Written by Bella | November 15th, 2017

Sering menerima kecaman netizen dalam setiap perkara yang beliau lakukan, Datuk Seri Aliff Syukri bagaimanapun masih tetap ingin memuat naik perihal peribadinya di akaun Instagram.

Terbaru, timbul pula beberapa dakwaan daripada netizen yang mengatakan Aliff hanya membayar gaji sebanyak RM 1,000 kepada pengawal peribadinya. Eh betul ke?  Netizen berpendapat bayaran itu tidak setimpal dengan skop kerja serta kos sara hidup di Malaysia yang semakin meningkat naik.

Walaubagaimanapun, Aliff menafikan dakwaan tersebut dan meminta netizen tidak memfitnah beliau. Aliff juga memuat naik beberapa “screenshot” kecaman yang dilemparkan kepada dirinya.

Agak tidak logik kalau hendak beri gaji RM1,000 zaman sekarang. Sebagai seorang majikan pasti Aliff tahu menghargai pekerjanya dan memberikan bayaran setimpal dengan pekerjaan yang ditawarkan,  cuma beliau tidak mahu menyatakan jumlah sebenar gaji pengawal peribadinya. Apa-apa pun, kita tunggu sahaja respon selanjutnya daripada Aliff.

28 responses to Aliff Syukri Bengang Netizen Tuduh Beliau Bayar Gaji Bodyguard RM 1,000

  1. Mamy Fa says:

    kalau tk suka org mengata perangai tu matang sikit,, harga benda jng suka nk tunjuk2, dh tau mulut2 diaorg ni mcm PUAKA, awak pun kena la tukar perangai… bila kena kecam melatah,,, klu dh rasa diri tu kaki menunjuk kena pekak telinga la.. hati nk kental.. ni baru kena kecam bertalu2 mula nk meroyan.

    27

    0
    • lina says:

      Ssh2 tunjuk je slip gaji bodyguard kau tu kt kita semua. baru betul kau kn suka tunjuk2..kalau x de angin x kn pokok brgoyang. x gitu..

      9

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      eh helo …datuk aliff dia tknak cakap betol2 brape gaji bodyguard dia cukup la sekadar RM 1,000 aje yg dia boleh cakap ..selebih nye hanye bodyguard datuk aliff aje lah yg tau..tkan datuk aliff nak cakap gaji bodyguard dia 10,000 or 20,000 kan …paham2 aje lah ..dari mana dapat tau ni gaji bodyguard datuk aliff RM 1,000? sape yg cakap ??

      6

      0
    • Matt Ganu says:

      Betul ke bayar RM1000 jer… kalo betul datuk ni memang taik lah. Bodyguard ni keje dia merbahaya.. x patut bayar seribu jer. Bodyguard tuh baik pergi cari keje lain jelah kalo betul seribu..

      3

      1
    • trolls says:

      gaissss. stop making stupid people famous….!

      30

      0
  2. ChickFlick says:

    Lebih baik dpt gaji RM1000 jadi bodyguard daripada jual darah daging sendiri yang baru berumur 10 tahun dilacurkan pada Bangla sambil dilihat oleh maknya kemudian maknya terima “gaji” RM1.

    12

    0
    • la la land says:

      #attentionseeker

      0

      2
    • eksperimen mengkaji nafsu jantan says:

      dulu matematik spm dapat gred F ke?? wang kertas RM1 dengan RM100 pun tak reti beza?? mak dia ni bereksperimen ke mengkacukkan anak dia dengan baka bangla?? agaknya mindset lelaki negara terlebih penduduk ni memang anggap perempuan kilang buat anak banyak-banyak supaya bila besar nanti, cukuplah anak jadi buruh gaji cukup makan.. sebab tu lerr bangladesh sekarang ni dah lebih 200 juta orang penduduk.. sedangkan mindset lelaki negara maju, diorang nak pancut air mani pun dalam kondom, nak elak kehamilan katanya sebab tu negara maju penduduk kurang. lelaki negara maju diorang memang plan waktu bila sesuai nak berzuriat.. yang pasti air mani yang mengandungi sperma yang sihat memang mampu mensenyawakan telur ovum wanita.. bezanya nak family planning ke idok..

      0

      1
  3. Zaza says:

    “esok bodyguard sy dtg sy mengadu dgn dia”
    – perangai kanak-kanak.sama mcm boy belon

    5

    0
  4. wekkkkkkk says:

    kalau x nk org mengata Datuk..apa kata tunjuk slip byaran KWSP & SOCSO..kami pun tau majikan byr berape kalau dh “show” slip tu.
    Form A – KWSP.
    Form 8A -Socso
    nama2 lain Datuk delete lah..kami nk tgok nama potongan pegawal tu je.

    x nk fitnah datuk..tapi sekadar nk bukti.

    0

    1
  5. anonymous says:

    org kayo bodo,sib baik mok ko kayo kalo tak, ko niaga pasar mlm dan bdn ko pon montel

    2

    1
    • Anonymous says:

      Kau jeles kenapa?
      Basic 1k. Belum masuk overtime, elaun etc lagi.
      Lagipun berapa amaun gaji body guard dia private and confidential, cuma bodygyard dia tahu.

      Kalau dia announce gaji bodygurard aku basic + elaun makan minyak phone + overtime = 5-6K. Nanti dah tak private la bagi pekerja dia.

      Sebagai bos, aku pun x bgtau clerk A punya gaji kat clerk B, exec C punya gaji kat pekerja2 lain. Nanti ada juga staf lain x puas hati. Walaupun kerja si polan tu memang layak aku pay more than si complain yg kerja gosip je. Dlm cctv aku nampak dan dgr gosip2.

      Lagi satu, kalau kata dato’ ni x matang, hangpa pun sama sebab dok melayan.

      4

      0
      • Anonymous says:

        Biasanya payrolls clerk yg jahat jaja gaji kwn2..saja agaknya nk ada politik ditmpt kerja..gaji ni pun rezeki memasing..

        2

        0
        • Anonymous says:

          Itu sebab elok gaji pekerja boss yg handle, bukan bahagian payrolls, nanti dia bocorkan kat staf-staf lain. Saja bikin panas.

          Kalau bahagian payroll handle, kena head yg pegang bukan sub kat clerk bawahan utk masukkan cek etc. Kalau online senang, bos approve online tranafer direct ke akaun gaji.

          Lagi satu sebab Dato’ mungkin bgtau 1000 je, supaya x potong epf banyak. Socso staf masukkan sendiri tapi wang lebihan tu staf boleh carum sendiri di epf sebagai pilihan sebab nature of work dia pemahaman aku kontrak 3 bulan than sambung kontrak x wajib bos bayar epf.

          Atau masuk ASB, unit trust, skim persaraan and tabung haji. Lagi untung. Tujuan EPF tu bagi menggalak rakyat ada simpanan bila sampai usia persaraan.idok le jadi gelandangan atau meminta minta sebab x menyimpan.

          Panjang lebor aku explain.

          1

          0
        • wekkkkkkk says:

          tapi kan Anon 3.38pm..
          Mmg ada payrolls yg begitu berahsia sgt dn ada yg sebaliknya. Yg berahsia sgt tu dia takut kena pecat boss “kot” dn dia amat teliti dlm semua benda, sampai masa nk photostat pun dia kata..”tolong jgn sesiapa dtg dkt saya skrg”., kalau dia kata mcm tu kami fhmlah.

          Lepas tu kebanyakan boss serahkan je tugas pada empunya diri, sbb boss byk benda nk settle. Meeting je dh berapa jam, belum yg lain kalau hari2 kan. Sbb tu boss bagi “nasihat kaw2 pada payrolls tu”..jgn pech di mulut.

          Mana yg berahsia sgt ni adalah pekerja yg bagus dn x mau kucrkacirkan keadaan..ada 1 kaum tu sgt berrahsia tau..respet lah lo. Dan x mungkin ada dokumen EPF, SOCSO atau payslip yg tertinggal kt atas meja dia..jgn haraplah kalau nk bz body.

          0

          0
  6. Anonymous says:

    Sudah2 la melayan cerita gay boy cover sakit jiwa ni. Letih lahhhh!!!!

    6

    0
  7. cch says:

    kenapa mulut macam betina?

    0

    0
  8. Peah says:

    Mulut macam betina?
    Mulut jahat ni tak kira jantan atau betina OK….
    Bodoh AS ni…cakap tak pakai otak.

    0

    0
  9. aku says:

    dato bodoooooooooooooooooooooooooooooo

    0

    0
  10. Saja says:

    ala korunk nie…tu bru gaji pokok…belakang xmo kire elaun itu ini sume..tah2 mencecah rm5k-10k/mth…yg fitnah sedap2 sedekah pahala kt org len kan…padan muka korunk…ke yg komen xtau sesetengah keje elaun melebihi gaji pokok?

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      gaji pokok = RM1000.00
      – Employee = RM 80.00
      + Employer = rm 130.00

      jdi RM130.00 jelah DAS byr pda EPF..socso berapa hingit je.
      jdi simpanan EPF sikit je pkerja tu..
      Allowance bkn dikira sekali utk potongan EPF.
      kalau RM5K- 10K yg kamu kata…pekerja tu kena byr tax tau.
      Tu sbb gji pokok kecil utk mengelakkn Datuk byr byk EPF pekerja.

      otak kira duit mmg pndai Datuk ni utk pekerja dia.

      0

      1
      • Saja says:

        yup mmg ada jerk comp swasta sengaja buat gaji kecik supaya potongan EPF sikit sbb xsume org suke potongan EPF tu…at least dlm EPF sikit tp dalam simpanan die leh buat pelaburan sangat banyak…ko rghase rugi ke untung???

        duk bertimbun dlm tuh tak leh nak guna…n elaun bukan sume kuar dalam slip yer…bonus hulur2 dalam sampul mana ade black n white…mest xpenah merasakn??

        0

        1
        • wekkkkkkk says:

          ya bgus..anda mmg hebat dn fhm sgt2 apa yg aku maksudkan. Dan aku pun hadam apa yg anda tulis.

          Mcm abg ipar aku keja hanya sebagai pemandu lori (GDL- bawa mesin bsr ke utara/Selatan Tanahair)..gaji x sampai 3k utk basic salary. Tapi alaun byk dlm 3k. Epf cuma potong brpandukan basic sje dn anak2 ada 5 semua masuk U sini..jadilah kan.

          0

          1
  11. anon says:

    Org yg sekolah tak tinggi ni mmg suka menunjuk2 & berlagak, samalah mcm si rozita tu. Mcm lah dia org je yg berduit

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      mereka bersekolah di sekolah tinggilah…bangunan je tinggi..tapi blajr takat SPM..itup un bukn dpt sijil SPM…SAP kot (Sijil Am Pelajaran)…hanya 2 subject lulus cukup2 makan.
      wakakakakakaka

      0

      0

Leave a Comment

Optional