naik moto honda ex 5 ank2 dudk sama 4 org. Jln pulak di tgh bdr k.lumpur.
      .ape..citer..byk lh yg ssh.

      1

      0
  35. wekkkkkkk says:

    bkn pass sebarang pass, kad pengenalan minta di tinggal jika mahu masuk dn nk pergi ke rmh siapa dn buat ape kt kawasan elite ni. MMg org2 kaya tu kt kawasan tu.

    0

    0
  36. Please let me know if you’re looking for a writer for your
    blog. You have some really great articles and I think I would be a
    good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d
    absolutely love to write some content for your blog in exchange for a
    link back to mine. Please send me an e-mail if interested.
    Cheers!

    0

    0

Leave a Comment

Optional