January 19th, 2018

Dikritik dan dilabel sebagai lagu paling banyak “dislike” di YouTube, siapa sangka lagu Abang Nak Tegur nyanyian Datuk Aliff Syukri dan Nur Sajat dalam pencalonan awal program Muzik-Muzik. Berita itu dikongsikan oleh Aliff sendiri dengan penuh rasa teruja dan berharap agar lagu tersebut layak ke Anugerah Juara Lagu.

Saya baru dapat tahu yang lagu ini dapat pencalonan baru Muzik-Muzik.  Harapan moga-moga dapatlah ke AJL (Anugerah Juara Lagu) pula. Alhamdulilah, lagu Abang Nak Tegur setakat ini apabila dicampur-campur kesemuanya sudah mencapai 13 juta tontonan.

Walaupun ada yang tak suka, tapi lagu ini dah trending. Betul saya yang menyanyi sendiri.  Saya pun tak ada istilah nak buktikan apa-apa sebab saya tahu saya bukan penyanyi. Saya cuma nak cuba bidang baru.   Alhamdulilah, setakat ini memang banyak show saya yang masuk.

Mungkin ini lah yang dikatakan rezeki, lebih banyak orang kutuk serta jalankan kempen “dislike”, lebih popular lagi lagu Abang Nak Tegur. Mana tahu lepas ini Aliff dan Sajat boleh beraksi di pentas besar AJL pula?

Sumber Berita : Sinar Harian


61 responses to “Aliff Syukri Harap Lagu Abang Nak Tegur Layak Ke Anugerah Juara Lagu”

  1. jemah tak kisah says:

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA…..!!!!!!! Maybe dia sponsor AJL tu beratus ribu dengan syarat lagu dia masuk.. mana tau kannn… Nyanyi live dulu abang aliff.. kalau sodappp, kitaorg vote… KALAU LAH!
    AJL pun dah sendu kan sekarang… boleh la naik rating kalau ada “drama – drama” cenggini..

  2. rosi says:

    kalo masuk muzik2..nampak sangat level muzik2 da downgrade giler2/..da berzaman x tgk lagi la buat org x nak tgk

  3. anon says:

    buat malu MALAYSIA je wei

  4. Anonymous says:

    Boleh la kot, menang tanpa bertanding.

  5. sajat ayam says:

    dato kena sponsor AJL la baru tv3 kasi lagu dato masuk…jadi juara sekali

Loading...