June 18th, 2019

Sekali lagi nama penyanyi Aliff Aziz dihimpit kontroversi selepas terpalit dengan dakwaan mencuri sejumlah wang milik seorang pelakon Indonesia, Raja Yunika Putri ketika berada dalam sebuah kelab malam di Clarke Quay Singapura pada 7 Jun lalu.

aliff aziz didakwa di mahkamah singapura

Menerusi laporan di portal Indonesia, Haluan Kepri, Yunika berkata dia mengesyaki Aliff megambil wangnya ketika dia membuat bayaran di kaunter.

Saya menyedari wang (dolar Singapura dan Rupiah) hilang selepas kembali ke tempat duduk semasa membuat bayaran di kaunter. Saya tinggalkan beg mengandungi wang dan barang berharga di tempat duduk.

Sudah pasti saya mengesyaki dia yang mengambilnya kerana tinggalkan beg di tempat duduk bersamanya. Saya ada memberitahunya mahu melaporkan kepada polis, namun dia mencabar saya supaya terus melaporkannya.

Yunika berkata, dia sudah melaporkan kejadian ini kepada polis Singapura dan kini kes tersebut dikendalikan oleh polis republik itu. Malah, nama Aliff juga jelas tertera dalam laporan polis yang dibuat oleh Yunika.

Sejauh mana kesahihan berita ini tidaklah kami ketahui. Kami harap Aliff dapat segera tampil memberikan penjelasan agar tiada lagi sebarang spekulasi liar terus tercetus.

Sumber Berita : Astro Gempak & Haluan Kepri


63 responses to “Aliff Aziz Dituduh Curi Duit Artis Indonesia Di Kelab Malam?”

 1. Mm says:

  Please..jangan kaitkan mana mana negara. Ini perbuatan manusia. Bukan negara tu yang buat hal.

 2. kakikucinghitam says:

  hahahhaa patut tetibe post sweet2 kt bella.. nk cover line lah tu…

  • Anonymous says:

   supaya si nabilah tu cair dengan ayat nya lepastu nabilah akanpergi jamin dia keluar penjara. mcm tu lah

 3. Jadoo says:

  Persoalannya..ko buat apa dgn Aliff dalam kelab malam pukul 1am-3am??

 4. Jadoo says:

  Persoalannya..ko buat apa dgn alif dalam kelab pukul 1am-3am??

Loading...