Written by Bella | September 26th, 2019

Baru-baru ini hangat diperkatakan mengenai penyanyi dan pelakon Bella Astillah membuat Live di Instagram bersama bekas suami Aliff Aziz. Rata-rata netizen sudah meluat dengan aksi mereka berdua dan mengatakan Bella hanya ingin meraih publisiti murahan.

bella astillah

Bella bagaimanapu menjelaskan, tiada salahnya untuk dia berbuat demikian kerana ia adalah salah satu cara untuk dia memulihkan semangat bekas suaminya itu. Tidak timbul langsung isu rujuk semula.

Netizen ada pendapat masing-masing tapi saya tak kisah mereka tak selesa sebab kalau tak suka, boleh sahaja meninggalkan IG Live kami. Lagipun, saya tak nak orang kata saya membenci Aliff.

aliff aziz bella astillah

Dia perlukan sokongan, memang dia ada keluarga tapi apa salahnya saya beri sokongan dan semangat memandangkan dia tetap ayah kepada anak kami.

Menurut Bella, apa yang berlaku sebelum ini membuatkan Aliff hilang keyakinan diri. Bagaimanapun dia sedang berusaha untuk berubah dan mendekatkan diri dengan agama.

bella astillah aliff aziz live

Alhamdulillah, saya lihat keadaan Aliff semakin baik dan dia ada masuk kelas agama serta mengaji. Bagi saya, ia sesuatu yang baik dan boleh mendorong ke arah kebaikannya juga.

Apabila kita buat baik, sudah tentu Allah akan balas dengan benda baik. Tapi itu saja yang saya tahu mengenai dia.

Bella dan Aliff mendirikan rumah tangga pada 9 September 2016 dan dikurniakan seorang anak lelaki, Ayden Adrean.  Namun, selepas Aliff beberapa kali berlaku curang, mereka akhirnya bercerai pada 16 Mei lalu.

Sumber Berita : mStar Online

30 responses to Aliff Dekatkan Diri Dengan Agama, Belajar Mengaji – Bella Astillah

  1. kakikucinghitam says:

    ok dah start dahhh statement x henti2 dari bella.. korg tengoklaa.. mst seminit sekali die bg statement…

    • Anonymous says:

      jenis mulut xdiam bella nih… dia yg luah keburukan bekas laki smpi serang sume pompuan sana sini padahal laki sendiri yg gatal… bella gatal pepet dah ni… zizan xmau kawin janda pulak aiii…

  2. Brunes says:

    kau tak pernah dengar BATASAN PERGAULAN ke? kau tu mak orang dan BUKAN isteri si alip. its not your place to give him support anymore. yang ada right tu anak nya si ayden, kau tak ada pertalian lagi.. yang kau terhegeh2 tu macam orang desperate tak ada maruah ke? omg this girl is getting stupid and stupider everyday. pls someone of her family member nasihat kat bella yg batak attention ni to know the limit. i know its harder said than done, but for the sake of your son pls dont be this dumb lah girl. anak awak membersar dia perlu ibu yang kuat membimbing bukan kuat minta attention dan self pity. semua kau fikir kau buat tu betul ke, wadahel? you married an asshole at the first place for gods sake! what have you ever learned from this life Allahuu.. #supercringe

  3. Anonymous says:

    Bagi semangat apa ye?? bukan budak2 lg… ngong

  4. biarbetiklahdiaini says:

    This girl deserved to be in this situation right now. Getting stupid day by day. Wake up your mind, Bella. Yang ada pertalian sekarang anak kau, bukan kau. The one that has the right is your anak right now. Itupun, kalau sebab kau sendiri still stick where were you used to lah. Yang kau nak kasihan sangat dia kenapa. Lepastu, nanti kau sakit, kau minta kasihan dekat orang. Betulah orang atas cakap, you chose to married an asshole, walaupun kawan2 kau dah nasihat kan kau. and you decided to be like this lagi. Wth. And plis, tolong stop posting video acah acah comel joget macam dlm tiktok tu. Cringe sangat alahai. allahu.

  5. Anonymous says:

    and you believe him? lol

  6. Anonymous says:

    indahnya perkawenan itu org kata dlm usia 5 tahunkan, tpi ada yg perit juga dlm 5 tahun. Dua2 org dlm ni masih dalam era bulan madu, tetapi bulan madu itu disulami dgn racun2 yg sendiri membawa masalah itu.
    Bila dh layu sbb terkena racun, maka gugurlah sikit demi sedikit kesegaran cinta itu, maka lama-kelamaan menunggu reput dan mati, Maka sebelum mati, air dan baja cuba disiram kembali agar batang dn bunganya akan mekar. Tetapi bila mekar dn ada hasil, ianya tidak seperti dahulukala kebugaranya sbb masih ada sisa-sisa racun.
    Begitulah umpama cinta kau dan bekas laki.

  7. syaitoonnnn says:

    ckp je la ko tu pn dah gile talak kat si alip ni..toksah pusing2 puji2 alip lebih2…bodoh pnye bella

  8. mimi says:

    Bella, people like u yang buat lelaki macam Alif tak pernah berubah. He kept repeating his mistake, because he knew you will always forgive and accept him. Toughen up Bella. You are better than this.

  9. Entah.... Malas says:

    Sudahlah pompuan… Ko buatlah apa ko nak buat dgn bekas ko tu. Hentikan jer ko jajer2 cerita bekas tu. Bukan boleh buatkan jerebu hilang pon. Lagi satu bekas ko tu byk ke berlakon movie ke drama yg meletup. dah bersusun ke anugerah dalam ghuma dia yg ko sampai dah luper makna perkataan serik. Ko kerja lah mcm org giler supaya ko boleh bela bekas ko tu. Diakan bapak anak ko so ko kenalah sponsor dia supaya dia boleh beli arak ke dadah. So lepas tu ko pun khayallah dgn ayat2 melangit yg dia copy paste dr Google. Bodoh piang punya perempuan

  10. Anonymous says:

    netizen ramai yg sakit

    • Anonymous says:

      netizen nmpk lama dh bella ni gatal pepet… attention seeker forever..
      from nobody kawin aliff jd gila attention bila org kenal… dh cerai pun masih cari publisiti murahan dgn kisah bekas suami.. jd janda xsedar diri… sendiri bukak pekung last2 sendiri terhegeh2 berair air jantan…

      xabis2 menagih attention padahal dh jd janda retis… ker selama ni aliff jd sandaran tuk bella nk jd retis… euuwwww janda kolot !!!

      • Anonymous says:

        ada kt google today tajuk “Bella and Ex-hubby’s duet draws flak.”..

        Amboi Bella menyendeng kt Ex Hubby tu RAPAT2 SGT ye”..mcm gmbr dulu2 semasa suami isteri..
        \korang tgoklah..bkn aku reka cerita.., knapa x jauh sikit ke 12cm jaraknya..nk sentuh2 gitu.

  11. Bell petpet Ga says:

    Eh …you all …nanti dia kata kolot la you all bagi nasihat …..

    Its okay to mengatal dgn ex hubby yg tak berfeadah tu ..its her stupid life after alll …..

    Hari bodoh dia takan habis …

  12. anak makcik bawang says:

    alasan je… sbnrnya kau masih sygkan dia

  13. Mnyampahyangamat says:

    Omaigad! Take move on lagi ke dia nie. Bila nak habis dah?! Kau ambik je blek alip tu. Lepas tu dia buat salah yg sama jgn mngadu bagai2. Ok?!!!

  14. aih says:

    bila pepek dah gatal… ni menunjukkan pepek perlukan batang… bella tiba2 dahaga si aliff ni.. move on bella.. awak tu perempuan.. tapi yang stupid netizen, sebab dipermainkan oleh bella memandangkan dia perempuan,, semua back up dia…. see now, terus terang pepek dah gatal…

  15. Anonymous says:

    dulu netizen byk ckp tingglkan laki kau sbb perangai dia mcm tu, netizen ckp suruh tinggalkan sbb bekas suami dh berkali2 kantoi, kami kesian kat kau. Netizen ajar mcm mana nk tinngalkan bekas laki, ada mcm2 bukti itu. Bukti terakhir dgn budak umur 16 ke 17 tahun di hotel yg murah (sbb pdgan nmpk murah). Dari situlah kau buka file nk cerai, dan perceraian sudah selesai.

    Skrg buatlah haluan masing2, apa yg mahkamah ckp tntg jagaan anak ikut shj perintah. Yg kau nk ceritakan pada kami yg bekas laki tu dh nk insaf, itu biarlah dia dgn Allah. Tak perlu inform kat kami.
    Apa kehendak kau sebenarnya Bella..sudah2 la, dari ada org lain yg nk rapat dgn kau, tetiba tarik diri sbb kau susah nk lupakan.
    Belajarlah slow2 lupakan. Kalau suami nk jumpa anak, bawa seseorg sebagai saksi.
    Kalau mcm nilah, sampai bila x ada org nk rapat dgn kau, sbb kau asik citer bekas ex shj.

  16. jemah says:

    ko cakap jelah ko rujuk blk. bagi hint dia brubah lah apalaaahh… keccccoooohhh!!

  17. yun says:

    Please hati2 ye, my experience.. ex hubby akan buat2 alim ataupun dah bertaubat solat semua sebab nak ambil hati kita …bila kita dah tertipu dengan lakonan dia, bersama dengan dia semula…dia akan buat balik perangai dia yang dulu….nanti menyesal lagi…..

  18. Anonymous says:

    sbb mulut bella lah dh berapa pompuan kene serang sbb aliff… last2 nmpk sgt bella yg gatal pepet.. pompuan lain yg kene gosip sume elok move on… si janda plak yg berair mulut & pepet backup bekas laki…

    si janda pd suami yg curang lah pulak terhegeh2 bergesel dgn bekas suami.. baru jer berapa bulan jd janda dh kehausan batang jantan…

  19. Anonymous says:

    sbb mulut bella lah dh berapa pompuan kene serang sbb aliff… last2 nmpk sgt bella yg gatal pepet.. pompuan lain yg kene gosip sume elok move on… si janda plak yg berair mulut & pepet backup bekas laki…

    si janda pd suami yg curang lah pulak terhegeh2 bergesel dgn bekas suami.. baru jer berapa bulan jd jada dh kehausan batang jantan…

  20. Anonymous says:

    BELLA BODOH! SENGAL UBI! TU JE AKU NAK CAKAP…

Tinggalkan Komen Anda Di Sini