June 18th, 2019

Sekali lagi nama penyanyi Aliff Aziz dihimpit kontroversi selepas terpalit dengan dakwaan mencuri sejumlah wang milik seorang pelakon Indonesia, Raja Yunika Putri ketika berada dalam sebuah kelab malam di Clarke Quay Singapura pada 7 Jun lalu.

aliff aziz didakwa di mahkamah singapura

Menerusi laporan di portal Indonesia, Haluan Kepri, Yunika berkata dia mengesyaki Aliff megambil wangnya ketika dia membuat bayaran di kaunter.

Saya menyedari wang (dolar Singapura dan Rupiah) hilang selepas kembali ke tempat duduk semasa membuat bayaran di kaunter. Saya tinggalkan beg mengandungi wang dan barang berharga di tempat duduk.

Sudah pasti saya mengesyaki dia yang mengambilnya kerana tinggalkan beg di tempat duduk bersamanya. Saya ada memberitahunya mahu melaporkan kepada polis, namun dia mencabar saya supaya terus melaporkannya.

Yunika berkata, dia sudah melaporkan kejadian ini kepada polis Singapura dan kini kes tersebut dikendalikan oleh polis republik itu. Malah, nama Aliff juga jelas tertera dalam laporan polis yang dibuat oleh Yunika.

Sejauh mana kesahihan berita ini tidaklah kami ketahui. Kami harap Aliff dapat segera tampil memberikan penjelasan agar tiada lagi sebarang spekulasi liar terus tercetus.

Sumber Berita : Astro Gempak & Haluan Kepri


63 responses to “Aliff Aziz Dituduh Curi Duit Artis Indonesia Di Kelab Malam?”

 1. Anonymous says:

  DAH TA ADA JOB,KENA BANNED,BAGUS FINAS FILM INDUSTRY MANA MANA PELAKON BUAT KONTROLVERSI LENYAPKAN MEREKA NI,JNGN DI BERI KERJA LET THEM MENCARI KERJA LAIN LAU DA JADI FAMOUS MENYOMBONG JE TENGOK PEMINAT PON MCM APA PADA HAL PEMINAT LA MENJADIKAN MEREKA FAMOUS,ORG KAT LUAR SINGAPORE/MALAYSIA LAU DA TAHU SI ALIFF NI PANJANG TANGAN SO BEHATI HATI BEKAWAN DGN BUDAK NI,KERJA DIA MENCURI LA DA TA LAKU,DUIT DA POKAI,PADAN MUKA DIA BERI PENGAJARAN SIKIT,DA ADA BINI DAN ANAK YG BAIK BEPOYA POYA SANGAT KAN AMBIK LA KAW ALIFF.

 2. Anonymous says:

  Kata pelakun asal kt report jdi ahli politilk plk

 3. faraj says:

  Sama lah level…dgn PAS ko pencuri PAS penunggang Agama..dua2 lahanatullaaaahhhhhhhhhh…..

 4. Anonymous says:

  Kelemahan parents. Ni mmg layak simbah dgn maggi panas

 5. Anonymous says:

  Spork punya jantan byk low class melayu tpi tu lah.. mmg xleh buat laki byk. Baik carik mat salleh atau Indon. Cina pulak byk body sado tp konek? Lahaiii..,, halussss!

Loading...