Written by Bella | July 23rd, 2018

Mempunyai kehidupan yang mewah, netizen tertanya berapa agaknya pendapatan bulanan  Datuk Seri Aliff Syukri. Menjawab pertanyaan menerusi ruangan Ask Me Question di Inst Stories, Aliff mendedahkan gaji bulanan beliau berjumlan RM 250,000 sebulan.

Walaupun mempunyai gaji yang tinggi, Aliff akui ia masih tidak mencukupi sehingga beliau terpaksa menambah pendapatannya dengan menawarkan perkhidmatan ‘ Instagram Review’.

Ada sesetengah netizen menganggap Aliff tidak bersyukur sedangkan ramai lagi diluar sana yang susah dan tidak pernah merasa mendapat gaji sebanyak itu. Namun, ada juga netizen yang kagum dengan pencapaian Aliff yang sering berusaha keras mencari rezeki tanpa mengira erti penat lelah untuk keluarganya.

Mungkin ada beberapa sikap Aliff yang kadang-kala membuatkan orang ramai rasa menyampah sehingga beliau sering dikecam, tetapi dalam bab perniagaan beliau adalah contoh yang terbaik buat anak muda diluar sana turut berjaya sepertinya. Hasil usaha yang keras dan semangat yang kuat untuk tidak mudah putus asa boleh dijadikan sumber inspirasi.

31 responses to Aliff Syukri Dedah Gaji RM250,000 Sebulan Tetapi Mengeluh Tidak Cukup?

  1. Anonymous says:

    Pelik jgk..setakat jual produktif mcm dia tu boleh jadi jutawan..mesti ada busines lain..atau menang lotery ke toto ke APA…sb tu rm250ribu X cukup..
    Tertanya2 niii…

    10

    0
  2. Bawang putih says:

    Mmgla xcukup dia belanja satu hari shoping je dah berapa beli semua barng branded puluh ribu dngn kereta mewah lagi nk bayar staf2 dia lagi lepas tu kos selenggara istana dia tu dah berapa makan bil2 lagi nk kena bayar.Org kaya ni makin kaya makin bnyak duit keluar sbb dorang bukan mcm kita

    13

    0
  3. Anonymous says:

    Segunung emas takkan cukup,masih perlukan segunung lagi.dato pernah dengar tak kisah nie?

    3

    0
  4. Jgn Hina says:

    Tak cukup tanda rezki Tak berkat…..

    13

    0
  5. Anonymous says:

    Org kalau tak pndai bsyukur, memang tak prnah cukup.

    6

    0
  6. Anonymous says:

    Aku tengok bini mendiang lim goh tong simple je. Klau mana yg x kenal..klau puan sri lim pergi pasar basah cokit pun org tak kenal..klau psr batu 4 jln klng lama tu mgkn org kenal..sbb itu byk peniaga cina.

    Maksud aku di sini…org kaya tak menunjuk2.

    25

    0
    • whateverrr says:

      oooppsss..tambahan sikit..org yg BETUL-BETUL KAYA

      7

      0
    • Hot stuff says:

      Betul2 aku kawan dgn anak Nissan Tan chong motor tu, mmg simple giler. Very humble, mkn kat warung je. Baju pun beli yg biasa x la hugo boss ke. Ini takat kejer biasa dah blagak, semua nk branded pastu tayang. Pastu pantang ada gadget baru semua nk beli

      1

      0
  7. Anonymous says:

    Kalau pendapatan berape byk pun tak cukup, tak berkat tu…..

    3

    0
  8. Teohyeuye says:

    Dia buka sesi soal jawab ni sebab org dah x bagi tumpuan Kat dia….semua sibuk dengan Safi ilias. Semua gila perhatian…..pokoknya jangan layan.

    3

    0
  9. haha says:

    maksud dia bukan x bersyukur, tetapi bagi dia, dia mahukan lebih daripada tu. Dato tu jenisnya orang yg kuat bekerja, dan orang yang bekerja keras ni, memang x kan puas sampai bila2. Setiap mansa nak improve. itu sebab orang2 mcm ni akan berjaya. X ada tahap bagi dia “cukupla setakat ni nak berehat”.

    2

    6
  10. minah_loy says:

    riaknya dia ni…mana nak cukupnya…’guardhouse’pun dibayar gaji…dia konfius security guard dgn guard house…..ngeeeeeeee

    4

    0
  11. Anonymous says:

    Itulh manusia mana pernah cukup selagi belum tamat riwayat dia..

    7

    0
  12. dato aliffffff says:

    mohon simpati ke..puiiii

    0

    0
  13. saudari says:

    Kan ada pepatah, besar periuk besar laa keraknyaaa. Makin besar income mmg byk benda laa nak kena bayor. Bukan tak syukur tapi atleast dia tau tak cukup nak lebih untuk anak bini and kepuasan dia membeli. Gila ko umur 31 gaji RM250k? gempak kot.hahah. business kedai makan dia area office aku tak penah tak penuh.dengan jual perabot lagi.logic je aku rasa.

    1

    0
  14. paus biru says:

    yang dato tu maksud kan walaupun gaji dia rm250K tapi masih berusaha cari pendapatan tambahan.

    1

    1
  15. tumpang suka says:

    Semakin kaya orang, semakin banyak nak di bayar..rumah dia pun da besar gila…bayangkan berapa bilnya,airnya..belum lagi belanja lain… rezeki dia, Allah dah bag sebanyak itu..cuma beringat untuk hari tua juga ok…Moga Allah menambahkan lagi kekayaan dato dan dapat membantu lebih ramai orang yang tak ada kemampuan.. Kita ambik yg positif, yg mana rasa tak bagus..jangan ikut..tak perlu nak kecam….semua dah diberikan akal waras untuk menilai…

    3

    0
  16. melati says:

    Sebenar nya Dato Aliff ni tk sekaya mana pun..!!! ni tujuan nk promote jrrr… org yg btol Kaya mcm Mizz Nina, kalau Mizz Nina baca lah mesti dia kesian kat Dato Aliff ni, memalukan Melayu jrrrr…tgk Tun kasut Bata jrr…Kete pun Biasa jr, tk mcm Dato Aliff Pakai kete mewah. tapi pakai Road tax Serawak.( Murah skit)..pasal Mamat Dato Aliff lah terpalit kt Kete2 Mewah lain …!!! Bodoh punya Melayu..!!!

    2

    2
  17. mak cute says:

    produk2 local ni kbanyakkan produk timbang kilo…produk sampah…bkn aku ckp…dr rafidah & yoi yg ckp…saja nk soh org kecam…strategi marketing je mamat riak ni

    1

    0
  18. greenfingers says:

    Klu gaji laki aku 10K mmg aku benti keje terus, apatah lg 250K,huhuh.. Teringin sgt nk asuh sndiri anak2, ajar ngaji solat n ajar anak2 sndiri. Apakan daya klu aku xkeje, sapa nk byr hutang yg berlambak tu,huhu.. Apa pun syukurlah dgn apa yg ada.

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      hehehehe pandai ko..10k msih kategori senangkan.
      sbb ada menteri ckp..yg bergaji rm5000.00 pun dh miskin bandar..mcm mana tu.

      0

      0
  19. Haji Liman Haji Yusof says:

    Kurniaan kekayaan yang dimileki oleh manusia sebenarnya adalah ujian Allah semata-semata keatas hambanya. Sejauh mana dia mensyukuri nekmat Allah ini dan sebanyak mana pula dia membelanjakan hasil limpahan kekayaan itu pada jalan Allah itulah sebenarnya ujian amat berat yang mesti ditanggung. Allah menguji keimanan kita dengan anugerah kemewahan yang diberikan. Manusia yang beriman akan memanfaatkan kekayaannya dan kelebihannya untuk mencari redha Allah, menerusi pelbagai saluran ibadah. Kekayaan dan kemewahan wajib disyukuri, bukan untuk dijaja,dipromosi untuk menarik perhatian,dihebah-hebahkan dan dipertontonkan. Janganlah bersifat riak dan menunjuk- nunjuk yang berlebihan. Semua harta dan kekayaan milik Allah semata- mata. Bila dikehendakiNya, sekelip mata ia akan hilang. Tidak salah untuk menjadi kayaraya, jadi millioner dan billioner. Bersederhanalah dalam kekayaan dan kemewahan yang dinekmati kerana Allah sedang menguji kita dengan nekmat yang kita ada. Berbaktilah pada jalan Allah dengan kekayaan yang dihadiahkanNya kepada kita.Inshaa Allah

    0

    0
  20. Anti says:

    Cer sesape bg tahu
    Dia ni bisnes apa sbnrnye?
    X kan jual produk camtu blh jd jutawan
    Sape yg beli produk2 camni sbnrnya?
    Sama mcm sajat n sapiey n vida tu…
    Jual produk kosmetikjer blh jd jutawan..
    X paham aku

    1

    0
  21. Morona says:

    Betul la tak cukup. Jam pakai sampai 3 satu lengan. Hello, gaji sehari tan sri shahril je kau ni. Hahahahahahaah tak kaya mana pun ceh. Orang betul2 kaya ni tak gelabah disclose gaji dia bila ditanya. Tak pernah plak dengar syed albukhary tu dok menayang rete. Pastu asyik LV, LV, LV. Kaya sangat beli private jet ah satu bang alip.

    2

    1
  22. Azra says:

    Bersyukur apa yg allah dh bgi,sy hrap kan suami aja yg bkerja sorang ank3 org msih sek, gaji suami hanya 1,200 ,alhamdulillah allah beri rezeki sebanyak itu, kami hidup bahagia.

    2

    0
  23. Azra says:

    Syukur apa yg allah dh bgi,sy harap kn suami yg bkerja sorang ank 3 org msih sek gaji suami hanya 1200,alhamdulillah kami hidup bahagia.

    0

    0

Leave a Comment

Optional