Written by Bella | July 15th, 2019

Beberapa kali dihimpit kontroversi curang sehingga perkahwinannya dengan Bella Astillah akhirnya terlerai, penyanyi Aliff Aziz yang kini berdepan dengan pelbagai dugaan sehingga kemurungan, sudah mula mendekatkan diri dengan Allah SWT.

Menerusi akaun Instagram, pendakwah terkenal Ustaz Ebit Lew berkongsi pengalamannya bertemu dengan Aliff di Singapura baru-baru ini.

Aliff tidak dapat menahan rasa sebak dan menangis saat ditanya sekiranya dia ada pesanan ingin diluahkan kepada anaknya, Mohamad Ayden Adrean dan juga bekas isterinya.

View this post on Instagram

Sebak tadi. Semalam dari Tapah Ipoh terus ke Singapore malam ni ceramah di Masjid Politeknik Pasir Gudang. Terus dapat mesej team #doorToDoorEbitlew untuk ziarah dakwah perkongsian dengan Aliff Aziz. Terus ke rumahnya. Niat kerana Allah sahaja. Berdoa supaya Allah terima jadi asbab kebaikan dan hidayah. Panjang lebar kami berbual tadi. Saya tanya jika hari ini hari terakhir. Tiada esok. Tiada lusa. Apa nak cakap pada yang disayangi dan anak yang sangat cute. Beliau terus menangis teresak-esak. Menahan sebak. Saya jadi sebak. . Syukur dengar beliau kini sangat jaga solat. Mula hafal Al-Quran. Neneknya dan atuknya orang sangat baik. Begitu juga mak ayahnya baik semuanya. Tadi banyak soalan agama darinya. Setiap manusia diuji Allah. Setelah ujian adakah kita semakin dekat dengan Allah? Saya doakan Aliff Aziz istiqamah yer kerana Allah dan persiapan akhirat. Beliau diuji. Saya dan kita semua juga diuji Allah..-ebitlew #doortodoorebitlew #astroAosis . Boleh tengok full video dakwah dan perbualan di youtube ebitlew. Klik link di bio #subscribeYouTubeEbitLew #fullvideo www.keluargasunnah.com #jomDaftarkeluargasunnah #tourNegeriOktober2019 #ebitlew #ustazebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Menurut Ustaz Ebit, Aliff sudah mula menjaga solat dan menghafal Al-Quran. Berusaha menjadi seorang insan yang lebih baik.

Ustaz Ebit berdoa semoga Aliff terus istiqamah kerana Allah SWT dan persiapan menghadapi hari akhirat.

Agak sebak juga melihat Aliff menangis teresak-esak saat bertemu empat mata dengan Ustaz Ebit. Sama-sama kita doakan agar Aliff diberikan kekuatan utuk terus istiqamah berubah ke arah kebaikan

Sumber Berita : Harian Metro

7 responses to Aliff Aziz Menangis Teresak-Esak Dinasihati Ustaz Ebit Lew

  1. bgus la says:

    huh? bgus la aliff.. ko buat salah dan smua org pn wt salah setiap hari. cume samada insaf dan taubat atau tak. tu je. manusia ni sme je. ade buat jahat. ade ske buat baik. sme je di sisi Allah. cume Allah memandang taubat dari hambNya.

  2. musykil-latun says:

    nak tanya la siapa2 tahu, siapa perempuan yg selalu dalam story ig aliff?

  3. Rin says:

    Job dah tak de… Buatlah drama drama korea…

  4. PU Abu says:

    bagus la.. yg kita ni baik belum tentu pengakhiran kita ni baik..
    selalu lah doa2 yang baik2 utk kita sesama islam

  5. Rin says:

    Job dah tak de… Buatlah ala drama drama korea

  6. bong cit says:

    pelakon mmg pandai berlakon…tu je nk ckp…nak2 dia ni…

  7. ZAI says:

    Pelakon yang hebat..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini